Kan noen med skills her inne forklare en forvirret stakkar:
Hva er egentlig forskjellen på, og når bruker man sliping, skjerping, bryne og stropping.
Sliping er forsåvidt greit (tror jeg), det vel den mest inngripende av dem på kniven, og er noe man gjør relativt sjelden.
Hvor går grensen mellom sliping og bruk av bryne? Brynestav er mer hverdagslig vedlikehold, men hvor stor er forskjellen på en brynestav og en fin våtstein?
Når bruker man stropp i stedet for brynestav? Eller i tillegg etterpå? Eidestroppen har feks fire siden med forskjellig grovhet, er det en finere variant av sliping eller mer hverdagsvedlikehold?
Er skjerping bare en målforskjell for en av de andre kategoriene eller evt en paraplybetegnelse?
Har googlet en hel del og har full kontroll på hvordan å bruke Eidestroppen (hvis man ser bort ifra at jeg aldri har prøvd
), men jeg vet ikke når jeg evt skulle brukt den eller evt noe annet.
Føler at jeg mangler noe litt grunnleggende...