Medlemspresentasjon – ny på Tidssonen.no?

Hei, folkens!

Rikhard heter jeg (ikke uventet når man ser hen til valget av nick). Jeg er 23 år gammel, kommer fra og er fortsatt bosatt i bartebyen. Studerer rettsvitenskap på femte året, og skal levere masteroppgave til sommeren. Som "hobby" dømmer jeg fotball, hvor jeg som regel figurerer i 2. divisjon. Man skal altså ikke se bort i fra at eventuelt fotbalinteresserte fra Midt-Norge her inne har brølt obskøniteter etter meg en eller flere ganger :p

Klokkeinteressen min startet i sommer, da jeg på tur til Portugal så en Frederique Constant-klokke i brosjyrer på flyet. Under researchen som fulgte havnet jeg tilfeldigvis på tidssonen og siden har jeg vært frelst. Nevnte klokke var quartz, men jeg fant fort ut at det var mekaniske urverk som gjelder for meg som de aller fleste her inne. Utallige timer har siden gått med til å tilegne seg kunnskap om og sikle over disse fantastiske urverkene som finnes i så mange slag.

Mitt første mekaniske urverk ble en SKX007. Etter litt research virket dette som en knall beater til en rimelig pris med bra "bang for the buck", noe som er helt nødvendig under studenttilværelsen. Samtidig kjøpte jeg et par nato straps (bl.a. en james bond selvfølgelig) og en superoyster-lenke fra wjean på eBay. Resultatet synes jeg ble meget bra, noe som heller ikke bidro til å bremse klokkeinteressen.

Nylig gikk jeg til anskaffelse av en Hamilton Khaki Field, mitt første sveitiske urverk. Dette bidro også til min første uboxing, og at jeg nå har begynt å engasjere meg "aktivt" på tidssonen.

Jeg skal ikke kjede dere med mer om meg, men jeg håper at jeg i fremtiden kommer til å bli bedre kjent med flere av dere! Mye taler for at jeg kommer til å være pasient på asylet til den dagen jeg vandrer heden hen.
 
Gutt fra Bærum, 19 år.

Hei!

Meldte meg inn noen uker tilbake og har siden hyppig figurert som leser. Jeg befinner meg i en mellomfase mellom vgs og bergensstudier. I denne mellomfasen må enkelte karakterer forbedres. Her er hverken tidssonen eller Magnus Carlsen mye til hjelp, da første eksamen er allerede i morgen og jeg sitter her og skriver.. Måtte Magnus vinne snart, så er det bare en faktor igjen.

Av klokker har jeg en Certina DS Action, en konfirmasjonsgave. Forøvrig en av to klokker jeg har som målsetning at jeg aldri vil slutte å bruke. Mitt første kjøp er den andre av disse to.
Håpet blir å kjøpe en klokke for oppimot 30k som jeg aldri vil slutte å bruke, kommer altså til å gå for en klassiker.

Foreløpig er jeg en parasitt - nyter godt av tidssonen som ressurs, uten å gi noe tilbake - men i fremtiden håper jeg å kunne bidra.

Mats
 
Velkommen skal du være, @MatsEriksen!

Det lyder som om vi har mye til felles. Både tidssonen og sjakk kommer i veien for studering til privatisteksamener her også. Heldigvis finnes det verre ting å bli forstyrret av:cool:

Du kommer til å oppleve en hardere studietid nå som du tok skrittet å registrerte deg her. De økonomiske prioriteringene forandrer seg skremmende fort, og klokker som er dyre nå, vil ganske snart være svært kurrant priset:cool:

Nok en gang, velkommen til galehuset! :)
 
Redigert av en moderator:
Ny på Tidssonen

Hei, Petter her.

Først vil jeg takke for et flott forum som allerede har hjulpet mye for å trigge en ny hobby:cool:. Jeg har til nå ikke vært spesielt opphengt i klokker men har hatt en Camel quartz i mange år som trakk sitt siste pust og ny klokke måtte anskaffes. Valg av ny klokke ble nokså tilfeldig en Seiko SKA497P1 og ble kjøpt inn hos Bjørklund for en blodpris fant jeg ut i ettertid. Jeg jobber i undervannsbransjen og det meste av familie er gamle dykkere eller ROV piloter så jeg burde jo sett på dykkerur fra dag en men så ble det ikke, ser det er en del Seiko dykkerur fra tidlig 80 tall på armene til svogere Ol. men ingen som har fått interesse for mekaniske ur. Ser min bror går rundt med en Raymond Weil quartz på armen og han ville nok helst hatt et mekanisk ur og ser at min nye interesse nok kommer til å smitte over på ham også. Uansett, etter en del roting rundt her så har jeg jo funnet noen adresser for kjøp av klokker til hyggelige priser på nettet og må si jeg er blitt litt fasinert over hva Japanerene (Seiko) har å tilby for en rimelig penge. Venter min første forsendelse denne eller neste uke og gleder meg som en liten unge og kan lett se at dette kan bli en besttelse. Det som er kjøpt inn er: Seiko Mechanical Automatic SARD003, Seiko SARB017 Mechanical Alpinist Automatic, Seiko SARC013 Mechanical Automatic og en Seiko 5 automatic. Skal bli artig å få pakket ut å få prøvd disse....
 
