Aksjetråden

Deutsche Bank har store problemer.
De er forbanna på ECB sin politikk og forteller mye der: dokument fra 1 nov. 2016.

"The dark sides of QE, Backdoor socialisation, expropriated savers and asset bubbles"

"While European central bankers commend themselves for the scale and originality of monetary policy since 2012, this self-praise appears increasingly unwarranted. The reality is that since Mr Draghi’s infamous “whatever it takes” speech in 2012, the eurozone has delivered barely any growth, the worst labour market performance among industrial countries, unsustainable debt levels, and inflation far below the central bank’s own target.

While the positive case for European Central Bank intervention is weak at best, it seems that the negative repercussions are becoming overwhelming. This paper outlines the five darker sides to current monetary policy. "

Pdf der: https://www.dbresearch.com/PROD/DBR...sides_of_QE:_Backdoor_socialisation,_expr.pdf
 
Dette er et veldig interessant tema @Hammerfjord
QE er et ekstremt kompleks tema. De forskjellige sentralbankene har forskjellige strategier når det kommer til programmene de har og faktum er at den i stor grad Keynesianske tankegangen som er etablert er et forskningsforsøk.
Ved å kjøpe stat og selskapsobligasjoner(!) vil sentralbanken i seg selv påvirke porteføljene til de største investorene eks. pensjonsfond.
Den risikojusterte modellen disse fondene oprerer etter vil endres ved QE. Presses de til mer risikable altiva for å nå avkastningskravene til pensjonskassene?

Jeg undres ved at gjeld world wide i dag i størst grad holdes av nasjoner, og hva som vil skje når sentralbanken sitter med tusentalls milliarder dollar(!) i obligasjoner som utløper. Vil de nedskrive verdien? Hva vil skje med en økonomi som til vanlig får en kapitalinnsprøytning lik morfin når rentene stiger?

Kanskje litt doom and gloom av en ukjent kar, men jeg tipser de andre spesielt interesserte til å sjekke ut banken Standard Chartered (sponser bla Liverpool). I går valgte de å ikke benytte seg av tilbakekjøpsklausulen sin av en spesiell type obligasjon. Et lignende scenario har ikke skjedd siden Deutsche Bank gjorde det samme rett før utspringet av finanskrisen.

Litt mer on point, så er norske bankaksjer interessant for tiden. Vil tro at sparebankene vil se på økning av utbytte gitt at marginene på utlån holdes ved like, eller enda bedre øker. Spesifikt SVEG og NONG. Lurer på om tapene fra olje/offshore skal komme i q1/2 2017. Tenker da på dnb

(Beklager uvanlig langt innlegg, orker ikke lese over for skriveleif) :p
 
Vel, @indeksrotta det er noen som har meninger om "hva som vil skje".


For min del, ser jeg at den Keynesianske greie gikk helt feil uansett at jeg er ingen ekspert inn i den.
Fordi politikken som ble ført fornekter de økonomiske sykluser og andre faktorer vi ser ikke ut til å ha kontrol over, som "the invisible hand".
Som vanlig, alt er styrt at den samme geopolitikken som er ført igjen og igjen: Aleksander den Store, Julius Cæsar, Napoleon, A.Hitler og nå den Trilateral Commission på sin egen måte, altså myk eller hard imperialisme og den evige drøm om verdens føderalisering under en sentralisert økonomi, valuta, politisk makt .
Og som vanlig går det helt under med mye drama og konflikter fordi VI ikke vil ha noe av det.
Men denne gangen tror jeg at økonomi modelen må revurderes: fullstendig.
Statene skulle ikke få lov å låne sånn: det der er *doomed* siden de aldri kan betale tilbake.
Dette har tjent bankene til det gikk galt.

Akkurat nå er bankene innelåst i en status-quo med rentene: Douche Bank snakker fakstisk om dette i analysen sin.
Opp eller ned blir det å gå til helvete og neutral blir som å sabotere økonomien.
Om spørsmålet ditt, Martin Armstrong mener at: hvis bankene ikke tilgir statsgjeldene, vil vi havne i et mørk alder, altså "Dark Age". Der er jeg bra enig i også.
Det kaller han for "Pax Nemesis" etter en tidligere romansk historisk referense.
Der: https://www.armstrongeconomics.com/history/ancient-economies/our-nemesis-sovereign-debt-crisis/

Men kanskje bruker jeg en aluminiumsfolie hatt og er ikke noe mer enn en negativ innstilt spåman...
Da slutter jeg der.
Ha en god kveld!
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: UJU og Stamnes
Noen tanker om PCI Biotech? Veldig lovende resultater på forskningen, og straks en emisjon for å få tak i cash. Vurderer å satse en liten pott, noen andre som er i den båten?
 
Gode dager for oss som sitter i NANO, og ikke minst en spennende tid med mange mulige triggere framover.

For min del er jeg "all in" i NANO, jeg har etterhvert blitt så sikker på denne at jeg har solgt alle andre selskapene jeg var inne i og gikk all in, så vil tiden vise om det er idioti eller tidenes beste investering. Skal sies at min portefølje er delt i to, en del som består av indeksfond og litt sjømataksjer, som er min pensjonsportefølje.
Også er det andre delen som nå kun består av NANO, går alt i dass, er det ikke noe kritisk ifht økonomien min, men kun utrolig kjipt. Så dette er penger jeg "tåler" å tape.
 
  • Liker
Reaksjoner: olejoh
NANO er gøy! Det krever stålvilje å ikke ta ut mer av banken eller andre aksjer for å satse. Det er sikkert dumt å holde igjen, for jeg har også veldig tro på dette. Blir vel mer et par grails her inne som kan realiseres på grunn av denne aksjen om litt.

