Kunne du delt noen smaksnoter?
[/QUOT]
Vin: Chateau Mouton Rothschild 2003
Drue: 76% Cabernet Sauvignon, 14% Merlot, 8% Cabernet Franc og 2% petit verdot.
Pris: +/- 5000 kr
Før lufting
Nesen: salt, tobakk og lær. Alle luktene blander seg til en deilig rundt og aromatisk duft.
Smak: eikepreg. Utviklet seg til en rund og anonym smak bak i munnen.
45 minutter lufting:
Nesen: uendret.
Smak: mindre eik. Vinen har åpnet seg. Kompleks smak - der jeg ikke helt klarer å skille smakene. Hint av tobakk, salt og lær går igjen. Ettersmak er litt bitter - preget av treverk. Denne må nok stå lenger i dekanter. NB: jeg fikk med sedimenter i glasset, og dette kan muligens forsvare ettersmaken. Ved en siling ble ettersmaken endret.
Når flasken skal åpnes kan jeg oppdatere notatet. Da skal hele flasken i dekanter.