Leses nå
Vicenterra Tyco Brahe Tome 2 Blue

Vicenterra Tyco Brahe Tome 2 Blue

Vicenterra byr på heftig design og en unik komplikasjon – uten å sprenge bankkontoen.

Det kriblet litt i magen da jeg brått stod med pakken i hånden. For noen måneder siden hadde en av mine dristigste klokkevenner bestilt en meget spesiell klokke, fra et forholdsvis nytt og ukjent lite merke. Nå hadde han sendt klokken sørover for at jeg skulle få ta en nærmere kikk på den.

Jeg husker ikke helt hvor jeg så Vicenterra Tyco Brahe Tome 2 Blue første gang, men umiddelbart pirret den min nysgjerrighet. Merket er hjertebarnet til sveitseren Vincent Plomb, som i 2008 tok sats og startet sitt eget klokkemerke. Klokkene har fått generelt godt omtale, og Tyco Brahe T2 var en av finalistene under fjorårets GPHG. I en tid hvor nye klokkemerker nærmest vokser på trær, var det likevel med en viss skepsis jeg pakket ut klokken (fra en overraskende original mappeformet treboks).

Vicenterra Tyco Brahe T2 Blue.

Heldigvis tok det ikke lang tid å konstatere at Vicenterra Tyco Brahe er «the real deal». Klokken virker solid, og jevnt over er den opplevde kvaliteten i tråd med forventningene det er rimelig å ha for denne prisklassen. Personlig skulle jeg gjerne sett et litt mindre kraftig kassedesign, og gjerne litt kontraster i ytre finisj. Kassen står til godkjent, men er i mine øyne ikke perfekt.

Den helpolerte kassen er solid, men oppleves som noe uraffinert.

Kanskje finnes det en god forklaring på nettopp hvorfor det er sånn. Det som befinner seg under glasset, kan godt mulig være årsaken. Fronten fremstår nemlig som eksepsjonelt velgjort, med mange flotte detaljer, og relativt høyt finisjnivå. Uten spesifikk kunnskap om Vicenterra eller Tyco Brahe T2, kunne man fort sett for seg at klokken koster dobbelt så mye som den veiledende utsalgsprisen. En liten detalj røper imidlertid visse svakheter ved produksjonen: Sett gjennom lupe eller makrolinse, har tallskiven og visse komponenter i overkant mye støvpartikler og fingermerker.


ANNONSE


Fronten er velgjort og detaljrik.
Jordkloden indikerer hvor i verden klokken er 12.

Desentralisert tidsvisning er ikke hverdagskost, men det er jordkloden som virkelig stjeler showet. Den lille blå planeten tilfører ikke bare fronten dybde, men er også meget pent utført. Ikke overraskende foretar den én full rotasjon per døgn, og den forlengede V-formede indeksen kl. 5 på tallskiven, indikerer hvor i verden klokken er 12 (middag). Spesielt praktisk er funksjonen ikke, men det ser jo unektelig kult ut.

Urverket er plassert «off-center», og er koblet mot Vicenterras modul.

Jordkloden røper at mekanikken på innsiden ikke akkurat er helt standard. Men den er kanskje mer standard, enn mann i utgangspunktet skulle tro. Urverket er et automatisk ETA 2892, som deler den samme ikke-sentrerte posisjonen som den blå tallskiven. Selve jordkloden drives av Vicenterras egenutviklede modul, som også kan betjenes manuelt med knappen kl. 4. Urverket er pent finisjert, og er utstyrt med en egen spesialdesignet rotor.

Vicenterra Tyco Brahe T2 Blue sitter komfortabelt på håndleddet.

Alt i alt var møtet med Vicenterra Tycho Brahe T2 en positiv opplevelse. Det er åpenbart en klokke som krever sin mann (eller kvinne), for designet utfordrer snarere enn å spille på populære klisjeer. Samtidig er det en klokke som presser grensene for hva det er rimelig å forvente i en gitt prisklasse. Hadde Tycho Brahe T2 vært produsert av et etablert merke, ville prislappen trolig vært langt høyere enn det den er.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Vicenterra Tyco Brahe Tome 2 Blue.
  • Det ytre: Kasse i titan grad 5, 42,8 mm diameter, 11,7 mm tykkelse – safirglass i front og baklokk (2) – roterende jordklode i titan grad 5, 7,5 mm diameter – blå kalveskinnsrem – vannresistent 5 ATM.
  • Det indre: ETA 2892 med egenutviklet modul, selvopptrekkende – timer, minutter, sekunder, roterende jordklode (24 timer per rotasjon) – 42 timer gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz).
  • Pris: 4.259 sveitsiske franc før avgifter.

ANNONSE