Har hatt dette på to av mine Rolexer fra Bjerke. Utrolig irriterende, og er noe som gjør at jeg aldri kommer til å kjøpe en ny Rolex hos de.
Aldri helt gjort meg klok på hva de risser inn, skal se om jeg kan finne forstørrelsesglasset å myse litt.
Samme her, på to steder. Har vært der fra klokken ble solgt ny fra Bjerke, altså ikke etter service. Tallene er helt gresk for meg, skulle vært interessant å finne ut av betydningen.
Mulig det står "BB" på slutten der, noen mener det er urmakerkoden for "Ball Buster" - altså en advarsel til den som utfører en evt. service om at her kommer det en kravstor jævel.
Alle de tre klokkene jeg har kjøpt hos Askeland har vært helt uten innrissninger, noe de burde fortsette med :evil:
Breitlingen jeg kjøpte hos en forhandler i Arendal kom også uten inrissninger. Tror dette er noe Bjerke har fått for seg
Jeg har samme erfaring med klokker kjøpt både hos urmaker Næss og urmaker Håkon Lian i Trondheim. Tror nummeret referer til et eget register hos urmakeren som viser når og hvor klokka er kjøpt. Virker som dette er vanlig praksis hos mange norske urmakere. Jeg kommer neppe til å kjøpe en klokke igjen hos en urmaker som insisterer på å skrape opp baksiden av klokka.
dette er vel egentlig ikke noe big deal i det hele tatt. Nummerene kan lett pusses bort, og er uansett knapt synlige med det blotte øye. Innrissningene har heller ikke et gram betydning for annenhåndsverdien.
Nei, i den store sammenhengen blir det meste betydningsløst. Dette plager meg ikke nevneverdig, men interne forhandlerskriblerier på klokker til 30K og oppover kunne gjerne vært gjort på innsiden av baklokket.
Jeg har funnet lignende på vintage ur, på utsiden av baksiden, altså ikke de vanlige service innrissingene på innsiden av baklokket. Klarte å identifisere det som var risset og henvendte meg til urmakerforbundet. Da kunne de fortelle at uret mitt var solgt hos urmaker XX(husker ikke navnet) i Trondheim i 1961.
Min gamle urmaker kunne bekrefte at de hadde sitt eget nummer som var tildelt av forbundet som de hadde risset inn på baklokket. Han klarte imidlertid å gjøre det mer diskre enn Bjerke
Dette er en stund siden men det forekommer meg at dette var et slags register for forsikringsamarbeid.
Om Bjerkes håndarbeid er det samme vet jeg ikke, men norske urmakere har hatt praksis men å risse på baklokk/bøyle.
Vanlig praksis fra gammelt av er å risse inn NUF koden for butikken der uret er kjøpt ( 3 siffer) og tall for måned og år for kjøpet. Dette er en praksis som skriver seg tilbake laaaaangt i tid og var ofte til hjelp for sulliker som rota bort kvittering eller kjøpsbevis for urene sine. Min praksis for dyre ur er å spørre om kunden ønsker dette som en backup, men gjør det selvsagt ikke hvis kunden sier nei.