Brennevin

Min siste anskaffelse til et stadig økende barskap. Fortaleza Tequila Blanco!
Vil forøvrig nevne at tequila er svært undervurdert i Norge. Det er dessverre alt for dårlig utvalg av Tequila på vinmonopolet så de fleste har dårlige erfaringer med Sierra og lignende som dessverre ikke gir gode smaksopplevelsene.
Det er helt riktig. Ola Dunk forbinder tequila med Sierra og salt og sitron...
Smakte på en del gode tequilaer forleden:
AAA25458-4DF4-47A2-B78F-D90599B34057_zpsrpoouv0l.jpg

Ellers kan tequilaer som DeLéon, Casa Noble, Dos Lunas, Milagro og Avion (fra TV serien Entourage) også anbefales.

Hva angår vodka, så er min favoritt Kauffmann fra Russland:
Kauffman.png
 
Noen som vil reflektere rundt smaken til (Nord)Marka? Synes absolutt den har noe for seg, men synes den er for søt.
 
Noen som vil reflektere rundt smaken til (Nord)Marka? Synes absolutt den har noe for seg, men synes den er for søt.

Antar vi snakker Marka bitter? For mye rognebær, etter min smak. Dog klarer jeg fint å drikke opp hele. Burde sikkert drukket den ute i skogen på fisketur - har en teori om at den kommer mer til sin rett da.

Favorittbitteren er Prinsenburger fra Wynand Fockink i Amsterdam, med Gammel Dansk og Underberg like etter.
 
Redigert:
Marka bitter, ja @BigT . Synes egentlig den er for lite bitter og for søt. Kunne med fordel også konsentrert seg om færre og mer distinkte urter. Liker likevel konseptet om en bitter smakstilsatt lokale urter.
 
Etiopisk hjemmebrent, areke, laget av gesho (Rhamnus prinoides i trollheggfamilien, "ethiopian hops") og korn (hvete, hirse, bygg eller mais). Destillert vha. kalabass og bambusrør som blir røykt før selve destillasjonen, noe som gir smak til produktet. I Dorze blir den servert med kocho, et flatbrød laget av fermentert bladmasse av enset (Ensete ventricosum, "falsk banan"), uslynget honning og en saus av chili og ingefær.
Areke.JPG
 
Den der så ikke dum ut!
Jeg har tidligere hatt romjulekalenderen fra danske 1423 - World Class Spirits, 24 Days of Rum, og ble meget positivt overrasket over hvor mye variasjon og kompleksitet det var, særlig siden jeg ikke hadde noe særlig å sammenligne den med.
Et år hadde jeg den kalenderen, Gulatings øljulekalender, og Bülows lakrisjulekalender. Det gikk egentlig helt greit inntil jeg skled noe forjævlig på isen og var ute av drift i fire dager og kom hjem til flerfoldige uåpnede luker og to flasker akevitt i julegaver til firmaet - Da gikk det helt fantastisk!
Han som egentlig skulle fly hjem via Danmark og skulle skaffe den for meg i år ble dessverre sendt om Frankfurt istedenfor, og dermed ble det ikke. Som trøst kjøpte han en flaske Woodford Reserve på Gardermoen, men siden den ikke var forseglet ble den pent beslaglagt i sikkerhetskontrollen da han skulle fly videre.
 
  • Liker
Reaksjoner: Ban