– Dette er vår måte å vise hva vi står for og hvem vi er, sier daglig leder Aleksander Bjerke Opsahl ved Urmaker Bjerke i Nedre Slottsgate.
18.-19. oktober gikk Oslo Watch Fair av stabelen. I Astrup Fearnley Muséets omgivelser, ble det skapt en møteplass mellom norske klokkeentusiaster, og internasjonale high-end klokkemerker. Mellom gigantiske kunstverk fantes små boutiques, hvor merkene hadde stilt ut noen av sine mest spesielle klokker. Det er ikke hver dag vi får se disse klokkene utstilt i Norge. Og det er heller ikke hver dag hvemsomhelst kan prøve på klokker til mange millioner kroner.
– Vi ønsket å skape en uformell atmosfære hvor entusiastene kan komme nærmere de virkelig flotte klokkene. Vi vet at mange ikke helt tør å komme inn i butikken for å prøve disse klokkene, og det er ikke slik vi ønsker at det skal være. Det beste jeg vet er å sette meg ned med en kunde, og vise frem alt vi har. Uansett om kunden kanskje ikke har råd til de dyreste klokkene. Urmaker Bjerke skal være for alle som er interessert i klokker, forteller Bjerke Opsahl.
Onsdag 18.oktober ble en «who’s who–kveld» i det norske klokkemiljøet. En fantastisk kveld hvor samlere og entusiaster på alle nivåer møttes. Jeg tør påstå at dette var en likeså stor sosial event som det var en klokkeevent. 19.oktober var messen åpen for alle, med meget godt besøk.
ANNONSE
For å prøve på en oppsummering, så var messen jevnt over god. Klokkemerkene stilte med flere godbiter enn jeg skal prøve å ramse opp, og nesten alle merkene til Urmaker Bjerke var representert. Standene var forseggjort, og det var vennlige folk overalt som tok seg god tid til å vise frem klokkene.
Én skuffelse, var Rolex-standen. Her var det prøvd på en historisk gjennomgang av dykkerurene til Rolex, men dette var kun delvis vellykket. Jeg tror nok de fleste hadde forventet å se noen klokker der, men det var det pent lite av, på tross av at standen tok opp en tredjedel av lokalet.
Likevel var dette historisk viktige dager for norske klokkeentusiaster. Urmaker Bjerke befester med Oslo Watch Fair sin posisjon som Norges viktigste urforretning. Utvilsomt. Jeg gleder meg allerede til neste gang.
Kristian Hviding Kvam driver nettstedet Gyrus Magazine. Det var fascinasjonen for håndverk og design som gjorde at han startet opp i 2015. Gyrus Magazine utviklet seg raskt til å bli spesialisert rundt samlere og den kunnskapen de besitter. Kristian er i dag ofte referanse når pressen skriver om samlere.
ANNONSE