Det er ikke å anbefale, men mange klokker vil tåle det helt fint. Jeg ville unngått det hvis jeg var deg.Takler klokka å være med i badstua?
Har brukt min Sea Dweller masse i badstue, har vært helt uproblematisk, selv med bading i sjøen (3-4grader) rett etterpå. Men sikkert ikke alle klokker som tåler dette.Takler klokka å være med i badstua?
Tips til klokker mellom 35 000-55 000 kr ny? Må være 40-42mm. Sett litt på Air King, speedmaster og seamster. Hva tenker dere?
Enig, min trippel 6 har overlevd badstue, isbading m.m.Har brukt min Sea Dweller masse i badstue, har vært helt uproblematisk, selv med bading i sjøen (3-4grader) rett etterpå. Men sikkert ikke alle klokker som tåler dette.
Men hvorfor? Er det ikke laget for å tåle allverdens eventyr og oppgaver da? Eller bør det ha en He-ventil (som både @Tom Henriksen og @olem har på sine SDer) for å tåle en såpass ‘tøff’ oppgave som varmt til kaldt? Hadde jeg fått trøbbel med en Sub etter å ha gått fra badstue og ut i sjøen, så hadde jeg klaget rimelig kjapt, og aldri vurdert Sub igjen.Typ badstu til isbad er nok noe alle urmakere og produsenter vil fraråde på det sterkeste.
Men hvorfor? Er det ikke laget for å tåle allverdens eventyr og oppgaver da? Eller bør det ha en He-ventil (som både @Tom Henriksen og @olem har på sine SDer) for å tåle en såpass ‘tøff’ oppgave som varmt til kaldt? Hadde jeg fått trøbbel med en Sub etter å ha gått fra badstue og ut i sjøen, så hadde jeg klaget rimelig kjapt, og aldri vurdert Sub igjen.
Fuktigheten i seg selv er ikke noe problem, tempraturer over +70C derimot kan gjøre at oljer og fett i urverket kommer på avveier. Så nei, et mekanisk ur har ingenting i en badstue og gjøre.Takler klokka å være med i badstua?
At det skjer med Challenger - det er nesten å vente. Sier ikke at det ikke var tragisk, men på noe som er så komplekst som det, er det nødt til å dukke opp feil.Gummipakninger som påvirkes av ulike temperaturer, og kondens.
Det skjedde med NASAs Challenger, og det kan også skje med en Rolex, enten man vil eller ei.
I henhold til lov om thermo-dynamik så går varmeenergi alltid fra varmt mot kaldt, inntil ekvilerium oppnås. Altså varmen i badstuen søker å varme opp uret ditt og deg til +70C, dermed kan uret ditt raskt oppnå denne temperatur pga høy konduktivitet, mens kroppen som stort sett består av vann har lav konduktivitet. Altså mottsatt effekt som oppleves ved lave temperaturer, hvor kroppsvarmen avgis til uret som dermed sjeldent blir spesielt nedkjølt når temperaturene er lave.Ikke at jeg har gjort noen vitenskapelige forsøk rundt det, men tviler på at selve klokken blir så varm som 70 grader.
Ellers så tenker jeg at hvis ikke klokka mi tåler det samme som huden min, da fortjener den å få masse kondens inni seg, og oljer som flyter fritt rundt i hele verket. #toolwatchskalbrukes
Badstue og påfølgende isbading er ikke å anbefale for klokker, min Seadweller har fått juling fra dag 1 for over 34 år siden og bærer preg av dette, går dog innenfor COSC ennå etter siste service i 2006. Har flere toolwatches men er temmelig sikker på at SD er den som tåler mest juling.
Nei.Jeg håper den i det minste har gjennomgått trykktest og pakningsbytte siden 2006?