The Moon....

Her er en link om ingraveringen, håper alle blir mye mer forvirret nå:confused:;)

Noen bilder fra min klokke ang. graveringen....
I følge Omega skal den være nærmest (er det nok da ?) umulig og kopiere pga mønster og overflatetekstur.
Denne under en lupe skal nok klare og skille ut en fake ?


Speedmaster022.jpg
[/IMG]
Speedmaster023.jpg
[/IMG]



Mvh
Timebandit
 
Anti-counterfeit merke Omega

Nyyyyyydelig!!
Grattis med utrolig kul evolusjonert Speedy!

Med risiko for å virke forsøpplende, men dette må nok kommenteres

Det er å stikke ut haka og spille høyt å si at ting ikke kan kopieres, sikkert ikke en enkel operasjon. Men det å si at den ikke ka kopieres føles som om det virker oppfordrende på den skittme industri.

Ref DVD-kryptering og annet umulig :)

Hei. Mente jeg hadde lest noe om dette såkalte "anti-counterfeit" merket et eller annet sted på nettet, og det som står er følgende:

"This actually is not a traditional anti-counterfeit mark per se. The true origin of this mark was that Omega specifically employed it against Costco wholesalers.
Omega sells watches for far less money in some countries than others. Costco was picking up these lesser priced, grey market watches, and selling them in America, effectively cashing in on an arbitrage situation. Omega added the globe (AKA “anti-counterfeit logo”) to their watches and sued Costco, claiming copyright infringement… and won."

Dette merket er også etter sigende sett på fake Omega. Når det er sagt, så virker det som om de får til å kopiere det aller meste, de har laget fake hologram-merke på baksiden av fake Rolex, etset inn en mikroskopisk Rolex krone på safirglasset kl 6 (disse finnes også på endel ekte Rolex-ur), inngravering av RolexRolexRolex.. på den vertikale kanten rundt urskiven (heter Rehaut på engelsk, hva heter det på norsk???) etc.

Det er når det kommer til de mer banale detaljer, at det stort sett faller i gjennom på fakes.
Kvalitet og finish er nødvendigvis ikke i nærheten av et ekte ur. En sjekk av urverk er selvsagt den enkleste måten å finne ut om det er ekte eller ikke. Samt sertifikater, boks, papirer etc.

Min påstand er, at uten bruk av lupe eller mikroskop, kan det noen ganger være vanskelig, selv for en urmaker, å se om et ur er ekte eller ei. I alle fall hvis det er snakk om en av de mer "forseggjorte" utgavene.
Fakeindustrien er innhyllet i mange rykter og påstander fra folk som ikke har særlig kjennskap til hverken det ene eller det andre, og å tro at fake ur bare blir produsert i mørke, skitne kjellerlokaler på lugubre steder (stort sett i Kina) er å tro på noe som man kanskje ikke har veldig mye greie på. Det er en enormt stor industri med milliarder av dollar i omsetning.

Fakes blir idag sannsynligvis produsert på de samme fabrikkene (fortsatt i Kina), som lager urdeler, urverk og urkasser for flere store, verdenskjente merkevarer, og de har tilgang på avansert utstyr, sannsynligvis svært avansert utstyr. Det lages kopier av usedvanlig avanserte detaljer. Keramiske kasser, keramiske bezelringer, urverk blir tilpasset og bygget om for å passe inn i mange ulike konfigurasjoner. De bygger om kinesiske 7750 verk til å ha omvendte konfigurasjoner på subdials, sekunder, timer og minutter er på en 7750, normalt kl 9, 12 og 6, med dato og-/eller dag kl 3. Kopier av AP ROO med sekunder kl 12, minutter kl 9 og timer kl 6 finnes. Kopier av Daytona med sekunder kl 6, minutter kl 9 og timer kl 3 finnes. EDIT 26.10.12: det skal selvsagt være minutter kl 3 og timer kl 9 på en Daytona! Det var altså det jeg mente, men om de finnes som fakes med omvendte dials er godt mulig...
Alt er med basis i kopi 7750 verk. Det finnes fakes med tilsynelatende originale ETA og Sellita verk.

Hvordan/hvorfor tilegner man seg denne kunnskapen, om noe som på TS er og blir betraktet som forkastelig, svært lite populært og meget tvilsomt/ulovlig? Det er nesten så man ikke engang bør nevne ordet fakes her på TS, uten å risikere å få temmelig sure kommentarer tilbake, samt beskyldninger om at man bør vokte sin penn/sitt tastatur vel for å skrive om noe som ingen ønsker å vite noe om.