Uansett gevinst, er det jo veldig gledelig at kreftforskningsmiljøet her i landet har suksess. Det at man får noen morsomme %'er i gevinst er jo gøy, men det morsomste med dette firmaet er jo den potensielle gevinsten ved økt livskvalitet og lengde mange vil oppleve.
 
  • Liker
Reaksjoner: olem
RSI14 er høy, men i denne aksjen må man ha festet blikket langt fram (2018-2019), i det lange løp er dette virkelig spennende. Ledelsen i Nano er bunnsolid, de har levert etter planen den siste tiden, de har fått en ny meget kompetent CMO. Og mulige positive nyheter venter som perler på en snor. Kanskje dette er det nye Algeta?

Uansett, som @olejoh skriver, en mulig personlig suksess her betyr også at mange pasienter får mulighet til å bruke en medisin som endre livene deres, og det gir en meget god følelse:)

Men å trade i denne aksjen, det har jeg verken kompetanse eller mage til å gjøre.
 
  • Liker
Reaksjoner: ManFred
Leste en del i helgen og kjøpte PCI i dag tidlig. Papirfortjenesten var mildt sagt fin, men holder for framtiden.
 
  • Liker
Reaksjoner: olem
Vektet om i dag;

Eiendom ut, både Entra og Npro - (sistnevnte røyk for et par uker siden).
Vektet opp tilsvarende i både Ocean Yield og Nano.
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: olem
Nano på førstesiden til Finansavisen imorgen, og intervju med Roy Larsen:)
www.finansavisen.no

Imorra kan bli siste dagen hvor Nano handles for under 100-lappen.
Nano har jo fått meget liten dekning til tross for at selskapet er børsvinner det siste året, men nå kan det virke som selskapets situasjon er så derisket at meglerhus begynner å interessere seg for aksjen, gir ut kursmål, analyser osv.

Nano er en kruttønne, får man en bredere mediadekning og en forklaring som gjør at til den vanlige olje/fisk/shipping-orienterte investoren også forstår hvilket gjennombrudd Nano er i ferd med å ha, kan dette virkelig gå unna, hold fast Nano-aksjonærer, finn din strategi, og vær tro mot den!
 
  • Liker
Reaksjoner: natu86
Vektet om i dag;

Eiendom ut, både Entra og Npro - (sistnevnte røyk for et par uker siden).
Vektet opp tilsvarende i både Ocean Yield og Nano.

Dette tror jeg var et MEGET lurt valg, og på et veldig riktig tidspunkt!
Det kommer til å gå unna imorgen;)
 
Fin vekst i nano i det siste ☺️ Kjøpte litt aksjer i Targovax før helga etter å ha lest mye om denne. Treffer de med resultater utover våren, så har vel denne også en mulighet til å øke slik nano har gjort. Mye risiko i denne ennå, men blir spennende å følge i lag med nano
 
  • Liker
Reaksjoner: olem
Dette tror jeg var et MEGET lurt valg, og på et veldig riktig tidspunkt!
Det kommer til å gå unna imorgen;)

nano2211.jpg


:)
 
  • Liker
Reaksjoner: olem
Der kan du se, man legger hodet laglig til for hugg når man kommer med sånne påstander;) Synes det var veldig rart at NANO reagerte ned. Men den åpnet på 100,- og var oppe i 103,-

Men morro å se at nano var inne på topp 10 over mest omsatte idag.
 
@ManFred Nå har jeg ikke lest meg opp på NANO (det kommer jeg nok til å gjøre), men hvor i løypa er det de ligger? er det slik at de har et faktisk godkjent produkt som selges eller er de i testfasen enda?
Selv solgte jeg meg ut i våres så nå sitter jeg kun med en liten post i OCY, men den tikker og går og 4 ganger i året får jeg utbytte til å kjøpe meg ytligere flere aksjer i selskapet. Vurderer å gå litt mer aktivt inn igjen og få inn noen flere selskaper i porteføljen.
 
De har fått tillatelse til å øke dosene sine, og har hatt gode resultater på lavere doser. Ta en titt på Q3-presentasjonen som kom idag http://www.nordicnanovector.com/inv...ts-and-presentations/quarterly-reports/2016-3

Produktet blir vel sluppet på markedet i 2019-20: (hentet fra powerpoint Q3)
• Current cash resources expected to reach first regulatory submission for Betalutin® in 3L FL in 1H 2019

Det virker som de har lovende resultater videre også, ettersom Costa er positiv til utviklingen de har hatt i Q3. Presentasjonen ligger vel live på hegnar.no nå fra 08.30
 
  • Liker
Reaksjoner: Scubasteve og olem
Betalutin heter medisinen de utvikler. De er i fase 1 nå, så det innebærer selvfølgelig risiko.
Men de leverer etter planen og alle tester virker veldig bra hittil. 3 desember kommer neste oppdatering på forsøkene de holder på med. De kan potensielt drive kursen enda mer nordover, jeg har planer om å handle litt til hvis den svinger noe mer ned i nesten uke.

Planen er å lansere Betalutin i 2019, men hvis forsøkene fortsetter å være så bra som de hittil har vært, vil det være helt naturlig at de søker "fast track" som vil kunne speede opp prosessen. Selskapet har også cash til å drive fram til en eventuell lansering, så det er veldig bra:) spennende case hvis man ønsker å være eksponert i biotech!
 
Tror nok presentasjonen på ASH 3-6 desember kommer til å inneholde mer informasjon om resultater enn det som kommer fram i Q3-rapporten. Det vil jo også eksponere firmaet mer for det internasjonale markedet, selv om det har vært mange utenlandske handler de siste månedene.
 
  • Liker
Reaksjoner: Scubasteve og olem