Dette blir suksess
Indrefilet med fargerike tomater, baconsvøpt asparges, amadinepoteter og balsamicosaus | TRINEs MATblogg
Lykke til uansett valg
Her er to gode jeg pleier å lage:
Hakk en løk og sjampinjong etter ønsket mengde. Putt i en kjele med en god klatt smør. La løken og sjampinjongen redusere i smøret (du ser at sjampinjongen blir mindre og løken blir gylden og myk)
Ha i ett hus med kremfløte (ikke matfløte), en god dasj whisky, salt og pepper. La sausen stå å koke mens du rører så den blir litt tykkere. Smak underveis så du kan justere salt, whisky og pepper. Ønsker du litt brunfarge har du i en dasj sukkerkulør. Her kan man bruke masse annet godt oppi også som brunost, timian, creme fraiche og fond for å få enda mer smak.
Kjøp ett stykke gorgonzola eller carbonzola hvis du ønsker litt mildere saus. Del osten i skiver og ha den i en kjele med fløte. Kok opp mens du rører osten ut i fløten. Smak, ønsker du sterkere smak tar du i mer ost, ønsker du mildere smak så tar du i mer fløte.
Har troen på at det blir en innertier ThomasSkal testkjøre ikveld med en blanding av Lien og Andreas sin oppskrift:
Finhakke to stk sjalottløker. Steke dette i panne med en god dose smør. Når løken blir gyllen, så tar jeg litt ekstra smør og to spisesjeer hvetemel. Tynner ut med litt kremfløte. Hiver så alt oppi en kasserolle, hvor jeg hiver resten av fløten oppi. Sukkerkulør for riktig farge. Hiver en dash cognac oppi samt en spisesje creme fraiche og tilsetter vann, salt og pepper etter behov.
Miss or hit... We'll see!
Har troen på at det blir en innertier Thomas
Et par tips:
Steker du sopp ha en liten dash kikoman soyasaus for å trekke ut smaken i soppen.
Bruk gjerne spinat sammen med løk og sopp, setter farge og litt ekstra smak
Okse indrefilé trenger noe som kan trekke frem det beste og da må en kraftig saus til.
Brunost funker kun til viltsaus, brunost er en rar greie nordmenn driver med og etter min mening ødelegger en god saus.
Til biff serverer jeg ofte rødvinsglacé
Enkel oppskrift:
Kjøp en god oksefond
Rødvin
Balsamico
Rosmarin
Timian
Laubærblad
Einerbær
Hvitløk
Rognebærsgele
Kok opp rødvinen med urter, bær(blad), hvitløk, litt balsamico og pepperkorn la det koke i ca 10min. Sil av reduser rødvinen yttligere ha i fond smak til med salt, sukker, rognebæregele og pepper. La dette stå å simre til det tykner så justerer du med rødvin/balsamico etter ønsket smak. Rett før servering visper du inn en klatt med smør så blir den blank og fin.
Den skal ha en kraftig smak med et lite kick for å matche kjøttet.
PS:
Portvin gjør den enda kraftigere på smak