Dagens klokke

Hva er dette for noe? Artig og annerledes sak :)
He he! Graham chronofighter RAC Skeleton limited. Langt navn på et ur som mange der ute fnyser av grunnet utseendet. Mekanikken dog er det intet galt med. Uansett meninger om fremtoning, må det være under enhver tvil at få ur der ute slår ut i like stor grad på radaren! Om man trenger en icebreaker er dette løsningen . . . . . ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: wreckmaster
20150603_200127_zps30bfcijb.jpg
Nydelig!
 
Min sommer-beater:

PJi4O86l.jpg


5GY7sFsl.jpg

Hva syns du om Stowa? Bra kvalitet? (I forhold til pris naturligvis.) Har sett mye på Stowa online siste året, men har aldri turt å ta steget. Spesielt den fliegerchronoen frister. De har jo en god historie i piloturverdenen, men samtidig er ikke Stowa i dag det samme som fordums Stowa eller?
 
  • Liker
Reaksjoner: Hopalong
Hva syns du om Stowa? Bra kvalitet? (I forhold til pris naturligvis.) Har sett mye på Stowa online siste året, men har aldri turt å ta steget. Spesielt den fliegerchronoen frister. De har jo en god historie i piloturverdenen, men samtidig er ikke Stowa i dag det samme som fordums Stowa eller?

Grunnen til at jeg kjøpte denne (fikk den i dag) er min interesse for gamle B-uhr. Stowa var en av de som opprinnelig leverte disse klokkene til Luftwaffe, i tillegg til Lange, IWC og Laco (og kanskje et manufaktur til, husker ikke i farten). Så stamtreet er i orden. Jeg er usikker på eierskapet etter krigen og nå, så jeg kan ikke uttale meg om det er det samme. Men kvaliteten oppfattes som bra. Det er vel det jeg maks kan tenke meg å betale for et ETA 2824 verk. :)

Førsteinntrykket av finishen er også veldig bra, liker veldig godt de blåkantede viserene. Layout-en er en såkalt Baumuster B, dvs. at minuttene er ytterst på skiva. Etter sigende skal det opprinnelig være produsert 42 eksemplarer i 1940, vet ikke helt om det stemmer, men det står på nettsidene deres. Har lagt til litt ekstra, som B-Uhr-inngraveringene på rotoren, og FI23883 på siden av kassen. Dette trekker finishen opp.

Har også testet OG sin Navigator, og jeg synes ikke denne står til side for den, og det til en sjettedel av prisen og med historikken "to boot". Skal dog nevnes at Navigator-en har flyback da. :cool:

Det er nesten nødt til å bli en slik "reserveløsning" all den tid originalen er på 55 mm (!), og således litt vanskelig å ha på til daglig for å si det sånn. Jada folkens. Har prøvd. :eek:
 
Redigert:
Janei, kva skal ein sei. Utruleg pen!
Dette er rein klokkepornografi @Jon Ali
Moro at du nevner den som ein heilt vanleg Seiko:)

Er det en Gbay 992?
Limitert sak?

Ja det er GBAY992 fra 1997, eneste chronometer fra Seiko på denne siden av 1980. Urverket satt sammen av Akira "God of Adjustment" Ohira, her er hva han fortalte til PuristSPro om når han bygget disse:

"Before GS, I was involved in assembling and adjustment for the Credor Chronometer, with 4S79 movement in 97, LE of 500 (note: to be precise, there was another special LE version of this caliber for one of the retailers, LE of 20, so the total number is 520...). I did it alone. Like 44KS caliber, I attached a weight ON the hair spring to eliminate the position error. It is not a well known method, and those street watchmakers who don't know well tend to think it is "dust" and take it away and ruin everything. I even picked the glue by calling Locktite telling the requirement and they brought a few samples. Even though I assembled and adjusted the watch, I am looking for it in the secondary market but I have never seen it..... Anyway, the idea of weight ON the hair spring was on SEIKO's in-house text book - the accumulation of the SEIKO know-how book. It works, but it was actually implemented only on 44KS and 4S79. By the way, GS does not use Breguet spring, but flat spring - this is based on the actual comparison data, believe or not."