Hva i all verden er dette?

Medlem
9. aug. 2010
Innlegg
35
Sted
Bergen
Under en opprydning nylig fant jeg denne i en skuff; En Rubios -et merke jeg aldri har hørt om eller finner opplysninger om på nettet. Foruten fabrikkmerket står det "Incabloc" og "Antimagnetic". Innsiden av baklokket er blankt mens det står "17 jewels" og "Swiss" på selve verket. Kanskje det er noen der ute som vet hva dette er for noe?

klokke - a set on Flickr
 
Incabloc er vel, correct me if I'm wrong, bare noe som sier at verket sitter støtsikkert i kassen.

Antimagnetic litt i samme duren - kassen er på en eller annen måte (forskjellige metaller el. tilsvarende) isolert for å ikke la seg magnetisere og på den måten gå med avvik hvis du er i eller nære magnetfelt.

17 jewels sier noe om verket og antal stener (kunstige rubiner?) som fungerer som lager på rørlige deler, en stund var det å regne som et tegn på kvalitet å ha mange "jewels" og at det skulle være en kvalitetsstempel. Så kom noen med verk med inntil 100 jewels og over som egentlig ikke tilførte mye til funksjonalitet eller nøyaktighet (tenk Megapixel-race i digitalkameraer, spiller liten rolle om du har 1000 megapixler om linsen forran er ripete plastik) - 17, 25 er helt normale tall på antall jewels.

Swiss sier at 50+% av klokken og delene er laget og montert i Schweiziss

A Swiss watch: in sum, a watch is considered Swiss whose movement is encased in Switzerland and whose final control by the manufacturer takes place in Switzerland.


Stilig klokke, ser ut til å være i grei stand både på skiven og verket er, tilsynelatende, fritt for smuss eller fuktskader.
 
Det har vell med balansen å gjøre? At denne er støtsikker? Eller?

Stemmer nok det. Dette er en Incabloc

GL-Incabloc.jpg
 
Det har vell med balansen å gjøre? At denne er støtsikker? Eller?

Bildet over viser incabloc på balansekloben. Kort forklart, det rosa er altså stenene som sitter i hver ende av balansevellen (akslingen som står i senter av spiralen og balansehjulet). Tanken er at incabloc innfestet skal fjære litt ved støt. På den måten unngår man i større grad at balansevellen brekker, f.eks når du mister uret i gølvet.