Redigert:
Hei alle entusiaster!

Mann 29 fra Meløy i Nordland her, og jobber som lærer og koordinator på en barne- og ungdomsskole. Jeg fikk min første ”voksen” klokke i konfirmasjonen min, en Clipper klokke. Denne har urverket stoppet på, og jeg vil få den reparert grunnet nostalgien. Denne klokken brukte jeg 10-12 år, da jeg kjøpte meg en Citizen AT1091-54F. Denne begynte å fuske noen måneder etter jeg fikk den (subdials som hele tiden falt lengre ned enn startposisjon), og klokken ble levert inn til reparasjon tre ganger. Ingen av gangene klarte de å ordne dette, så jeg fikk pengene tilbake. Dette gjorde at jeg begynte å bruke min gamle Clipperklokke igjen, helt til den tok kvelden for 2 måneder siden.

Jeg er veldig opptatt av kvalitet i alt jeg kjøper, om det er mobiltelefon, verktøy eller turutstyr. Så nå skal jeg for første gang kjøpe meg en ny klokke av god kvalitet. Jeg har sett på Baume et Mercier klokker (lager egen tråd for spørsmål rundt denne), og falt for utseende til disse. I tillegg liker jeg noen av speedmasterklokkene til Omega (lager også en egen tråd på disse). Vurderer også å gå til innkjøp av en Hamilton Jazzmaster.

Clipper:
bilde_zps1a5add4b.jpg


Citizen:
CitizenEco-DriveAT1091-54F_zps9f635ca5.jpg

Så trivelig å se at det er flere fra meløy her. Trodde nesten jeg var den eneste.
Er selv fra engavågen.
Velkommen til tidssonen :)
 
Hei!

Relativt ny her og har akkurat kjøpt mine to første litt ordentlige klokker, en Certina DS 80 Powermatic og en Omega Seamaster Aqua Terra. 31 år, bosatt på vestlandet. Ser for meg å bruke forumet aktivt for å tillegne med kunnskap, samt etterhvert kanskje kunne gi noe av dette tilbake. I tillegg til klokker så bruker jeg mye tid på trening, friluftsliv og hytta vår på fjellet.
 
Hei! Jeg er 26 år og bosatt i Oslo. Har lurket her på forumet i en god tid, men fant ut at det var på tide å registrere meg i og med at jeg bruker alt for mye tid her og jeg har jo trossalt kun en eksamen i morgen.

Jeg fikk min første klokke ganske tidlig, og har vært klokkeinteressert siden. Mitt første klokkekjøp var en Casio med IR-fjernkontroll og kalkulator, og da jeg var 11-12 kjøpte jeg en Casio G-shock Triple Crown of Surfing. Siden jeg likte begge klokkene og det var så praktisk med å alltid gå rundt med kalkulator og fjernkontroll på hånden, så hadde jeg like så greit en klokke på hver hånd. I 18-års gave til meg selv kjøpte jeg meg en Citizen Ecodrive AT1091-54 i Singapore som jeg bruker den dag i dag. Jeg hadde kjøpt bil for alle konfirmasjonspengene året før, og brukte mye penger på bil i årene etter. Så begynte studietiden og dermed dårlig råd.

250185d1264116843-citizen-at1091-54f-review-img_0207.jpg

(Ikke eget bilde)

Det siste året har jeg bladd i WatchTime hver gang jeg har vært hjemme hos foreldrene mine på besøk, og min fars interesse for mekaniske ur har vel bidratt til at jeg nå sikler på alt mellom himmel og hav (men det meste er utenfor mitt budsjett). Nå er jeg på siste år med studier og planlegger å kjøpe meg mitt første mekaniske ur. Planen var å bruke store deler av min første lønning til høsten, men spørs om jeg klarer å vente så lenge takket være alle fristelsene dere legger ut her ;)
 
Språkforvirret svenske i begynnelsen av 30-årene som egentlig hører hjemme på det norske vestlandet men bor og jobber for tiden i sør-asia.

Har egentlig ikke peiling på klokker. Men siden min onkel tok meg med på flystripa og lærte meg fly modellfly så har jag sikklet på breitling klokker siden alle kule fly hade reklame for det. 20 år senere og jag surfer innom klokke sider noen ganger i året og leser litt. Men nå er det på tide at gjøre noe med den drømmen snart så prøver lese meg opp på "faget" litt først.