Man skal kjenne sin fiende, er det et ordtak som heter. Dermed bør man etter min mening forsøke å tilegne seg kunnskap om denne "fienden", som for urmakerindustrien sin del, er fakeindustrien. Hvordan kan man vinne over en fiende, hvis man ikke engang tør å snakke om den, eller prøve å avdekke dens styrker/svakheter? I dagens internettverden, er det ingen sak å finne ut fakta om nesten hva som helst. Mye av det er selvsagt ting som ønsker å fremstå som fakta, men som ikke er det. Like fullt, informasjonen er der.

Det som pussig nok er tilfelle for Norge, er at det er fullt lovlig å importere fakes fra utlandet, så lenge man har det til personlig bruk (ikke salg), og det ryr sannsynligvis inn med fakes gjennom tollen, uten at det blir gjort noe særlig forsøk på å stanse dette, med mindre det er snakk om mengder, som åpenbart er ment for videresalg.
På Tollvesenet sine nettsider står det at det ikke er tillatt å innføre eller utføre piratkopier i næringsøyemed/for videresalg.

Dermed er det i praksis fritt frem for alle og enhver, som ønsker det, å innføre slike tvilsomme produkter.
Det eneste man i praksis risikerer, er at man får faktura på MVA på varens oppgitte verdi. De som er smarte, omgår vel dette glatt ved å få avsender, som i utgangspunktet nok er ganske vennlig innstilt på å etterkomme kundens ønske, om å oppgi varens verdi til under toll/MVA grensen på NOK200, eventuelt å merke det med "vareprøve", "gave" eller lignende. Hvem har ikke bestilt en DVD eller lignende på nettet og synes det er surt å betale moms for noe som koster kr 279 eller tilsvarende?

Andre land i Europa slår mye hardere ned på dette, og i blant annet Italia, kan man risikere en bot tilsvarende den ekte varens handelsverdi, hvis man bærer en piratkopi, være seg veske, klesplagg, solbriller eller klokker.


De fleste som bærer et Rolexur har vel fått spørsmål fra folk utenom sin krets, eller fra folk de har møtt tilfeldig, "jøss, er den ekte?". Bærer man nær sagt et hvilket som helst annet merke, får man sjelden eller aldri kommentarer på noe som helst. Det synes for meg som at de fleste uten stor kjennskap til klokker og klokkemerker, tror at det stort sett er Rolex som blir piratkopiert. Det er selvsagt ikke tilfelle. Det lages piratkopier av nær sagt hva som helst, til og med mindre kostbare merker med kvartsverk.

Så til de av dere som spotter diverse ur, "så en ung type på Aker Brygge med AP ROO", det kan godt være at de er ulv i fåreklær. Så er det selvsagt de som åpenbart er bemidlet til å bære ur i 100-tusen kr klassen, det er nok lettere å anta at disse er ekte, man kan på en måte se det på personen, eventuelt hvilken bil de kjører, hvilken dress og sko de har osv. Tipper at det finnes plenty fakes blant annet på BI. Virker på meg som det er veldig mye spotting der, og tro ikke at alle som går på BI har gryn tilsvarende et middels studielån for et skoleår å bruke på en klokke. Tipper det er litt press der, slik at det er mange "wannabe's" som ikler seg mer enn de egentlig har råd til, eventuelt supplerer med ditto "look-alikes". Det er ofte veldig vanskelig å se noe som helst om et ur er ekte, hvis man ikke får holde det i hånden og studere nøye, såfremt det ikke åpenbart er en kopi som inneholder detaljer det originale uret ikke har (Breitling med tourbillon, f.eks. Det er bare laget et eneste ur med tourby fra Breitling, Breitling for Bentley Mulliner).

Det ble et litt langt innlegg dette, men ønsket å belyse et tema om noe, som her på TS fremstår som tabu. I det det fremgikk at det på denne modellen av Speedy var en logo, som fakeindustrien ikke klarte å kopiere, så trigget det et eller annet fra min side, for å belyse noe som gjør at man bør ta inn over seg, fremfor å skyve fra seg, et stadig voksende problem.

Man får i alle fall ikke bukt med et problem ved å tie. Se bare på den katolske kirke og sedelighetsproblemene som er kommet frem i dagen de senere årene. De har endelig begynt å snakke om noe som har vært et totalt tabu, og det vil nok gjøre sitt til at problemet blir mindre etterhvert. Jeg tør å hevde at vi bør være litt mer åpne her, dermed kan vi sikkert bedre greie å beskytte oss mot potensielle fiender (fakes, særlig skummelt hvis man skal kjøpe brukt på nett).