Så til noe jeg har gledet meg lenge til. Å det er Nobu sin signaturrett. Black Cod!
Black Cod går under navnet Blå torsk ( noplopoma fimbria) her hjemme. Den smaker langt fra som en torsk. Heller mer som en havabbor. Fisken liker seg best i gjørmete forhold i det nordlige Stillehavet på dybder på 300 til 2700 m
Vanskelig å beskrive smaken. Men det smaker langt fra torsk. Litt fett som ål, men smaker ikke som ål. Bra med sødme og noe syrlighet. Flaker seg fint når man biter i den. Nam nam.
For de som har spist Black Cod på Hanami, Dinner eller Nodee. Ja disse er dårlige kopier av den sushimesteren Nobu lanserte i 1994 (første gang publisert i bokform i 2001).
Black Cod går under navnet Blå torsk ( noplopoma fimbria) her hjemme. Den smaker langt fra som en torsk. Heller mer som en havabbor. Fisken liker seg best i gjørmete forhold i det nordlige Stillehavet på dybder på 300 til 2700 m
Vanskelig å beskrive smaken. Men det smaker langt fra torsk. Litt fett som ål, men smaker ikke som ål. Bra med sødme og noe syrlighet. Flaker seg fint når man biter i den. Nam nam.
For de som har spist Black Cod på Hanami, Dinner eller Nodee. Ja disse er dårlige kopier av den sushimesteren Nobu lanserte i 1994 (første gang publisert i bokform i 2001).