.

Hadde for noen år siden en nokså seriøs satsning på ølbrygging og i den forbindelse satte vi noen batcher med cider. Fra den aller enkleste; 10l eplejuice fra Europris, bøtte, gjær, gjærlås = rimelig, tørr og grei til den mer komplekse laget på egenpresset frukt og med fancy gjærtyper. Karbonering på flaske eller fat. anbefales fordi det er enkelt, krever lite tid og er gøy å lage selv.

Har den senere tid smakt et par meget bra ciderslag, men du må styre vekk fra butikk og inn på vinmonopol. Bra saker koster som bra vin, så er du advart:)

Feks
 
Dagens kjøp på polet. Begge kan varmt anbefales.
alde_og_edel.JPG
 
Her har vi tråder for vin, øl, whiskey, gin, cognac m.m., og her er jaggu cider tråden.

Og grunnen til jeg starter tråden er enkel og grei: jeg trenger tips.

Er ingen stor cider drikker. Faktisk tror jeg det er minst 15 år siden jeg smakte cider sist


Men i går når jeg klikket meningsløst på tv’en datt jeg innom Fjorden Cowboys (I know) hvor de helte innpå med cider. Og plutselig fikk jeg lyst til å smake igjen.

Noen gode tips til EPLE cider? Fra butikk eller pol. Ikke noe overdådig til mat og fint selskap, men god leske til fotballkampen og lignede.
Nyeste testen jeg fant på nettet var VG 2012 som kåret Somersby Eple. Sikkert skjedd mye siden da.

Jeg er ingen snobb. Jeg kan like godt slukke tørsten med vanlig CB øl som noe fra et mikrobryggeri som er tappet av jomfruer i fullmåne.
Trenger ikke gå «all-in». Her er det snakk om «godt nok» til nevnte fotballkamp ;)

Anyone?

Du har en litt nyere test her:
https://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/i/g75VXJ/vg-test-av-sider-her-er-de-aller-beste

Jeg er forøvrig ingen kjenner men bytter ofte ut butikk-ølen med en Bulmers Original. Passe syrlig og ikke alt for søt, men når sikkert ikke helt opp hos cider-kjennerene :)
 
Hadde for noen år siden en nokså seriøs satsning på ølbrygging og i den forbindelse satte vi noen batcher med cider. Fra den aller enkleste; 10l eplejuice fra Europris, bøtte, gjær, gjærlås = rimelig, tørr og grei til den mer komplekse laget på egenpresset frukt og med fancy gjærtyper. Karbonering på flaske eller fat. anbefales fordi det er enkelt, krever lite tid og er gøy å lage selv.

Har den senere tid smakt et par meget bra ciderslag, men du må styre vekk fra butikk og inn på vinmonopol. Bra saker koster som bra vin, så er du advart:)

Feks
Fikk lyst til å prøve å lage europris-cideren selv. Har du oppskrift?
 
Vi pleide kjøpe upasteurisert råsaft av usprøytede epler fra en lokal bonde. Den var tappet på 4 liters plastkanner og smakte aller best når kannene begynte å bule etter noen uker. :)
 
Her har vi tråder for vin, øl, whiskey, gin, cognac m.m., og her er jaggu cider tråden.

Og grunnen til jeg starter tråden er enkel og grei: jeg trenger tips.

Er ingen stor cider drikker. Faktisk tror jeg det er minst 15 år siden jeg smakte cider sist


Men i går når jeg klikket meningsløst på tv’en datt jeg innom Fjorden Cowboys (I know) hvor de helte innpå med cider. Og plutselig fikk jeg lyst til å smake igjen.

Noen gode tips til EPLE cider? Fra butikk eller pol. Ikke noe overdådig til mat og fint selskap, men god leske til fotballkampen og lignede.
Nyeste testen jeg fant på nettet var VG 2012 som kåret Somersby Eple. Sikkert skjedd mye siden da.

Jeg er ingen snobb. Jeg kan like godt slukke tørsten med vanlig CB øl som noe fra et mikrobryggeri som er tappet av jomfruer i fullmåne.
Trenger ikke gå «all-in». Her er det snakk om «godt nok» til nevnte fotballkamp ;)

Anyone?

Prøv Fjellsider Eple eller/og Fjellsider Eple & Bringebær. Naturlig sider med ekte råvarer og ikke sånn vin-base tull som Somersby.

De fås på Meny rundt om i landet.
Om din lokale Meny ikke har de i hylla så er det bare å si til dem at du skal ha dem. Da bestiller de dem inn.
 
  • Liker
Reaksjoner: Slettet bruker 2577