Nei, er jo ikke direkte dårlig, men siden GS er "hovedkonkurrenten" så merker man jo seg at de har 55timer på 9s85 highbeat, 72 timer på 9s68 og hele 80 timer på det nye 9sA5 hibeat kaliberet.
Ja, jeg forstår poenget.
Ifra det jeg forstår fra en mekaniske side...
Høyere gangreserve betyr en lenger og sterkere fjær og muligvis en mer ujevn distribusjon av sine krefter.
Når fjæren er full trukket blir det store krefter som kommer videre på den "escape wheel" og deretter mindre og mindre krefter mens fjæren ruller seg ut.
I prinsipp, større er fjæren og vanskeligere blir det å fordele styrken sin på en jevn måte fra starten til enden av gangreserven.
Saken påvirker selvsagt urverkets nøyaktighet slik at urverket kan gå litt for raskt på starten- og litt for sakte på enden av gangreserven.
Derfor blir det en bedre fordeling av kreftene hvis man har 2 mindre "barrels" /fjærhus i stedet for 1 stor, som Omega har gjort.
Noe som gir mer stabilitet til urverkets målingene.
Det kan også bli sånn at størrelsen av urverket (og deretter klokken) tillater ikke et stort fjærhus.
Eller man begrenser fjærhuset for å ha en bedre fordeling av styrkene og mer nøyaktighet på urverket.
Materialet fjæren er laget av, er også veldig avgjørende på fordeling av kreftene.
Da blir det sånn at et 8 dagers gangreserve urverk med 1 stort fjærhus, vil ha en del større utfordringer på nøyaktigheten sin (over 8 dagers tid) en andre urverk som har mindre gangreserve eller fordelte fjærhus.
Her snakker vi om Rolex som har modifisert fjærhuset for å romme litt mer gangreserve.
Urmaker standspunkt som forklarer det som teller mest. https://quillandpad.com/2021/02/07/which-rolex-movement-takes-the-top-spot-a-watchmakers-comparison-of-rolex-calibers-3135-and-3235-and-which-is-better-reprise/
www.tidssonen.no