Som over, vil jeg slå et slag for Rancilio Silvia med tilhørende kvern.
Jeg har hatt min i over 30 år og brukt den flere ganger daglig - med strålende resultat.
Mange deler er blitt byttet ut på maskinen underveis, uten problemer - en skikkelig "Meccano-maskin".
Imidlertid er det grunnleggende feil å lage espressoene først, for så og la disse vente og bli kalde, mens du steamer melk.
Melkeskummet har bare godt av å stå litt og "falle litt sammen" - mens du lager kaffen.
Du venter ikke på at kokeren skal kjøle seg ned
Etter steaming kjører du varmtvann gjennom en tom kaffeholder og ned i koppene, når da termostaten slår inn setter du de da varme koppene til side, mens du kverner kaffen direkte i den nå varme kaffeholderen.
Dette tar akkurat de ca 1-2 minutter som kokeren trenger for å nå en korrekt bryggetemperatur for kaffen. Du har da litt dårlig tid på å sette igang bryggingen - så ikke vent, da kan du risikere at den ganske lille kokeren blir for kald og termostaten setter igang midt i bryggingen.