Foie gras, oppskrift?

Medlem
25. juli 2012
Innlegg
701
Sted
Lillehammer
Jeg kjøpte med meg et par bokser med Foie gras fra Nice, spiste det for første gang på restaurant i Nice og syntes det smakte himmelskt. Har noen en god oppskrift eller personlig tvist på å tilberede dette? :)
 
heihei.

jeg synes det smaker fantastisk når det er så enkelt som på melba toast!

ellers jeg er veldig glad i stekt foie gras på lam :) en skive eller to med stekt foie gras på en god hjemmelagd burger er også helt rett i min verden!

mvh
stian
 
Når det serveres hjemme blir det ofte på melbatoast ja, enklest mulig. Gjerne med et par blader rucola, en valnøtt og litt balsamicosirup eller portvinsgele.
 
Kanskje innlysende, men visst er det vel sjampis til som gjelder?
En favoritt på toast, gjerne med noe søtt til/på siden - fikensyltetøy?
 
Takk for gode forslag :D


Det var slik jeg fikk den servert i Nice:

Toast
Salat
Syltet løk
En slags gele, litt ubestemmelig smak på den...
Fikensyltetøy
Og noen gode skiver med Foie Gras


IMG_1103.jpg
 
Kanskje innlysende, men visst er det vel sjampis til som gjelder?
En favoritt på toast, gjerne med noe søtt til/på siden - fikensyltetøy?

Best med noe søtt i glasset også. Synes ikke en (ellers superb) tørr champagne passer så bra. Den fete leveren ledsages godt av en halvtørr prosecco eller en nesten-dessertvin :)
 
Redigert:
Gåselever og vin

Best med noe søtt i glasset også. Synes ikke en (ellers superb) tørr champagne passer så bra. Den fete leveren ledsages godt av en halvtørr prosecco eller en nesten-dessertvin :)

Ja, eller en Chateau Septy eller aller helst (min smak) Lenz Moser fra Østerrike.
Jeg sitter her med vann i munnen.

PS: Men det er stor forskjell på pate`og fersk..