For ca 8-isj år siden eksperimenterte jeg en del med kaffe i presskanne. Interessen kom da jeg drev med PR og prosjektet gikk ut å promotere wilfa sine produkter (kaffe trakter og kaffekvern) som de har i samarbeid med Tim laget. Det ble gode samtaler med han og jeg lærte mye.
Mye god kunskap ble glemt og jeg sitter nå med wilfa kaffekvern som jeg fikk av han.
Jeg skal starte med kaffebrygg, men skal bevege meg ut fra presskanne til brygg med kaffefilter og hell over metode.
Har sett på en del på Hario v60 kit og diverse vannkokere, men er uvitende på kvalitet og erfaringer.
Ønsker med dette forslag på bra utstyr som vannkoker, brygge utstyr og ikke minst kaffe.
Kaffen må jeg også ha hjelp med, skjønner at jeg må prøve meg frem til min smak.
Her støkker jeg en mediem-sterk, masse smak og aroma med lite syre og bitterhet. Naturlig sødme er topp, ellers pris er litt mindre viktig så lenge jeg kan kjøpe en mindre pakning. Tenker på å melde meg på kaffekurs etterhvert når slikt blir tillat igjen..
Mange bukker og tusen takker!
Edit:
Vekt har jeg, og tidligere hadde jeg er liten utfordring med statisk elektrisitet ved kverning av kaffe. Dette løste jeg med noen dråper vann i kaffebønnene.
Er dette no-no eller praktiserer dere en annen løsning?
Mye god kunskap ble glemt og jeg sitter nå med wilfa kaffekvern som jeg fikk av han.
Jeg skal starte med kaffebrygg, men skal bevege meg ut fra presskanne til brygg med kaffefilter og hell over metode.
Har sett på en del på Hario v60 kit og diverse vannkokere, men er uvitende på kvalitet og erfaringer.
Ønsker med dette forslag på bra utstyr som vannkoker, brygge utstyr og ikke minst kaffe.
Kaffen må jeg også ha hjelp med, skjønner at jeg må prøve meg frem til min smak.
Her støkker jeg en mediem-sterk, masse smak og aroma med lite syre og bitterhet. Naturlig sødme er topp, ellers pris er litt mindre viktig så lenge jeg kan kjøpe en mindre pakning. Tenker på å melde meg på kaffekurs etterhvert når slikt blir tillat igjen..
Mange bukker og tusen takker!
Edit:
Vekt har jeg, og tidligere hadde jeg er liten utfordring med statisk elektrisitet ved kverning av kaffe. Dette løste jeg med noen dråper vann i kaffebønnene.
Er dette no-no eller praktiserer dere en annen løsning?
Redigert: