Leses nå
Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963

Spesialmodeller som produseres i et gitt begrenset antall (såkalte «limited editions») har ofte en polariserende effekt i entusiastmiljøene: enten hopper man i stolen av begeistring, eller man kunne aldri i livet tenke seg å gå med en slik klokke rundt håndleddet. Og fordelingen mellom de to «campene» varierer ofte avhengig av modell.

Noen limited editions klarer å overbevise, og Baume & Mercier sin Capeland Shelby Cobra fra i fjor, ble en real salgsuksess. Da frister det naturligvis med gjentakelse, og under SIHH lanserte merket to nye referanser med samme tema.

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963.
Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963.

Årets to nye modeller, som bærer navnene Capeland Shelby Cobra 1963 og Capeland Shelby Cobra 1963 Competition, er nært identiske. Forskjellen ligger i førstnevntes urkasse i ordinært stål og skinnrem, mot sistnevntes mellomkasse i gråsvart ADLC-behandlet stål og svarte gummirem. Modellene vil produseres i 1963 eksemplarer av hver.

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963 Competition.
Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963 Competition.

De to nye Capeland Shelby Cobra-modellene henter inspirasjon fra en av de mest suksessrike Cobraene i historien, nemlig AC Cobra 289 Roadster med chassisnummer CSX2128. Denne bilen, med startnummer 15, ble  konstruert i forbindelse med 12 Hours of Sebring-løpet i 1963. Bak rattet satt trioen Dan Gurney, Lew Spencer og Dave MacDonald.


ANNONSE


Til å ha et nokså klassisk design, er Baume & Mercier Shelby Cobra 1963 Competition en forholdsvis stor kronograf, som måler 44 mm i diameter. Med unntak av ADLC-finishen på mellomkassen, deles kassedesignet med den inneværende Capeland-kolleksjonen, samt fjorårets Shelby Cobra-modell. Skal jeg være helt ærlig, ville jeg gjerne sett denne modellen i 40 eller 42 mm, men fakta er at de myke linjene og kurvede hornene gjør at klokken sitter meget komfortabelt på håndleddet.

baume-mercier-capeland-shelby-cobra-7740-2

Heller ikke urskiven er ikke så rent ulik den ordinære Capeland-kolleksjonen, men byr på to sølvfargede underskiver for kronografen, samt gule detaljer. Resultatet er et mer sporty uttrykk, og symmetrien i den klassiske «triple compax»-designet med underskiver kl. 3, 6 og 9, er definitivt noe som vil glede mange entusiaster.

baume-mercier-capeland-shelby-cobra-7745

Djevelen er i detaljene, og Baume & Mercier har gjort en god jobb med å lage en limited edition som er spesiell, men langt i fra «over the top». Det er først når man ser nøye etter at Shelby Cobra-linken blir tydelig, som Cobra-logoen på motvektssiden av sekundviseren, og de svært subtile gråtonede racinglinjene som strekker seg horisontalt på tvers over den nedre delen av urskiven. Skal man først lage en limited edition, er det med slik gjennomtenkt forsiktighet det bør gjøres.

baume-mercier-capeland-shelby-cobra-7743

Vender vi uret rundt, er det imidlertid ingen tvil om at dette er en spesialmodell. En artig detalj er at Baume & Mercier har gått bort fra tradisjonell nummerering, og heller gått for varianten «One out of 1963» – klokken er én av 1963, men nøyaktig hvilken vektlegges ikke. Samme praksis har blant annet blitt benyttet av det frittstående prestisjemerket Speake-Marin, og personlig syns jeg det er en forholdsvis god idé. Under safirkrystallen i baklokket sitter et modifisert Valjoux 7753, som er et selvtrekkende kronografurverk med 48 timers gangreserve.

Baume & Mercier Shelby Cobra 1963 Competition og Shelby Cobra 1963 forventes å få en norsk pris på ca. 42.ooo og 40.000 kroner respektivt.

Mer informasjon om Baume & Mercier er tilgjengelig på baume-et-mercier.com.
[separator type=»space»] [separator type=»thick»]


ANNONSE