Hva gjør du og din klokke akkurat nå?

C3FA21AD-F205-4159-9D03-299F5BC353E0.jpeg

B01A6874-429C-4336-914D-817049B14C4A.jpeg

Lufter udyra
 
Lager mat. Alene hjemme, så da er det alltid kjekt å styre litt på kjøkkenet med enkle, smaksrike matretter. Artig å bruke kniven som AD ga ved en av GS-kjøpene.

_1240165-jpg.2107414


_1240169-jpg.2107416


  • Linguini (bronsekuttet for å få susen til å henge bedre)
  • Hvitløk
  • Gul løk
  • Basilikum
  • Parmigiano reggiano
  • Perletomater, søte og saftige
  • Rød chilli
  • Olivenolje
  • Smør (ekte smør, ikke margarin)
  • Salt og pepper

Etter å ha laget sausen (olivenolje, litt smør, hvitløk, gul løk, perletomater, chilli) så blandes pasta inn i sausen og en kopp pastavann. Dette danner da en emulsjon som er fantastisk creamy. Rett før servering så blandes hakket, fersk basilikum inn sammen med litt parmesan. Serveres i stor pasta-tallerken med sort pepper over. Nytes med et glass Fontodi 2019 Chianti Classico.

_1240172-jpg.2107417



_1240176-jpg.2107418


_1240184-jpg.2107420


_1240183-jpg.2107419
 
Strengt tatt skrev jeg ut fra erfaring. For 15+ år siden jobbet jeg i en amerikansk bedrift som blant annet hadde kontor i Tokyo.

Et år skulle HR sende ut gaver til de ansatte, og av en eller annen grunn fant de på å dele ut gaveesker med kniver. Ganske fine og av god kvalitet fra Buck. Men i Japan ble det krise, for der betød det å gi noen en kniv at "jeg kutter våre bånd" - og de gutta tok ikke lett på subtile fornærmelser.

For alt jeg vet har skikken endret seg men du fikk meg til å huske anekdoten. Uansett, takk for fine bilder og inspirasjon til kjøkkenet og klokker. ;)