I april i år avholdt det tradisjonsriske sveitsiste manufakturet Vacheron Constantin tre frokostmøter for en liten utvalgt forsamling. Ett av disse møtene var med den kritikerroste Chef Eric Ripert.
Eric Ripert ble født i Antibes, Frankrike i 1965 og begynte sin yrkesaktive karriere som 17-åring. Etter å ha jobbet under velrenommerte navn som Joël Robuchon og David Bouley, ble han i 1991 overtalt av Executive Chef Gilbert Le Coze til å jobbe under ham i New York-restauranten Le Bernardin. Etter at Le Coze døde brått av et hjerteinfarkt i 1994, ble Ripert raskt oppnevnt som hans etterfølger. Året etter (og i en alder av kun 29 år) mottok Ripert fire stjerner fra New York Times, og i 1996 tre stjerner i Guide Michelin. Le Bernardin tiltrekker seg i dag matglade fra hele verden, og anses for å være en verdens beste sjømatrestauranter.
Ripert er for tiden også aktuell med Emmy-vinnende serien «Avec Eric», og har gjort flere gjesteopptredener i Anthony Bourdains «No Reservations».
Ved siden av å være en chef av ypperste klasse, er Chef Ripert også kjent for sin forkjærlighet for klokker. Observante lesere av magasinet WatchTime husker kanskje hans portrettintervju i 2005, som nå også er tilgjengelig på nett.
ANNONSE
I intervjuet nedenfor trekkes det paralleller mellom klokkekunst og haute cuisine – to områder som begge preges av jakten etter perfeksjon og utøvelse av ekstraordinære teknikker og tradisjoner. Interjvuer er Benjamin Clymer fra klokkebloggen Hodkinkee.
God fornøyelse!
Vacheron Constantin Presents: A Conversation with Eric Ripert & Benjamin Clymer from HODINKEE on Vimeo.
Kilder: Wikipedia.com, Hodinkee.com, Lifeandtimes.com (bilde).
ANNONSE