Dagens middag

Det ble egenfanget fisk til middag i dag! Vi dro opp denne torsken, som smakte perfekt sammen med poteter, gulrot og smør :)
mms_20130326_zpscbc0362f.jpg
 
Torsk er digg, at den er er selvfisket gjør den ekstra god :)

Dama er i utlandet i 14 dager, så nå er det slapt på middagsfronten...
 
Skrei med spinat, tomat, basilikum og hvitløk. Max godt og sunt!

image-2.jpg

image-3.jpg

image-4.jpg

image-5.jpg

image-6.jpg
 
Liker veldig godt den vinen der @AndreasLie. Funker godt til kalkun blant annet, så jeg antar den funket til svin også. Hender den selges til under hundrelappen på tax free. Da er det et kjempekjøp!
 
Redigert av en moderator:
Liker veldig godt den vinen der @AndreasLie. Funker godt til kalkun blant annet, så jeg antar den funket til svin også. Hender den selges til under hundrelappen på tax free. Da er det et kjempekjøp!

Enig med deg der. Er en av mine favoritter også og plukket opp ett par flaske sist jeg var på Gardermoen :)
 
Redigert av en moderator:
Angus indrefiet 250gram
Serveret med ungarsk paprika, gul løk, vårløk, rød/grønn chilli og Cognacsaus.

1.jpg


2.jpg
 
Blir lange dager om dagen, og det orker man ikke uten fornuftig mat.
4D2FF732-497F-4248-9E9A-F509FB67E07A-459-000000741E89C728.jpg

Mandig salat; rukkula, spinat, ristet cashew, agurk i strimler, vårløk, perletomat, sitronsaft og biffstrimler.
Nam.
 
Bolemiddag i går.

400 gram kyllingfilet, to avokado, en mango, to tomater og litt rødløk.

Kyllingen stekte jeg i en kjele med lokk på på middels varme i smør. Krydret med salt og pepper. Salaten fikk en skje med bringebær edikk over seg.

Overraskende godt.

A0794170-3445-47FE-804D-519D9A18FC1E-10119-0000041E4BDEFD31_zpsdaaf4aa3.jpg
 
Trenger litt hjelp fra dere sakkyndige her inne.

En slik kylling på 1,4kg, hvor lenge skal den stå i ovnen?

Planen var kylling/bacon/salat/ris på en eller annen måte idag.
Fikk det for meg å prøve "gul kylling" etter at Idsøe skrev om dette på facebook.

Kult konsept med disse "gule" kyllingene er at de er frittgående med maisdiett. De skal være "tettere i kjøttet" De har lengre bein i motsetning til de vanlige " Rimi-kyllingene" som noen kaller for genmodifiserte, avlet frem til å være feite med små bein. Vi får se.


64EBC1E1-D719-47D5-BEB0-EFD79AB8131D-2470-0000016D085FC573_zpsbd52e30d.jpg
 
Mulig jeg tar feil, men jo lengre du steker jo bedre blir det. Det som betyr noe er temperatur. Perfekt stekt kyllingkjøtt skal holde 68 grader i midten. Jeg pleier å ta ut kjøttet på 65 grader fordi varmen fortsetter å stige litt. Få opp temperaturen til noen å femti grader og la den stå hur lenge som helst til du har ca 45 min til du vil spise. Få den opp til 65 grader, ta ut å la hvile.
 
Hatt en mildt sagt fantastisk aften (konefri) med @Mannen

Forrett;
Fiskesuppe med kamskjell, reker, chilli, koriander mm
0AB454BF-EB1A-47A1-8CBB-E1B2022C7CCE-2488-00000219C2EBF1AF.jpg


Hovedrett;
Steinbit i urte-orgie.
4DDCAF03-C308-4F68-9307-5D70FCF5F76D-2488-00000219D8DB453D.jpg


Dessert;
Magisk sjokolade og karamell kake.
5F36730F-6393-4E54-B0E7-8F7E3A9501BD-2488-00000219E589EEB1.jpg


Det tok 4,5 timer, og det var det verdt!

Forøvrig mannen som skal krediteres for 90% av matlagingen i kveld.
 
Redigert av en moderator:
For future ref så kan jeg meddele at "gul kylling" var snadder. Litt mer kalkun i konsistens. derimot var det et sant helvete å spise. det var så mye bein på den fuglen at at vi fikk følelsen av å sitte der med et ihjelspist fenalår og skrape ut de siste kjøttbitene.

Godt men upraktisk.
Tilbake til genmodifiserte feite kyllinger med korte ben.
 
Litt obskurt kansje, men hadde en veldig god matopplevelse i Narvik Igår. Restauranten heter linken, og synes det er veldig kult at en såpass liten by har et mattilbud som dette.
Vi spiste syv retter.
Siden jeg ærlig talt ikke husker alle ingrediensene, lar jeg være å prøve å skrive noe halveis. Noe står på instagram om dette:)
21FDC9CB-EED7-4B85-8B4B-D7E28FBB0F71-2796-0000024C1D2518B6.jpg

70692C74-04A4-4774-8639-551B9AD1F8AE-2796-0000024C30236B13.jpg

DE227696-B13D-4C9D-8BDA-7A1759724378-2796-0000024C4CF80BA4.jpg

33490C18-5587-4D47-AF45-19977D88F270-2796-0000024C55DA1A5D.jpg

C7884871-CCCA-4D65-98B7-E9F019240E9C-2796-0000024C669CDED2.jpg

C7884871-CCCA-4D65-98B7-E9F019240E9C-2796-0000024C669CDED2.jpg

D995F272-3A38-4722-B6DB-C2A04EA7B944-2796-0000024C749018EF.jpg

75D5387B-0583-43E0-89B8-A277806407DB-2796-0000024C89EEC904.jpg

D4D625D3-8E89-47A6-9C89-325B24D585FD-2796-0000024C90700AEA.jpg

C711AFD7-659D-4E83-8926-3FADB815BFE1-2796-0000024C994FD96E.jpg


Utsikten fra bordet var hyggelig.
F586027B-B5D0-4B69-A34F-1495AD261F9C-2796-0000024C42449A75.jpg


Kort fortalt, et godt måltid, til det jeg oppfatter som rimelig. All maten kostet 545.- drikke i tillegg.

Takk for meg.
 
Redigert:
Oksestek.

Ingen heksekunst idag. God gammaldags oksestek med brun saus m/sky og løk, gulrøtter, brokkoli og *juks* pommes frittes. Godt krydret stek. Kjørte 74 grader for å få den mellom/godt stekt da madammen og jeg ikke akkurat deler samme oppfatting av hva som er en god stek. men på denne måten som i dag er et greit kompromiss.

Å spe på med litt løk rundt steken siste 20min var rett og slett genialt. Sky og løk rett oppi sausen etterpå. Gjorde en vanlig posesaus veldig bra.


6F735A43-505B-4E1C-9BC2-C5260BC2427A-4956-0000033AE2288701_zpsa4f8a1c8.jpg

0D1749A0-F3C8-4C10-9AED-4C2E642FBBAD-4956-0000033AEC7DF585_zps92fcf6b2.jpg
 
Bryllup lørdag og brudeparet hadde en riktig så trivelig meny komponert på Lysebu

Varm hummer til forret med appelsin&fennikel
Reinsdyr med jordskokkrem og saus på enebær og beinmarg(!)
Holtefell (ost) med trøffel og pære - sinnsykt godt
Nyr til dessert (mascarpone-krem) med blåbærfromasje og sitron

Flaut nok måtte jeg kjøre med to barn hos forskjellige barnevakter men en lett bobblende dessertvin med rips/korsebær-smak måtte smakes litt (var på rundt 5-5.5% - står Birbet Marco Pocello i programmet)

Hadde høflig nok mobilen bortgjemt og bildene må dere trylle frem i hodet :)


--------

Dagens middag av det mer jordnære slaget
Kasslergryta (har dere kassler her? Surret og saltet/lett røkt skinkestek i nett)
Smør, purre, kassler i terning, fløte og sjallottenløk med ost på toppen og urter/salt på toppen
Med tri-colore quinoa og broccoli var den favoritt hos store og små
 
Ikke ofte jeg lager middag, men idag slo jeg til :)

Indrefilet av hjort, fløtegratinerte poteter og amarone sto på menyen. Legger ved noen bilder :)

null_zps39b58b8f.jpg


null_zps65dde23b.jpg


null_zps8e709673.jpg


null_zpsdbc163d9.jpg