Ble inspirert av denne tråden til å lage en foccacia jeg vet er fantastisk saftig og god. Begynte i går kveld med å elte deigen, bruker ganske mye vann i denne sammenlignet med andre foccacia oppskrifter, 6dl vann til 600gr mel. Ingen olje i deigen, kun "utenpå".
Man må ha kjøkkenmaskin til denne oppskriften. Eltes i nesten 45 min, til glutentrådene er godt synlige og eltekroken drar med seg hele deigen.
Bruker kaldt vann og kun en liten teskje med gjær, likevel er fermenteringen i gang et par minutter etter elting.
12 timer på et kaldt soveromsgulv senere.
Etter litt bretting av deigen skal den få vokse seg litt større igjen.
2 timer senere stekes den på 250 grader i 35-40 minutter med vannbad over første halvdel av tiden.
Voila! Sprø utenpå og jæ$#&* saftig inni.
Nesten geleaktig brød som spretter ut igjen hvis du trykker den sammen. Tok litt tid, men så verdt det.