Nye PO lansert i dag :)

Hva synes dere om den nye hairspringen i silikon?

Silisium skal det nok være. Fordelen er at den kan lages akkurat så tynn at den holder seg selv og gjør jobben, mens en konvensjonell fjær må tåle produksjonen også. Samt at den ikke er magnetisk. Så lenge det er en forbedring, er det fint. Skulle likt å vist hvor sprø den er.
 
Den nye PO'en ser flott ut, spennende inhouseverk og herlig vintagefeeling med grå keramisk bezel. Co-Axial escapement skjønner jeg litt mer av etter å ha lest Frodes post, men det som festet seg var denne uanstendige illustrasjonen. Ren klokkeporno.

Det blir litt sånn "Høna og egget" nå, men pytt pytt. Dette kan jo være av allmenn interesse. Altså, Daniels' "escapement" (co-axial escapement) er en smule vanskelig å forstå men nedenfor er et bilde:

Coaxial_Toon_600.jpg
 
Tøft - ikke sant. Teknisk historie er bare såååå kult. Men det er en "historie" jeg ikke greier å finne svar på: Hvorfor i all verden har de fleste bezelene på klokker for dykkere minutt skala kun opp til 15 minutter. Deretter går det i 5 minutters markering. Kan det ha noe med parkometer å gjøre? :p

Wikipedia vet:

Most contemporary dive watches with conspicuous 15 or 20 minute markings on their bezels are the result of copying a Rolex bezel design of the 1950s. Back then divers typically planned a dive to a certain maximum depth based on now obsolete US Navy dive tables, and dove according to the planned dive profile. If the dive profile allowed a bottom time of 35 minutes the diver, upon entering the water, would set the marker on the bezel, 35 minutes ahead of the minute hand. The diver calculated this with the 60 - bottom time formulae (60 - 35 = 25, for 35 minutes bottom time the diver would align the 25 minute bezel-mark with the minute hand). Once the minute hand reached the main-marker on the bezel the diver would begin his ascent to the surface. The 15 or 20 minute scale helped with timing the ascent and whatever safety stop the diver deemed necessary. For contemporary diving methods the 15 or 20 minute "count-down" bezel is quite antiquated.
 
Herlig den nye altså.. Mulig den gammle må byttes i en ny;) Er vel noen av den nye sorten som finner veien til forumet snart får vi håpe:)
 
Vurderer chronoen gitt, men jeg synes prisen er litt vel stiv. Blir spennende å se hva de går for på bruktmarkedet etterhvert
 
Herlig den nye altså.. Mulig den gammle må byttes i en ny;) Er vel noen av den nye sorten som finner veien til forumet snart får vi håpe:)

Jeg skal opp til Knut og kikke på den i neste uke. Så, da blir det i hvert fall noen bilder :)
 
Det høres bra ut:) Blir det muligens en ny klokke med hjem vis den er virkelig flott også? Har Knut fått de inn alt, eller kommer de til uken ?

Han har fått den inn, ja. Venter med å reise opp til de nye Rolexene kommer i neste uke :)

Blir nok ikke kjøp denne gangen... Tror jeg :p
 
Han har fått den inn, ja. Venter med å reise opp til de nye Rolexene kommer i neste uke :)

Blir nok ikke kjøp denne gangen... Tror jeg :p

Skjønner det, greit å få sett litt flere nyheter når du først tar turen:) Regner med det blir litt bilder av både det ene og det andre når du kommer hjem igjen, men legger inn et lite hint om at du får med noen bilder av den nye Tag Heuer SLR300 også :)
 
Alle har et forhold til Planet Ocean. Mitt har vært på både godt og vondt. Alt det vonde er dog glemt med de nye modellene. Ser ikke vekk fra at jeg skaffer meg en selv :)

Edit: Fikk prøve den svarte non-chrono idag, og jeg fikk ikke godfølelsen. Penger spart :)
 
Feilsatsing?

Har selv en PO 2500C - klokka går særdeles eksakt og ser totalt strøken ut. Det er små forandringer som er gjort på den nye modellen - forandringer som bare lesere av disse fora egentlig bryr seg om ; inhous - urverk (de fleste som kjøper OMEGA bryr seg ikke om det), glass i bakkant (hvorfor? Man går da ikke med viserne mot armen?), litt penere timemarkering, keramisk bezel osv....

Det jeg skal frem til er at for de fleste så rettferdiggjør ikke dette en prisøkning på 10K - vil Omega nå et større marked med å sette opp prisen? Vil flere være interessert i PO fordi den nå blir mer "eksklusiv"? Jeg tror ikke det og er redd for at mitt favorittmerke nå bommer totalt......Med tilnærmet samme pris som en SUB så vil de fleste velge Rolex. Hvorfor? Fordi de fleste tror at Rolex er verdens beste merke. .Jeg håper inderlig at denne filosofien til OMEGA slår til, men jeg har mine tvil....

_____
Vil ellers nevne at jeg har "tjuvlest" forumet i flere måneder og kjente at det virkelig var på tide å bli medlem. Håper slik sett at mitt første innlegg ikke virker for negativt.....jeg er oppriktig begeistret for den nye PO.

PS! Etter å ha klikket på siden til NURK.no så er det bilde av en vintage Omega Constellation. Noe som vet noe mer om denne og har lyst til å selge en strøken utgave til meg?????
 
Litt enig i det. Føler at den prises ut når den kommer inn i submariner-segmentet. Den gamle føles som mye for pengene. Når det er sagt så er jo mye klokkeprising vanskelig å forsvare, men hvem bryr seg :)

Det eneste negative jeg har opplevd med min gode gamle PO er at bezelen ikke sentrerer. Irriterende, men fort glemt. Det positive er at den går latterlig nøyaktig. Snittet av alt jeg har målt til nå er 0 sek. Aldri mer enn +-2
 
Fikk klå litt på nye POen i går, både med og uten chrono. Jeg synes den gir et veldig solid inntrykk.
Litt usikker på hva jeg synes om den sorte (grå) bezelen, men det er nok mest en vanesak. Jeg likte den, men med litt fettmerker eller fuktighet så fargen fort ujevn ut.

Skal bli spennende å se hvordan markedet tar i mot de nye prisene...