Leses nå
Micromilspec lanserer Milgraph

Micromilspec lanserer Milgraph

En norsk-designet kronograf for det sivile markedet.

Markedet bugner over av norske klokkemerker hvor nettopp norskheten ofte er et sentralt innsalgsargument. Til sammenligning har Micromilspec slått seg opp med spesialproduserte klokker for militære styrker og organisasjoner i både innland og utland, men har den siste tiden også rettet fokus mot det sivile markedet.

Tross navnet er ingen militær bakgrunn påkrevd for å kjøpe en Milgraph. Modellen ble lansert under Geneva Watch Days tidligere denne måneden, og er begrenset til en årlig produksjon på 50 eksemplarer.

Micromilspec Milgraph. Foto: Micromilspec

Velkjent grunndesign

Micromilspec er kjent for å tilby en høy grad av skreddersøm, men selve mellomkassen er en konstant for alle merkets modeller. Det er også tilfellet denne gangen, men ikke helt uten vesentlige justeringer.

Kassen har et venstrehendt «destro»-design, hvor kronen og knappene er plassert på venstre side. Tanken er å tilby bedre komfort for de av oss som bærer klokken på venstre håndledd.


ANNONSE


Materialvalget falt på titan, som både gir lavere vekt og en mørkere farge. Bredden på kassen oppgis å være 42 mm, mens remfeste til remfest («lug-to-lug») er 50,3 mm. Tykkelsen er på 15 mm, som kan sies å være ganske gjennomsnittlig for en mekanisk kronograf.

Uventet urverk

Standardverk fra ETA og Sellita benyttes hyppig av mikromerker og små produsenter, inkludert Micromilspec. Denne gangen har imidlertid merket gått i en annen retning.

Urverket er skjult av et heldekkende baklokk. Foto: Micromilspec

Urverket i Milgraph er levert av sveitsiske La Joux-Perret, som siden 2012 har vært eid av japanske Citizen Watch Group. Valget falt på det automatiske kaliber L121, som har en gangreserve på 60 timer, og jobber på 28.800 halvsving per time. Micromilspec oppgir et avvik på +/- 4 sekunder per døgn.

Estetisk tyder illustrasjonsbildene på at verket har en omfattende finish av den industrielle sorten. Av funksjoner har urverket kronograf og GMT, hvor sistnevnte har en uavhengig justerbar GMT-viser – også kjent som «caller GMT».

Design som funker

I kjent stil frontes Milgraph som en klokke med bånd til det militære, men i mine øyne er ikke historiefortellingen helt overbevisende. En mekanisk kronograf med GMT som ikke kan serves hvor som helst, «bare» 100 meters vannresistens og en lesbarhet som strengt tatt kunne vært bedre, er noen av de relevante momentene.

Foto: Micromilspec

Samtidig syns jeg Micromilspec har lykkes med noe annet, som etter min mening er det aller viktigste – å skape et tøft design med særpreg. Den instrument-aktige stilen er svært gjennomført, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

I likhet med øvrige modeller fra merket kan også Milgraph bestilles med en personlig inngravering på baklokket. Det gir klokken en ekstra dimensjon for eiere som vil ha noe eget.

Som nevnt er Milgraph begrenset til 50 eksemplarer per år, og forhåndsbestillingen til første batch er allerede åpen. Prisen er satt til 40.500 kroner, og estimert levering er i andre kvartal av 2025.


ANNONSE