Det har skjedd mye spennende i de lavere prisklassene de seneste årene. Spesielt innenfor kategorien «microbrands» (små og ofte unge urmerker), har det dukket en flere nye aktører som fortjener litt oppmerksomhet. Det lille urmerket Reverie, er helt klart en av disse.
Singapore-baserte Reverie ble startet i 2014, og er hjertebarnet til den selverklærte klokkenerden Samuel Tay. Merkets navn er et nikk til grunnleggerens drøm om å lage tidløse mekaniske klokker. Debutkolleksjonen ble lansert i fjor, med det maritimt inspirerte navnet «Sea-Spirit». Foreløpig tilbyr merket to ulike modeller – Sea-Spirit Anchor Black og Sea-Spirit Deep Blue. Forskjellen ligger i svart og blå urskive, matchet med svart og brun rem.
Estetisk er Sea-Spirit en elegant og lekker klokke, med en puteformet urkasse i rustfritt stål, som bidrar til at Sea-Spirit skiller seg ut fra de fleste av konkurrentene i samme prisklasse. Og med sine 41 mm er, er den dimensjonsmessig innenfor mange klokkekjøperes sweetspot.
ANNONSE
Finishmessig er det primært snakk om blankpolerte flater, med et innslag av børstet finish på flaten kransen hviler på. Undertegnede skulle gjerne sett en litt mer markant kontrast mellom børstet og polert – noe som også ville hevet den opplevde kvaliteten et lite hakk. Øvrige detaljer som den «løk-aktig» formede kronen, er et velkomment innslag som vitner om en omhyggelig designprosess.
Det mangler heller ikke på detaljer, når man lar blikket falle på den den særegne blå urskiven. Mest påfallende er det bølgeformede guilloché-mønsteret, som bidrar til å gi et flott lysspill i skiven. Har man sansen for stor fargevariasjon under ulike lysforhold, vil Sea-Spirit Deep Blue definitivt begeistre.
Mot den lekre blå bakgrunnen, har Reverie valgt å gå for påmalte numeraler og minuttskala i hvitt. Også sverdviserne har et hvitt innslag, i form av hvitt luminiserende belegg. Underskiven for sekunder, er plassert kl. 5, og er i høy grad i tråd med de øvrige designelementene på skiven.
Hvordan er det mulig å levere såpass mye klokke for pengene? Vi er tross alt i en prisklasse hvor mange merker heller velger å satser på batteridrevne quartz-ur. Noe av hemmeligheten ligger i urverket, som er et selvtrekkende mekanisk Miyota 8218. Dette japanske urverket fra Citizen-eide Miyota, har en gangreserve på omkring 40 timer. Verket er etter all sannsynlighet langt billigere i innkjøp enn verk med lignende funksjoner fra f.eks. sveitsiske ETA.
Krystallen i baklokket gir fritt innsyn til det grovt finisherte urverket, noe som forsåvidt er helt greit. Uavhengig om verket er estetiske vakkert eller ei, vil nok mange sette pris på muligheten til å se mekanikken. Dette har heller ikke gått nevneverdig på bekostning av vannresistansen, og Sea-Spirit er oppgitt å være vannresistant til 10 ATM (100 meter).
Sett i lys av at uret også er utstyrt med en riperesistant safirkrystall i front, er klokken på papiret egnet til å være med på det meste. Klokken leveres for øvrig med to ulike remmer – en i skinn og en i svart tekstil – som gjør klokken temmelig allsidig «rett ut av boksen». Skinnremmen har en dobbel foldespenne, mens tekstilremmen har en enkelt klassisk spenne. Begge remmene har forøvrig det Reverie kaller for «Convenient strap-change» (CSC), som innebærer bruken av baretter med hurtigskift-mekanisme. En veldig smart og praktisk løsning, som gjerne flere urmerker burde begynne med.
På armen er det ingen tvil om at Reverie Sea-Spirit fort kan oppfattes som et langt dyrere ur enn det prisen på 420 amerikanske dollar skulle tilsi. Og faktisk er Sea-Spirit et temmelig eksklusiv klokke (i ordet rette betydning), hvor kun 125 eksemplarer er gjort tilgjengelig av hver av de to variantene.
Med Sea-Spirit, har Reverie definitivt pirret undertegnedes interesse, og det blir spennende å følge den videre utviklingen til merket.
Mer informasjon om Reverie er tilgjengelig på reveriewatches.com.
ANNONSE