Skulle dratt på puben i dag. Det gikk dårlig. Etter å ha chattet med @Tore angående ølbryggen så ble jeg sugen på å brygge et brygg.. Var litt sent å sette i gang med et 50-100liter all grain brygg. Så det ble til at jeg "pimpet" opp noe veldig et ølsett jeg hadde stående.
Jeg har tre store lidenskaper/hobbyer her i livet. Klokker, brygge øl og trene hunder!!
Dette er øl settet jeg starter med i dag. Erfarne bryggere som har smakt samme oppskrift har trodd denne oppskriften var enten all-grain eller et partial grain brew. bortsett fra at da har det vært en IPA av samme merke. APA blir like bra.
her mesker/trekker jeg spesial malt på 68grader. 109g cara Crystal og 102g cara Munich 3 i 25 minutter.
her tar jeg 350gram dry malt light.
det koker!!! da tar jeg i 25g armarillo og 25 g citra som skal fosskoke i 15 minutter.
her tar jeg i 10g armarillo og 10g citra.skal koke i 10 minutter. Viktig å bruke bra chrograph i stedet for nedtelling eller stoppeklokke på iphone. Det er fy fy. hehe.
Her tar jeg i 14g armarillo og 16g citra som skal koke i 5 minutter. Igjen viktig å ta tiden med ei god klokke til å ta tiden.
humleposene er ferdige. nå skal jeg skylle ut resten av den gode humleteen. Viktig å bruke alle godsakene.
Ferdig i gjæringsdunken på perfekte 22grader. jippi..
Gjær til ølsett går i søpla. bruker nå safbrew s-33.. Var dessverre tom for us safale-5. men den her er en bra erstattning. gidder ikke bruke dyrere ferskgjær til ølsett uansett.
1055 måler den. regner med 1010 når flasking. det blir hvor mange % alc.?? ca 6% blir det.. Akkurat det jeg ville ha. Dæven jeg er god til å regne ut så jeg får riktig mengde alc. hehe.. bare kødder. Var litt flaks og litt erfaring som gjorde jeg klarte det.
Ferdig!!! Bare vente 12-18 timer før det begynner å boble. 20 grader i rommet er perfekt for denne gjæren..
Håper det er andre enn meg og @Tore som er glad i å brygge øl inne på TS.. Regner med det. Klokker og øl er jo noe alle menn liker..
Jeg har tre store lidenskaper/hobbyer her i livet. Klokker, brygge øl og trene hunder!!
Dette er øl settet jeg starter med i dag. Erfarne bryggere som har smakt samme oppskrift har trodd denne oppskriften var enten all-grain eller et partial grain brew. bortsett fra at da har det vært en IPA av samme merke. APA blir like bra.
her mesker/trekker jeg spesial malt på 68grader. 109g cara Crystal og 102g cara Munich 3 i 25 minutter.
her tar jeg 350gram dry malt light.
det koker!!! da tar jeg i 25g armarillo og 25 g citra som skal fosskoke i 15 minutter.
her tar jeg i 10g armarillo og 10g citra.skal koke i 10 minutter. Viktig å bruke bra chrograph i stedet for nedtelling eller stoppeklokke på iphone. Det er fy fy. hehe.
Her tar jeg i 14g armarillo og 16g citra som skal koke i 5 minutter. Igjen viktig å ta tiden med ei god klokke til å ta tiden.
humleposene er ferdige. nå skal jeg skylle ut resten av den gode humleteen. Viktig å bruke alle godsakene.
Ferdig i gjæringsdunken på perfekte 22grader. jippi..
Gjær til ølsett går i søpla. bruker nå safbrew s-33.. Var dessverre tom for us safale-5. men den her er en bra erstattning. gidder ikke bruke dyrere ferskgjær til ølsett uansett.
1055 måler den. regner med 1010 når flasking. det blir hvor mange % alc.?? ca 6% blir det.. Akkurat det jeg ville ha. Dæven jeg er god til å regne ut så jeg får riktig mengde alc. hehe.. bare kødder. Var litt flaks og litt erfaring som gjorde jeg klarte det.
Ferdig!!! Bare vente 12-18 timer før det begynner å boble. 20 grader i rommet er perfekt for denne gjæren..
Håper det er andre enn meg og @Tore som er glad i å brygge øl inne på TS.. Regner med det. Klokker og øl er jo noe alle menn liker..