Publikumsfavoritten kles opp i svart karbonkompositt.
Om klokkeindustrien hadde publisert bestselgerlister, ville Tissot PRX trolig vært å finne mot toppen. I alle fall i prisklassen under 10.000 kroner. Med et design inspirert av gamle Seastar fra 1978, representerer kolleksjonen Tissots bidrag i den stadig så populære kategorien med sportsklokker i stål med integrert lenke.
I det som med rette kan kalles et lite høstslipp, utvider Tissot den svært populære kolleksjonen. Omringet av en håndfull referanser i stål, presenteres også den første PRX-modellen i et mer eksotisk materiale.
Kledd i karbon
Tissot PRX Carbon har både kasse og tallskive i karbonkompositt, som gir klokken et distinkt og forholdsvis maskulint uttrykk. Ikke overraskende har Tissot utstyrt modellen med en svart gummirem, som understreker modellens sporty preg.
Tross endringen i materiale er dimensjonene nesten identiske med søskenmodellene i stål. Diameteren er fortsatt 40 mm, men tykkelsen har økt fra 10,9 til 11,2 mm. Om forskjellen er merkbart i praksis er vanskelig å si, for nykommeren har trolig en lavere vekt.
ANNONSE
Bruken av karbonkompositt har ikke påvirket vannresistensen, som fortsatt er på 100 meter. Safirglass er å finne både i front og baklokket, hvor sistnevnte er laget av rustfritt stål.
Urverk med en vri
Ved første øyekast er også urverket av den velkjente sorten, i form av et såkalt Powermatic 80. Som navnet indikerer automatisk opptrekk og 80 timers gangreserve, mens frekvensen er på 21.600 halvsving per time. Teknisk omtales kaliberet som ETA C07.811, og er å anse som en slags videreutvikling av det velkjente 2824.
Urverkene i de øvrige mekaniske PRX-modellene har balansefjær av legeringen Nivachron, men det er ikke tilfellet denne gangen. For å kanskje underbygge det litt høyteknologiske preget til PRX Carbon, er urverket utstyrt med en balansefjær av silisium.
Høyere pris
Klokker av karbonkompositt har vanligvis høyere pris enn tilsvarende i stål, og også i dette tilfellet er regelen gyldig. Mens en vanlig automatisk PRX starter fra 8.195 kroner, legger PRX Carbon seg på 12.990 kroner.
Det er en prisforskjell noen vil ha vanskeligheter med å forsvare, ettersom PRX i stål allerede er en attraktiv klokke. Samtidig er det liten tvil om at PRX Carbon tilbyr et svært forskjellig uttrykk, og kanskje retter seg mer mot de som allerede har en del klokker i boksen.
ANNONSE