"Brennevin er en fellesbetegnelse på etanolholdige drikker fremstilt ved destillering av væsker som inneholder svakere konsentrasjoner av etanol, i dagligtale kalt alkohol. Råvaren er væsker med stort innhold av sukker, som ved gjæring omdannes til etanol. Den sukkerholdige væsken kan være fruktsafter med mye glukose, eksempelvis druesaft som ved gjæring blir til vin. Andre karbohydrater (stivelse) i landbruksprodukter som poteter og korn kan omdannes til sukker, og ved gjæring bli råstoff (sats) for brenning til brennevin." -Wikipedia.
Ser her at Whisky er populært. Her hjemme også, men det finnes så mye interessant der ute som bør og må smakes på.
Har lenge hatt et ønske om å smake på denne etter å ha drukket lillebrødrene Age des fruit og Age des fleurs hvor Fleurs gledet ganen mest. Den har lenge vært utilgjengelig på polet, men da jeg så den på Vika i forrige uke ble den med hjem.
Leopold Gourmel et relativt ungt firma, grunnlagt i 1972. De dyrker uten sprøytemidler og blander ikke destillater fra forskjellige årganger eller jordlapper slik så å si alle andre cognacprodusenter gjør. LG tilsetter ingenting i cognacen. Her er det ikke trekstrakt, karamell (E150) eller sukker for å få cognacen til å virke eldre eller rikere enn det den er. Cognacen er ikke filtrert og den lagres på franske eikefat som ikke har blitt brent.
Vanilje, blomstereng, honning og kryddertoner i nesen. Nydelig og lang ettersmak av moden frukt honning og pepper.
Léopold Gourmel
Ser her at Whisky er populært. Her hjemme også, men det finnes så mye interessant der ute som bør og må smakes på.
Har lenge hatt et ønske om å smake på denne etter å ha drukket lillebrødrene Age des fruit og Age des fleurs hvor Fleurs gledet ganen mest. Den har lenge vært utilgjengelig på polet, men da jeg så den på Vika i forrige uke ble den med hjem.
Leopold Gourmel et relativt ungt firma, grunnlagt i 1972. De dyrker uten sprøytemidler og blander ikke destillater fra forskjellige årganger eller jordlapper slik så å si alle andre cognacprodusenter gjør. LG tilsetter ingenting i cognacen. Her er det ikke trekstrakt, karamell (E150) eller sukker for å få cognacen til å virke eldre eller rikere enn det den er. Cognacen er ikke filtrert og den lagres på franske eikefat som ikke har blitt brent.
Vanilje, blomstereng, honning og kryddertoner i nesen. Nydelig og lang ettersmak av moden frukt honning og pepper.
Léopold Gourmel
Redigert: