hei.
Nettopp kommet hjem fra min andre tur til Praha i år, blir ikke lei (6 ganger på 3 år).
Planen var at turen skulle være noe klokkerelatert, men pengene ble brukt på julegaver og trivsel. Min første ferietur uten dedikert kamera, så alle bilder er tatt med Sony Xperia V. Kommer til å legge linker til noen av plassene vi spiste på nederst på dette innlegget.
Jeg er en foodie, noe min Instagramprofil kan bekrefte for de som kjenner til den (stianfg), så at denne turen også skulle handle om mat var mitt reisefølge absolutt forberedt på. Vi var 4 venner som reiste fra Trondheim, samt at vi hadde avtalt å møte en venninne fra Canada på flyplassen i Praha.
Dette er mitt første forsøk på å lage et reisebrev, så have mercy
Deretter ble litt shopping, kjøpte med div sigarer fra en butikk som heter Baker street, flott butikk med godt utvalg, veldig hjelpsom betjening (kvinnelig leder med helt rå kunnskap om tobakk!). Fant oss en sportsbar på Palladium kjøpesenter som sørget for litt avslapping med en Davidoff og litt Black label i glasset
Dette ble en veldig Italiensk dag i matveien, planen var uansett å la de andre få oppleve utelivet i Praha, så vi inntok Zlaty Strom for middag og drinker. Zlaty Strom er et hotell med Music Club og en helt grei restaurant. Jeg slo til med en helt enkel pizza med sterk salami, Hvit g-shock på vår Canasian venn.
FREDAG
Denne dagen hadde alle gledet seg til i mange uker, vi hadde bestilt bord på Kobe Steak Grill Sushi. Jeg hadde opplevd denne restauranten en gang tidligere på mine turer hit, så jeg følte at de andre måtte få ta del i dette måltidet. Alle spiste en Kobe Mixed grill meny, bestående av 2 biffstykker samt en himmelsk hamburger laget av kvernet kobekjøtt.
Startet med en liten Maki
Deretter fulgte et helt fantastisk måltid, jeg har aldri opplevd et så salig og stille følge.
LØRDAG
Det var en herlig og fornøyd gjeng som møttes til frokost på hotellet, alle var på en skikkelig "biff high". Lørdag skulle bli vår virkelig råe night out. Vi fikk booket brod på Cantina, en Mexican restaurant som er veldig kjent for sin mat. jeg oppdaget denne plassen på mitt forrige besøk til Praha, og i likhet med Kobe så måtte gjengen oppleve dette. Jeg gikk for ytrefilet med varme jalapenos og potetchips.
Med det styrkenivået som er på maten hos denne restauranten kan jeg vell si at vi gikk gjennom et par mugger med frozen margaritas, og som den tequila elskeren jeg er så klarte jeg å få i meg 3 Patron reposado samt 2 Herradura reposado
Desserten besto av Meksikansk vaniljepudding med tykk karamell og krem
Ferden gikk fra Cantina til Black angels, en av de virkelig bedre barene i Praha. Grunnet fotoforbud på denne plassen ble det ikke tatt bilder, men om man får bord der er man sikret kjendisbehandling. Denne plassen går for å ha noen av de beste bartenderne som er å oppdrive i øst-europa. Det ble røkt Cohiba Maduro Genios og Partagas Serie P No 2. Noen flasker Moët & Chandon ble også konsumert.
Vår kveld var enda ikke over, så vi dro på Duplex Club-restaurant. En veldig intensiv club som ble den rake motsetning av Black angels. Vip avdelingen var litt bedre, men vi avsluttet relativt raskt.
SØNDAG
Reparering og sightseeing. En litt roligere dag i lavere tempo. Dro en til Slottet, der havnet vi midt i vaktskifte, noe som resulterte i en ekstrem folkemengde.
Mat ble inntatt på Pizza coloseum, helt ok. overraskende bra gjennomført pasta!
Vi hadde bestemt oss at vi måtte spise skikkelig øst europeisk kost en dag, så at dette ble lagt til siste dag, og en dag vi var litt småreduserte i formen var greit. Det var nokk flere av oss som hadde lyst på noe skikkelig fett og enkelt. Vi fikk ordnet et bord på U medvídků, en skikkelig øl-hall med eget bryggeri. De er ganske kjente for sin tradisjonelle kost, og de skuffet absolutt ikke. Det ble Grillede svinehaler til starter (nesten en hovedrett i den mengden) og Fasanlår med dumplings til hovedrett
Drakk også en overraskende god lokal vin
Takker for titten og håper flere får lyst til å ta en tur til Praha
Mvh
stian
Nettopp kommet hjem fra min andre tur til Praha i år, blir ikke lei (6 ganger på 3 år).
