Blåskjell

Medlem
10. mars 2011
Innlegg
2.581
God ettermiddag:)

Noen som har et godt tips til damping av blåskjell med og uten hvitvin?
 
Såpass har jeg fått med meg;) Er bare litt lei standard hvitvinkok med fløte.
 
Typisk blåskjell oppskrifter med hvitvin, øl, cider, kremfløtte er oppskrifter som stemme fra Normandie(cider og kremfløte for eks. ikke smør) Bretagne eller fra Nord-Frankrike og Belgia.
Kremfløtte blir smør hvis mann varme den for mye: Det må ikke skje.
Har aldri sett bruk av smør i noen blåskjell retter i disse hjørner. Kremfløte er nok da.
Mann bruker hvitløk, persille, løk eller sjalottløk, purreløk, salt og pepper(hvis mann vil)

Timian, chili og andre middelhavets urter/krydder er "forbudt": Vi snakker om "Germansk" spesialitet der og det ligger høyt i tradisjon. Serveres ofte med pommes-frittes, spesielt i Belgia.
Jeg er selv fra Normandie og Lorraine.

Da kommer mange eksotisk varianter etterpå... Hver sin lyst;)
 
Blåskljell

Nå har kanskje ikke alle den muligheten, men selvplukkete skjell, tilberedt slik flere har foreslått,
smaker ofte en god del bedre. :cool:

Vel bekomme!
 
Sånn så det ut etter noen minutter på grillen tidligere i sommer.

DSCF1528_zps89809254.jpg



Brukte denne oppskriften. Ble godt.