Steke et par surdeigsbrød før skitur med guttungen Vis vedlegg 283821
Kan du dele oppskrift / fremgangsmåte ? tror jeg må i gang med dette
Steke et par surdeigsbrød før skitur med guttungen Vis vedlegg 283821
Kan du dele oppskrift / fremgangsmåte ? tror jeg må i gang med dette
Speltbrød.
Ingredienser til ett brød (jeg lager gjerne dbl oppskrift):
5dl vann ca. 37 grader
1ss mørk sirup
1ss Maldonsalt
Ca. 200-300g surdeigskultur
1dl havremel
Møllerens fint speltmel til fast deig < 1kg
Start ettermiddagen/kveld før du skal bake med å lage surdeigskultur. Ta en ss fra kulturen i kjøleskapet (oppbevares der, trenger ikke mate den da) og bland godt med ca. 1,5dl speltmel og 1,5dl fingervarmt vann. La stå tildekt på benken til neste morgen.
Kulturen skal nå være klar til å bakes med. Bobler og blitt større. Skal flyte i vannet når en putter den i. Ta noen ss fra kulturen i en tett boks og putt den i kjøleskapet til neste gang du skal bake.
Ha fingervarmt vann i bakebollen. Ha i surdeigkultur, sirup, salt og bland. Ha så i havremel og speltmel til fast deig.
Eltes i maskin i ca. 15min.
Heves i bakebollen med plast over, til dobbel størrelse.
Dette kan ta fra 4-10t alt etter som.
Form til rundt brød og legg over i ny bolle med bakepapir i. Dekk med plast og hev til det er klart til å stekes. Varierer hvor lang tid det tar.
Forvarm ovn med gryte i. Nederste rille. 250 grader.
Løft brød over i gryte (bakepapir skal være med). Sett på lokk, stek 30 min.
Senk temperaturen til 200 grader, ta av lokk og stek videre i 15min.
Ta av papir og avkjøl på rist.
Ellers:
Skulle kulturen i kjøleskapet bli litt dårlig så er det ingen fare.
Ta en ts fra kulturen og bland det med like mengder mel og vann + litt salt. Da ordner det seg igjen.
Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med gasskomfyr, men jeg er helt ok til å bake brød i vedfyrt svartkomfyr. Det lønner seg å starte med VARM ovn og heller strype trekk (gass hos deg?) noen minutter etter at brødet er inne.Er det noen som har tips til hva jeg må gjøre for å få til å steke brød (i form) i gassovn.
Tidligere forsøk med kjøpepizza og halvstekte rundstykker har blitt brent under.
Ovnen er en sånn 40*60 hyttekomfyr. Den bar bare brennere i bunnen.
LarsB
Steamer i 15-20 min og deretter på litt lavere varme uten steam til jeg er fornøyd med fargen. Vanligvis vil jeg ha litt mørkere skorpe pga. smaken, men på rundstykker er det greit at de er litt lette å bite i.Hva er steketiden du bruker på rundstykker?
Takk for svarSteamer i 15-20 min og deretter på litt lavere varme uten steam til jeg er fornøyd med fargen. Vanligvis vil jeg ha litt mørkere skorpe pga. smaken, men på rundstykker er det greit at de er litt lette å bite i.
Hvis det der skjer innen 5 minutter, så ha i mer væske. At det "klumper seg" rundt kroken etter 10 minutter er OK.Noen med litt mer erfaring enn meg som kan fortelle meg hva jeg gjør feil med kenwooden? Får ikke til å elte deig. Den fester seg rundt eltekroken og da snurrer den bare rundt uten at det blir noen elting. Pleier å elte for hånd men nå er ryggen i ulage og tenkte å ta maskinen til hjelp.
Vis vedlegg 356773
Dette er alu-krok som fulgte med maskinen. Er rustfri krok bedre?Ville kjøpt en annen krok
Dette skjer mer eller mindre med en gang. Hadde 6,5dl væske på 1kg mel. Syns deigen blir litt klissete med væske.Hvis det der skjer innen 5 minutter, så ha i mer væske. At det "klumper seg" rundt kroken etter 10 minutter er OK.
65% er lavt. Klisset forsvinner etterhvert når du jobber med deigen. Se f.eks. denne:Dette er alu-krok som fulgte med maskinen. Er rustfri krok bedre?
Dette skjer mer eller mindre med en gang. Hadde 6,5dl væske på 1kg mel. Syns deigen blir litt klissete med væske.
Se om du kan finne en spiralkrok, den dytter deigen ned istedet for original kroken som har en tendens til å løfte deigen.Noen med litt mer erfaring enn meg som kan fortelle meg hva jeg gjør feil med kenwooden? Får ikke til å elte deig. Den fester seg rundt eltekroken og da snurrer den bare rundt uten at det blir noen elting. Pleier å elte for hånd men nå er ryggen i ulage og tenkte å ta maskinen til hjelp.
Vis vedlegg 356773