Bruker en Suunto Core og en Polar RX5, så har ikke noe kjempe-spennende på klokkefronten ennå.

Hvis det ikke blir en breitling så vurderer jag en speedmaster, submariner eller noe sånt. Time will tell :)

Takk for et flott forum!
 
Redigert:
Ny

Hei!

Etter å ha kikket noen måneder på ts, tør jeg
nå å presentere meg.

Oslogutt på 44 år, ser opp til mange av de som
fast legger ut om fakta og smak på ts, det må ligge
mye passion og kunnskap her. Har bl.a. En PP og sub som
jeg er glade i.
Vurderer sterkt en JLC master compressor dive chrono 770,
eller en panerai for øyeblikket.

Håper jeg kan bidra med noe på ts.


Bajasso
 
Hei!

Etter å ha kikket noen måneder på ts, tør jeg
nå å presentere meg.

Oslogutt på 44 år, ser opp til mange av de som
fast legger ut om fakta og smak på ts, det må ligge
mye passion og kunnskap her. Har bl.a. En PP og sub som
jeg er glade i.
Vurderer sterkt en JLC master compressor dive chrono 770,
eller en panerai for øyeblikket.

Håper jeg kan bidra med noe på ts.


Bajasso

Velkommen, håper på bilder av både PP og Sub.
 
Språkforvirret svenske i begynnelsen av 30-årene som egentlig hører hjemme på det norske vestlandet men bor og jobber for tiden i sør-asia.

Har egentlig ikke peiling på klokker. Men siden min onkel tok meg med på flystripa og lærte meg fly modellfly så har jag sikklet på breitling klokker siden alle kule fly hade reklame for det. 20 år senere og jag surfer innom klokke sider noen ganger i året og leser litt. Men nå er det på tide at gjøre noe med den drømmen snart så prøver lese meg opp på "faget" litt først.

Bruker en Suunto Core og en Polar RX5, så har ikke noe kjempe-spennende på klokkefronten ennå.

Hvis det ikke blir en breitling så vurderer jag en speedmaster, submariner eller noe sånt. Time will tell :)

Takk for et flott forum!

Velkommen til TS!
 
Hei!

Etter å ha kikket noen måneder på ts, tør jeg
nå å presentere meg.

Oslogutt på 44 år, ser opp til mange av de som
fast legger ut om fakta og smak på ts, det må ligge
mye passion og kunnskap her. Har bl.a. En PP og sub som
jeg er glade i.
Vurderer sterkt en JLC master compressor dive chrono 770,
eller en panerai for øyeblikket.

Håper jeg kan bidra med noe på ts.


Bajasso

Hei @Bajasso, og velkommen til TS! To fine ur du har :)
 
Redigert av en moderator:
Heisann,

Var påtide å registrere seg etter å ha surfet daglig på forumet i snart vel et år.
Kar på 20 år som fortiden bor i Lillehammer og studerer jus!
Interessen for ur startet vel da fatteren skaffet seg en Cartier Santos. Det jeg hengte meg mest opp i var vel det mekaniske urverket, som jeg fortsatt syns er svært interessant.

Av klokker har jeg ikke noe veldig interessant foreløpig, selv om det er planen etterhvert.

Citizen Promaster Wingman VI - En klokke jeg fikk i konfirmasjonen. Det er quartz, men liker den likevel svært godt.

citizen_wingmanvi_zpsd20a2730.jpeg


Har også sansen for russiske klokker. Det var en sen kveld jeg surfet på Ebay, og kom over en sliten Vostok, antakelig lagd på 70-tallet. Det ble altså min første klokke med mekanisk urverk.
Dessverre blir den ikke brukt så mye som jeg skulle ønske, men det er grunnet størrelsen på den. 35mm uten kronen.

vostok2_zps5129fa17.jpg


urverkvostok_zpsd7c4d8a7.jpg


Har også nylig gått til innkjøp av verktøy slik at muligheten åpner seg for å skifte litt reimer og gamle barretter. Har lenge hatt lyst til å se inni urverket på en klokke, så har bestilt meg en kinaklokke for å leke litt!

Ellers må jeg si det er et flott forum som jeg bruker endel av tiden min på :)
 
Heisann,

Var påtide å registrere seg etter å ha surfet daglig på forumet i snart vel et år.
Kar på 20 år som fortiden bor i Lillehammer og studerer jus!
Interessen for ur startet vel da fatteren skaffet seg en Cartier Santos. Det jeg hengte meg mest opp i var vel det mekaniske urverket, som jeg fortsatt syns er svært interessant.

Av klokker har jeg ikke noe veldig interessant foreløpig, selv om det er planen etterhvert.

Citizen Promaster Wingman VI - En klokke jeg fikk i konfirmasjonen. Det er quartz, men liker den likevel svært godt.