Planen var at turen skulle være noe klokkerelatert, men pengene ble brukt på julegaver og trivsel. Min første ferietur uten dedikert kamera, så alle bilder er tatt med Sony Xperia V. Kommer til å legge linker til noen av plassene vi spiste på nederst på dette innlegget.
Jeg er en foodie, noe min Instagramprofil kan bekrefte for de som kjenner til den (stianfg), så at denne turen også skulle handle om mat var mitt reisefølge absolutt forberedt på. Vi var 4 venner som reiste fra Trondheim, samt at vi hadde avtalt å møte en venninne fra Canada på flyplassen i Praha.
Dette er mitt første forsøk på å lage et reisebrev, så have mercy
TORSDAG
Startet vår søken etter mat på en pastarestaurant ved navn Pasta Fresca, de leverte som vanlig perfekt pasta, al dente og fantastisk god service. Jeg spiste Rigatoni with dried ham, cream and Parmesan.
]Startet vår søken etter mat på en pastarestaurant ved navn Pasta Fresca, de leverte som vanlig perfekt pasta, al dente og fantastisk god service. Jeg spiste Rigatoni with dried ham, cream and Parmesan.
Deretter ble litt shopping, kjøpte med div sigarer fra en butikk som heter Baker street, flott butikk med godt utvalg, veldig hjelpsom betjening (kvinnelig leder med helt rå kunnskap om tobakk!). Fant oss en sportsbar på Palladium kjøpesenter som sørget for litt avslapping med en Davidoff og litt Black label i glasset
Dette ble en veldig Italiensk dag i matveien, planen var uansett å la de andre få oppleve utelivet i Praha, så vi inntok Zlaty Strom for middag og drinker. Zlaty Strom er et hotell med Music Club og en helt grei restaurant. Jeg slo til med en helt enkel pizza med sterk salami, Hvit g-shock på vår Canasian venn.
FREDAG
Denne dagen hadde alle gledet seg til i mange uker, vi hadde bestilt bord på Kobe Steak Grill Sushi. Jeg hadde opplevd denne restauranten en gang tidligere på mine turer hit, så jeg følte at de andre måtte få ta del i dette måltidet. Alle spiste en Kobe Mixed grill meny, bestående av 2 biffstykker samt en himmelsk hamburger laget av kvernet kobekjøtt.
Startet med en liten Maki
Deretter fulgte et helt fantastisk måltid, jeg har aldri opplevd et så salig og stille følge.
LØRDAG
Det var en herlig og fornøyd gjeng som møttes til frokost på hotellet, alle var på en skikkelig "biff high". Lørdag skulle bli vår virkelig råe night out. Vi fikk booket brod på Cantina, en Mexican restaurant som er veldig kjent for sin mat. jeg oppdaget denne plassen på mitt forrige besøk til Praha, og i likhet med Kobe så måtte gjengen oppleve dette. Jeg gikk for ytrefilet med varme jalapenos og potetchips.
Med det styrkenivået som er på maten hos denne restauranten kan jeg vell si at vi gikk gjennom et par mugger med frozen margaritas, og som den tequila elskeren jeg er så klarte jeg å få i meg 3 Patron reposado samt 2 Herradura reposado
Desserten besto av Meksikansk vaniljepudding med tykk karamell og krem
Ferden gikk fra Cantina til Black angels, en av de virkelig bedre barene i Praha. Grunnet fotoforbud på denne plassen ble det ikke tatt bilder, men om man får bord der er man sikret kjendisbehandling. Denne plassen går for å ha noen av de beste bartenderne som er å oppdrive i øst-europa. Det ble røkt Cohiba Maduro Genios og Partagas Serie P No 2. Noen flasker Moët & Chandon ble også konsumert.
Vår kveld var enda ikke over, så vi dro på Duplex Club-restaurant. En veldig intensiv club som ble den rake motsetning av Black angels. Vip avdelingen var litt bedre, men vi avsluttet relativt raskt.
SØNDAG
Reparering og sightseeing. En litt roligere dag i lavere tempo. Dro en til Slottet, der havnet vi midt i vaktskifte, noe som resulterte i en ekstrem folkemengde.
Mat ble inntatt på Pizza coloseum, helt ok. overraskende bra gjennomført pasta!
Vi hadde bestemt oss at vi måtte spise skikkelig øst europeisk kost en dag, så at dette ble lagt til siste dag, og en dag vi var litt småreduserte i formen var greit. Det var nokk flere av oss som hadde lyst på noe skikkelig fett og enkelt. Vi fikk ordnet et bord på U medvídků, en skikkelig øl-hall med eget bryggeri. De er ganske kjente for sin tradisjonelle kost, og de skuffet absolutt ikke. Det ble Grillede svinehaler til starter (nesten en hovedrett i den mengden) og Fasanlår med dumplings til hovedrett
Drakk også en overraskende god lokal vin
Takker for titten og håper flere får lyst til å ta en tur til Praha
Mvh
stian