Leses nå
Breitling feirer 140 år med ny trio

Breitling feirer 140 år med ny trio

Merkets første evighetskalender introduseres i tre distinkte jubileumsmodeller.

Markeringer av runde tall er et velkjent fenomen i klokkeindustrien, og innebærer oftere enn ikke lansering av en jubileumsmodell i begrenset antall. Derfor er det ikke helt uventet at Breitling presenterer noe nytt i anledning merkets 140-årsjubileum.

Samtidig var det nok ingen som kunne forutse trioen som Breitling nå har avduket. For med utgangspunkt i de velkjente modellene Premier, Navitimer og Chronomat, har merket valgt å kjøre premiere på sitt nye kaliber B19.

Breitling 140th Anniversary Editions – Premier, Super Chronomat og Navitimer. Foto: Breitling

Første selvgjorte

Urverket som deles av de tre nyhetene er i seg selv en begivenhet, som Breitlings første egenproduserte evighetskalender.

Kranglefanter vil trolig hevde at verket ikke er helt nytt – og det er for så vidt riktig. Kaliber B19 er basert på det velkjente B01, som ved introduksjonen i 2009 var Breitlings første egenproduserte kronograf-verk.


ANNONSE


B19 byr på en kombinasjon av kronograf og evighetskalender, som tar høyde for 31- og 30-dagers måneder, samt februar og skuddår. Tross den avanserte komplikasjonen er gangreserven økt fra rundt 70 til 96 timer sammenlignet med B01. Svingetallet er opprettholdt på 28.800 halvsving per time. Breitling er som kjent en storbruker av COSC, og B19 er intet unntak.

Estetisk er dekorasjonen industriell, men rotoren av gull er et velkomment innslag. Rotoren er gravert med et motiv av Breitlings historiske manufaktur i La Chaux-de-Fonds, som ifølge merket huset tre generasjoner av Breitling-familien.

Vidt forskjellige

Tross lik innmat har jubileumsmodellene til Breitling tre distinkte uttrykk. Med en 42 mm kasse av rødt gull er Premier B19 Datora 42 140th Anniversary både trioens minste og mest elegante.

Navitimer B19 Chronograph 43 Perpetual Calendar 140th Anniversary er en vri på den ikoniske Navitimer, som opprinnelig ble utviklet i 1952 for medlemmer av Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA). Med skive av rødt gull og 43 mm kasse av samme materiale, er den imidlertid langt mer luksuriøs enn den historiske forgjengeren.

Trioens barskeste er utvilsomt Super Chronomat B19 44 Perpetual Calendar 140th Anniversary. Modellen bygger på seneste generasjons Chronomat, som ble introdusert i 2020. Diskré er den absolutt ikke, men det er heller ikke poenget.

Interessant prising

Hver av de tre modellene selges separat og er begrenset til 140 eksemplarer av hver. Breitling har imidlertid tatt høyde for de som skulle ønske seg et komplett sett. Treboksen som klokken leveres i kan konfigureres med tre kammere, og har dessuten en egen skuff for oppbevaring, samt et avtakbart reiseetui.

Hver klokke leveres i en skikkelig boks. Foto: Breitling

Kjøpere mottar også en kopi av den nye boken «Breitling: 140 Years in 140 Stories», som ble utgitt av Rizzoli forrige måned. I tillegg blir boken personalisert med den kjøperens klokke på forsiden.

Slikt er godteri for entusiaster, men moroa er ikke gratis. Noe uventet har Breitling gitt hver av de tre modellene identisk pris, som er satt til voksne 691.200 kroner. Det er definitivt mye penger for en Breitling, men ikke helt i utakt med resten av markedet.


ANNONSE