Har også sansen for russiske klokker. Det var en sen kveld jeg surfet på Ebay, og kom over en sliten Vostok, antakelig lagd på 70-tallet. Det ble altså min første klokke med mekanisk urverk.
Dessverre blir den ikke brukt så mye som jeg skulle ønske, men det er grunnet størrelsen på den. 35mm uten kronen.



Har også nylig gått til innkjøp av verktøy slik at muligheten åpner seg for å skifte litt reimer og gamle barretter. Har lenge hatt lyst til å se inni urverket på en klokke, så har bestilt meg en kinaklokke for å leke litt!

Ellers må jeg si det er et flott forum som jeg bruker endel av tiden min på :)

Velkommen! Du kommer til å passe godt inn her! :)
 
Heisann,

Var påtide å registrere seg etter å ha surfet daglig på forumet i snart vel et år.
Kar på 20 år som fortiden bor i Lillehammer og studerer jus!
Interessen for ur startet vel da fatteren skaffet seg en Cartier Santos. Det jeg hengte meg mest opp i var vel det mekaniske urverket, som jeg fortsatt syns er svært interessant.

Av klokker har jeg ikke noe veldig interessant foreløpig, selv om det er planen etterhvert.

Citizen Promaster Wingman VI - En klokke jeg fikk i konfirmasjonen. Det er quartz, men liker den likevel svært godt.


Har også sansen for russiske klokker. Det var en sen kveld jeg surfet på Ebay, og kom over en sliten Vostok, antakelig lagd på 70-tallet. Det ble altså min første klokke med mekanisk urverk.
Dessverre blir den ikke brukt så mye som jeg skulle ønske, men det er grunnet størrelsen på den. 35mm uten kronen.

Har også nylig gått til innkjøp av verktøy slik at muligheten åpner seg for å skifte litt reimer og gamle barretter. Har lenge hatt lyst til å se inni urverket på en klokke, så har bestilt meg en kinaklokke for å leke litt!

Ellers må jeg si det er et flott forum som jeg bruker endel av tiden min på :)

Velkommen til TS. Jump on in, the water's fine! :)
 
Etter 50 innlegg på et par måneder er det kanskje på sin plass med en liten introduksjon...

40-årig kommunikasjonsmann dypt inne i statsforvaltningen til daglig; treningsnisse, Birkebeiner, quizzer og klokkeentusiastspire når de ukentlige 37,5(+++) timene jobb er avlevert...

Klokkehistorikken er sikkert broket, (dette blir litt som når gjester på Top Gear forteller at deres første bil var en Ford Escort) men begynte i utgangspunktet med et par Seikoer kjøpt i Libanon på midten av 90-tallet. Da disse dukket opp igjen under en flytteprosess i høst, var veien kort hit til TS, der begge endte opp hos nye eiere.

Daglig klokke de siste par årene har vært en Tag Heuer Formula 1 quartz og en Tissot Tradition, også quartz, som jeg spontankjøpte i Zürich i sommer. Med salget av Seikoene dukket en gryende interesse for mekaniske klokker opp, og i oktober begynte samlingen med en obligatorisk Orange Monster, etterfulgt av en moddet Stargate (svart med SS bezel), så en vintage Seiko 6309 fra bukta, en SKX009 og en SNZG15. Hvor dette vil ende tør jeg ikke spå, men det er noen småting på vei inn, og jeg er ikke nødvendigvis låst til Seiko heller...
 
Hei!

Vil først og fremst takke dere alle sammen for mengder av tips og gode innlegg. Dette forumet her klart å vekke en gammel lidenskap fra en lang dvale.

Jeg er en 37 år gammel mann bosatt i Akerhus. Har vel alltid vært opptatt av klokker, men livet har på en eller annen måte styrt meg utenom en samling. Planen er å få gjort noe med det fremover.

Eier for øyeblikket 2 klokker. En Citizen Promaster og en Sinn 856

Målet for 2014 er en Omega Seamaster og/eller en IWC Portuguese

Det var litt om meg. Ser frem til årene fremover med TS og hobbyen


Torgeir
 
Hei

Jeg er en mann på 37år med interesse, men liten kunnskap, for klokker. Jeg har vel aldri samlet på klokker, men når jeg har kjøpt en ny klokke har ikke den gamle gått ut samme vei. Per i dag har jeg en Casio MD-703 dykkerklokke, Sector ADV2500, Suunto Observer ( med defekt sensor) og en Tissot T-touch Expert Titanium m/sort gummireim.

Drømmen er en Omega proplof 1200 :cool: På veien dit må jeg kanskje selge Casio og Tissot klokka..

Glemte forresten en "klokke", Garmin 910XT, men det er vel mer et måleinstrument enn en klokke;)
 
Redigert: