* K L O K K E S T A F E T T E N 3*

@Heftos

Dette var heftig, Heftos!

Det er interessant å lese om dine tanker omkring det å samle, om samlingen og ikke minst om veien videre. Dessuten er det litt artig å lese om dine erfaringer med Daytona og BP, det er mer i klokker enn spesifikasjoner og pris kan fortelle. Takk for at du deler!


Samlingen har en viss bredde, og det er mange klokker jeg kunne tenkt meg selv. Jeg liker tanken på en klokke for han og henne, og tror det blir noe lignende for meg og samboer etterhvert. Det samme må sies om arveklokker. Sistnevnte trenger jeg ikke å planlegge for enda, men jeg liker tanken.

Mine favoritter her er IWC’ene, arveklokkene og den ikke enda ankomne JLC MUT perpetual calendar. Men om det vil være favoritter i din fremtidige samling er jeg neimen ikke sikker på, for her var det mye spennende i horisonten.

P.S. Kjenner jeg har ytterst lite å bidra med hva angår forslag til klokker for fremtiden, så du får klare deg med de du har listet opp.
 
  • Elsker
Reaksjoner: Heftos
Vermin´s samling (sort of)

Har tatt den ene kofferten, hovedkofferten som alle er i rotasjon og jeg bare ikke kan klare og kvitte meg med. (Famous last words)

Neste koffert består av Seiko`s, G-Shocks osv. Den kan vi ta en annen gang.

Interessen har ligget og lure i mange år hos meg uten fullt utbrudd før ca 2018. Ferier i oppveksten har alltid inneholdt en god del «windowshopping» av min far som også har vært interessert men ikke gal nok til og kjøpe noe særlig, med fullt utbrudd hos sine to sønner som begge har havna på gal side av vinduene opptil flere ganger de siste årene.
Jeg ser flere selger seg ned og ønsker små, og mer konsentrerte samlinger. Det har jeg ikke viljestyrke til, ikke vilje i det hele tatt heller. Jeg lar meg ikke stresse om en klokke ligger ubrukt noen måneder eller lenger, det gjør den bare mer spennende og trekke opp og ta i bruk igjen når den tid kommer. Jeg selger ikke LP platene jeg ikke har spillt på ett år heller.
Beklager for bildekvalitet, jeg er slettes ingen fotograf og bildene er tatt med telefon.
Vi drar igang øverst fra venstre:

Vis vedlegg 382317
Rolex Explorer II 216570
Jeg hadde tidligere en svart GMT Master 2 som var min første Rolex og første kjærlighet. Problemet var bare at den ble aldri brukt, kjøpte Jubilee lenke til den for og prøve og få gnisten men etter 4 år gav jeg opp. Den ble for blingy for meg og jeg følte aldri en connection med den. Solgte den og kjøpte en EXP2 med hvit skive for pengene. Denne er perfekt for meg.
GMT funksjon, føles langt mer solid og harbarka med stålbezel og sine 42mm. Passer meg og min livstil som hånd i hanske.

Rolex Submariner 114060
Grailen over alle grailer frem til jeg kjøpte den. Ingen klokke er vel like ikonisk som en klassisk No-Date Sub, og denne har jeg vel visst at jeg ønsket meg siden jeg var 8-10år.

Rolex Explorer 124270
Husker ikke helt hvorfor jeg plutselig fikk lyst og prøve en 36mm Explorer, men jeg er glad jeg prøvde. Mest komfortable klokken jeg har, skjønner veldig godt at denne kan være en OWC og passe til det aller mest.

Vis vedlegg 382318

Omega Speedmaster Saphire Sandwich 2013
Min første dyre klokke. Skal aldri selges, elsker og leke med skinnremmer og natoer på speedy. Den kler omtrent alt!

Vis vedlegg 382319
Tudor Pelagos FXD
Årvåkne øyne vil se at jeg har denne i to farger, hvorfor? Hvorfor ikke? :D
Den blå er en MN22, historien til denne gjør den ganske spesiell for meg og derfor vil den nok være i samlingen til evig tid.
I 22 var min far i en alvorlig ulykke, i den forbindelse ble det veldig mange turer til Bergen i den perioden for og besøke han på spinalenheten. Uten og kjede dere med detaljer ble denne kjøpt i Bergen i denne perioden og vil for alltid minne meg på den vonde tiden med de gode samtalene som brakte oss nærmere enn vi noengang har vært før.
Den svarte, tja, den er dritkul og er litt mer allround enn den blå. Stor fan av fixed lugs og føler på mange måter dette er Tudors moderne Submariner.

Vis vedlegg 382320
Tudor BB58 GMT
Helt siden jeg hadde den tidligere Pepsi GMTen til Tudor har jeg ønsket meg en modell med mindre proporsjoner. Da denne ble lansert i vår var jeg kjapp på ballen og klarte og få den ganske fort. Strålende fornøyd med den og den har vært årets sommerklokke samt vært på armen i 2 uker nå på reise igjennom Kina.

Tudor BlackBay Pro
Elsket og hatet, for tjukk, for tung. Fuck that. Det er jeg også. Beste beateren jeg har hatt, tåler absolutt alt og føles som ett ekte verktøy på lanken. Kan dykke til 200m også. Helt klart den mest brukte klokka jeg har, elsker den på gummirem fra Vanguard spesielt.

Vis vedlegg 382321

Tornek Rayville
Dette er vel en slags form for homage, historien kan googles og den er ganske artig. Jeg ble oppmerksom på merket da jeg leste en klokkebok og fikk ikke sove på ett par netter. Så gikk det litt over før den plutselig dukket opp i Instagram-feeden til en kjent klokkemann her i Norge. Jeg var såpass frekk og sendte han en PM med ett tilbud som han godtok og siden har den vært i rotasjonen her. Jeg får skikkelig godfølelse av og eie den, selv om den nok ikke får mest armtid.

Zodiac Superseawolf Ceramic
Merket har vært på radaren ganske lenge men jeg har liksom ikke fått ut fingeren. Denne har en litt spesiell oppbygning med kjerne av stål og en tykk kasse utenpå i polert keramikk. Skiva har en ekstremt dyp blåfarge som lett kan se svart ut utenom i direkte lys. Remmen er en smooth Tropic, skikkelig kul underdog.

Vis vedlegg 382322

Laco Flieger Pro
Hadde lyst på en Flieger, men var ikke tøff nok til og gå for IWC. Laco sin blå skive er så nærme jeg kommer til pølsepris. Syns den er skikkelig fin jeg. Har lenke men foretrekker den på skinn eller gummi.

Studio Underdog Goofy Panda
Sier litt om at jeg er ganske konservativ når jeg selv her velger svart/hvit(grå). Men jeg er på ingen måte en fargeklatt og kunne aldri gått med en Watermelon. Men jeg hadde lyst på en Studio Underdog og syns disse er solid «bang-for-the-buck». Folk som ser den blir overasket over hvor flott den faktisk er til prisen.

That´s it, litt dykkerheavy samling her kanskje men det er jeg nok ikke alene om. Dressur har jeg ikke men jeg går ikke ofte i dress heller, isåfall funker det helt fint med Speedy på skinnrem eller Explorer imo.
Stort sett veldig fornøyd med samlingen og tenker ikke så mye på bytting lenger.
Veien videre? Tja, har veldig lyst på en IWC. To stykker som gir meg blod i bamsen er Mark XX og Top Gun Chronograph.
Bytter og selger litt Seikoer for og ha noe og sysle med.

Spent på tilbakemeldinger, be gentle

Virkelig flott og komplett samling for din bruk!
 
@Heftos
Stilig og gjennomført samling! Folk sier «wow», og jeg sier også «wow»!
Litt malurt til salgsplanen din: Hvorfor selge Rangeren? Du sier du kun bruker den når du like gjerne kunne brukt G-Shock. Vel, nettopp! Med Ranger slipper du jo å bruke G-Shock.

Likte Ranger kommentaren din, du har et meget godt poeng der...
 
Hektiske uker på jobb gjør at jeg knapt har fått lest i denne tråden, men samtidig som det er min tur til å forberede eget innlegg tenkte jeg det var på sin plass å lese igjennom andres bidrag. Sinnsykt mye flott her på forumet, slik som forventet. Kan nevne misunnelse i fleng, fra @Ban sin Panomatic Lunar (jeg måtte riktignok hatt normal størrelse..), til TT Explorer fra @Bgo80 og haute horlogerie som 5035j-en til @Johnsigans. Mange har godt spenn og mange ur i sine samlinger, men det er også noen fokuserte godbiter slik som @Fjordseiko sin håndfull, eller en følelsesladet trio fra @GrimReaper der spesielt Daytonaen er porno på høyt nivå.



Når det kommer til egen samling har jeg hatt en mer eller mindre fast tankegang i alle år. Hobbyen startet under studietiden, og av natur måtte den derfor begrenses litt i kroner og øre. Underveis i uendelige timer på TS, Youtube og øvrige fora fant jeg fort ut at joda, dyre merker og avanserte urverk er kult, men jeg bryr meg først og fremst om en kombinasjon av hjort per skudd, design og noe som passer meg og mine bruksområder. Har alltid funnet micromerker (hvertfall noen) gøyale å følge med på. Mange har blitt kjøpt og solgt, og noen har blitt værende. Har også vært innom større merker som Longines, Tissot, Seiko og trofaste Seamaster 2254 i samlingen, men ingen av disse består per i dag. Dette har også noe med et forsøk på konsolidering, etter inspirasjon fra andre tråder her på forumet.

Samlingen per i dag består derfor av disse 4:
NB: Beklageligvis har mengden klokkebilder gått ned med åra så må ty til en kombinasjon av produktbilder og egne.

Beateren:
G-Shock DW-5600UBB

42 mm stor - 49 mm lug to lug - 13 mm tykk

IMG_3287.jpeg


IMG_3285.jpeg


Hva skal man si? Alle samlinger må ha en G-Shock, og dette er min favoritt med sine monotone palett. Ikke for stor og tåler alt jeg både ønsker og ikke ønsker å utsette egen kropp for av påkjenninger. Et regelrett kupp for tusenlappen der altså.

Hverdagsklokken/GADA:
Traska Commuter 38 Hunter green

38 mm stor - 46 mm lug to lug - 20 mm lugs - 10,5 mm tykk

405940075_923621532536637_3760145706258204401_n.jpg


IMG_3281.jpeg


Så.. hva liker jeg med denne?
Det første er fargen. Det andre er designet, størrelsen og hvor anvendelig den derfor er. Den perfekte GADA-klokken i mitt hode. Når denne ble lansert i 38mm størrelse i favorittfargen, bestilte jeg på flekken. Er den litt (for) lik en OP 36 i størrelse og uttrykk? Kanskje. Tilbyr denne microjustering på en 20-16 taper lenke med fullartikulerende ledd? Er stålet hardhetsbehandlet slik at den ser nærmest strøken ut, både lenke og kasse, etter flere måneders uvøren bruk? Tilbyr den fit og finish langt over det en kan forvente for 600 dollar? Ja til samtlige. Er den rimelig, robust og komfortabel nok til å bli med på alle livets mer eller mindre gjennomtenkte eventyr? Jepp.

Er for min del totalt uaktuelt å bruke 60k+ på en OP, så dette var aldri en vurdering mellom urene som sådan - men denne Traskaen ga meg altså nøyaktig det jeg var ute etter i et hverdagsur, både når det gjelder design, funksjonalitet og komfort. Alt dette til en rimelig aggressiv pris.

Diveren:
Halios Seaforth Series I Gilt Dial

41 mm stor - 47 mm lug to lug - 20 mm lugs - 12 mm tykk

IMG_3225.jpeg


IMG_3278.jpeg


Som nevnt var det en Seamaster 2254 i samlingen en stund. Ganske mange år faktisk. Samtidig hadde jeg denne i boksen. Med tiden så jeg at Halios-en faktisk vant armtiden. Dette skyldes nok en god blanding av faktorer. Størrelsesmessig og komfortmessig var de to ganske like - men giltskiven på denne ga den et lite fortrinn i de fleste hverdagslige anledninger. Synes også det er gøy at (spesielt første serie) Seaforth er produsert i ganske begrenset antall hvorav gilt dial kun var tilgjengelig på første generasjon. Et om ikke limitert, så hvertfall noe begrenset opplag som gjør at man neppe ser denne på andres håndledd.

Den er ellers ganske fleksibel når det kommer til reimer, der både på aftermarket lenke og lær/NATO benyttes. Ironisk nok passer Seamaster/Speedmaster-lenker tilnærmet perfekt, så tilgang på alternativer er solid.

Pen (hverdags)klokke:
Grand Seiko SBGV005

40 mm stor - 46 mm lug to lug - 19 mm lugs - 10 mm tykk
9A8EBA98-2E84-468E-B5E5-3BD4D09D23CE-14389-00000B7D8A3AB2BC.jpeg


B5E64624-5112-4896-8082-B64C12F73606-14389-00000B7DCF733216.jpeg


Lansert under Baselworld 2014 var dette en av de første Grand Seikoene jeg ble kjent med - og den ble værende et sted baki hamsterhjulet. En ikonisk kasse, edruelig størrelse (les: tykkelse) takket være det imponerende 9F-verket. Flott farge på skiven. Finish i toppklasse. Så må prikken over I-en være den anonyme luksusen som gamle logoen gir. Perfeksjon - sett bort fra at lenken er kjip for prisen (jeg ser på deg, spenne uten microjustering) og 19 mm lug width da. Heldigvis skal Steel reef lansere løsningen på førstnevnte problem snart.

Uansett, når GS endret logo tilbake i 2017/8(?) mistet jeg litt håpet om å noensinne eie denne med "riktig" logo.. Spol frem til 2021 og en tilfeldig runde innom Finn, så ramler jeg over en NOS SBGV005 med riktig skivefarge og logo. Skjebne? Yes.

Den ble åpenbart anskaffet og er stadig i flittig bruk. Ikke lenger NOS tilstand, men det er kun første ripen i Zaratsu-poleringen som gjør vondt. ;)

Pen (hverdags)klokke nr 2:
Loresum LS04

39,5 mm stor - 46,5 mm lug to lug - 20 mm lugs - 11 mm tykk

IMG_3257.jpeg


IMG_3283.jpeg


Hva? To pene hverdagsklokker? Det stemmer, fordi livet består av sykt mange hverdager på kontoret. Og hva er vel mer fornuftig, enn å bekle seg med en totalt ubrukelig komplikasjon, her kombinert med en skive som glitrer, for å distrahere seg selv maksimalt underveis i kontortiden? Skjebnen har til og med gjort det at dagen jeg ble tildelt i klokkestafetten er fullmåne - så måtte naturligvis avslutte med denne nyervervelsen.

Flott størrelse i alle retninger, og en spennende skive i aventurine med de første skjelettviserne jeg har likt. Men grunnen til kjøp er jo naturligvis komplikasjonen. Månefase er kult, og stor månefase er enda kulere. 29,5 dagers månefase kan jo ikke hamle opp med nøyaktigheten til de virkelige avanserte. Leste med fascinasjon tråden til @chrbir på området, men nøyde meg altså med en simpel variant. Sant skal sies så bruker jeg aldri en klokke lenger nok til at jeg ser 30 dagers kontinuerlig bruk heller, så 0,0306 døgn avvik i måneden kan jeg leve med.

Hva blir neste? Vet ikke helt om jeg vil ha fler enn fire. Men om en til skal inn, frister Holthinrichs Delft, GO PanoLunar eller Beaubleu 20.24 stort.
 
Takk til @Dazed for initiativet og til alle andre involverte som har gjort dette til en interessant tråd og et velkomment avbrekk i hverdagen.

I løpet av det siste året har jeg og klokkehobbyen vært gjennom en slags eksistensiell krise, hvor mange scenarioer og fremtidsplaner er vurdert. Ett scenario jeg vurderte var å selge unna i stor skala og kun sitte igjen med to eller tre klokker. Ett annet scenario er å selge alt jeg ser for meg at jeg ikke kommer til å bruke regelmessig om 10+ år. Heldigvis har jeg kommet til en slags form for fornuft, og bestemt meg for at jeg fortsatt ønsker å ha en klokkesamling. Samtidig har jeg også bestemt meg for at jeg ikke gidder å beholde den eller de klokkene som jeg ikke virkelig digger å ha på hånda. Jeg har også erkjent for meg selv at smaken er i kontinuerlig utvikling, og at det jeg liker i dag ikke nødvendigvis vil være det jeg liker i morgen, og at det er greit dersom jeg kvitter meg med en klokke jeg trodde jeg kom til å ha for alltid.

Det har ikke skjedd så mye siden forrige runde av stafetten, GMT Master II 126710BLRO er ut til fordel for BP Fifty Fathoms Mil-spec. Mil-specen er en to klokker jeg bruker soleklart mest, og Pepsien har jeg ikke savnet et eneste sekund. Min tidligere overbevisning om at alle samlinger med respekt for seg selv må ha en GMT er nå skrotet og jeg har ingen planer om å erstatte Pepsien. Jeg har solgt min JLC MUT Moon, en klokke jeg virkelig digget. Hadde det ikke vært for at dette var første steg i en større plan (anskaffe JLC MUT Perpetual) så hadde nok dette plaget meg mer.

For å bryte opp litt mot forrige runde har jeg valgt å presentere samlingen (og for så vidt interessen min) i kategorier, også har jeg lent meg på KI til å, delvis subjektivt, oppsummere kuriosa jeg finner interessant med de ulike klokkene.

His and hers, IWC:

Vis vedlegg 382380

Disse klokkene, IWC Portugieser Automatic og IWC Da Vinci med matchende blå skive, ga min kone og jeg til hverandre som morgengave da vi giftet oss i 2017, og i dag brukes min IWC oftest når vi feirer spesielle anledninger sammen eller pynter oss for hverandre.

Subjektiv KI kuriosa: IWC Portugieser ble lansert i 1939 etter en forespørsel fra to portugisiske forretningsmenn som ønsket armbåndsur med samme presisjon som marinekronometre. For å oppnå dette brukte IWC et lommeurverk, noe som resulterte i en stor urkasse, uvanlig for den tiden. Designet var minimalistisk og inspirert av navigasjonsinstrumenter. Selv om klokken først ikke ble en kommersiell suksess, ble den relansert på 1980-tallet og har siden utviklet seg til en moderne klassiker med ulike komplikasjoner som kronograf og evighetskalender.

De firkantede arveklokkene:

Vis vedlegg 382381

Klokker jeg har kjøpt for å slite og gi masse bruksmerker før de gis videre til mine to døtre enten ved konfirmasjon, når de fyller 18 eller ved annen passende milepæl. Brukes ved alle slags anledninger fra fylla på syng til mer formelle settinger.

Subjektiv KI kuriosa: Firkantede klokker har en lang historie som strekker seg tilbake til tidlig på 1900-tallet, da de utfordret de tradisjonelle runde formene som dominerte klokkeverdenen. Et tidlig og ikonisk eksempel er Cartier Santos fra 1904, designet for flypioneren Alberto Santos-Dumont, som ønsket en praktisk klokke under flyging. Et annet kjent eksempel er Jaeger-LeCoultre Reverso, lansert i 1931 for polospillere, med en vendbar urkasse for å beskytte glasset. Firkantede klokker ble spesielt populære på 1920- og 1930-tallet under Art Deco-perioden, og forbindes fortsatt med en stilfull, geometrisk estetikk som appellerer til mange for sitt dristige design og funksjonelle innovasjoner.

Blancpain Fifty Fathoms:

Vis vedlegg 382382

Nå er det stort sett deskdiving jeg driver med om dagen, men jeg har allikevel en forkjærlighet både for dykking (bare barna vokser opp…) og for dykkeklokker. Jeg liker å like Blancpain både fordi merket ikke er super mainstream og fordi opplevd og faktisk kvalitet i forhold til hva du betaler (IMHO) er drithøy. En Seiko-mod av en fifty fathoms var vel en av klokkene som fikk meg på kjøret, og Mil-specen som jeg endelig har fått kloa i har lenge stått på listen som en del av min end game samling.

Subjektiv KI kuriosa: Blancpain Fifty Fathoms ble lansert i 1953 og er en av de første dedikerte dykkerklokkene, utviklet i samarbeid med franske marinedykkere som trengte en pålitelig klokke for undervannsoperasjoner. Klokken introduserte banebrytende funksjoner som roterende bezel for å måle dykketid, luminescerende markører for synlighet under vann, og vanntetthet opp til 50 favner (91 meter). Den ble raskt anerkjent og brukt av militære styrker og forskere over hele verden, inkludert den amerikanske marinen og dykkerpioneren Jacques Cousteau. Fifty Fathoms er interessant ikke bare for sin funksjonalitet, men også fordi den kombinerer Blancpains høye standarder for urmakerkunst med robusthet. Blancpain ble grunnlagt i 1735 som gjør selskapet til det eldste eksisterende klokkemerket i verden. Blancpain er i dag betraktet av flere som haute horlogerie, med fokus på mekanisk perfeksjon og håndlagde detaljer, som vises i deres presise, kompliserte urverk med høyt nivå på finish. Dette gjør Fifty Fathoms til et ikon både i dykker- og luksusklokkemarkedet, samtidig som den er et uttrykk for merkets mesterlige urmakertradisjon.

Rolex Daytona:

Vis vedlegg 382383

Ok, Rolex er kjempesolid så å sammenlikne merket med Alfa Romeo blir kanskje litt søkt. Allikevel så er det noe med Daytona, den har en x-faktor som er vanskelig å sette fingeren på. Den har elendig lesbarhet og dersom lysforholdene ikke er optimale eller noen i nærheten av deg har tatt seg en øl så kan du bare glemme å sjekke Daytonaen dersom noen spør om tiden. Skrew down pushers gjør at jeg mener å huske jeg brukte kronograf-funksjonen en gang fordi jeg ikke fant telefonen. Men på tross av sine mange mangler, som med Alfa, så er Daytona rett og slett fantastisk. Eneste nedsiden er at det finnes så mange varianter, det blir litt som Pokemon; trangen til å samle alle er sterk…

Subjektiv KI kuriosa: Rolex Daytona ble introdusert i 1963 som en kronograf for bruk i racing, med funksjoner som en tachymeter-skala på bezelen for å måle hastighet og en kronograf for tidtaking. Den ble oppkalt etter Daytona International Speedway, et ikonisk sted for motorsport. Til tross for en treg start i popularitet, ble Daytona en av de mest ettertraktede Rolex-modellene på 1980-tallet, særlig etter at skuespiller og racerfører Paul Newman ble assosiert med modellen. Hans personlige Daytona, kjent som "Paul Newman Daytona," er en av de mest legendariske og verdifulle klokkene i verden. Over tid har Daytona fått tekniske oppgraderinger, inkludert automatiske urverk, og har blitt et symbol på prestisje både innen racing og luksusklokker.

Den kategoriløse Hulken:

Vis vedlegg 382384

Kjenner jeg sliter litt med å finne noe fornuftig å si om denne. Altså, det var en av de første klokkene jeg «falt» for, og jeg digger grønnfargen og historien og alt rundt Submariner. Samtidig så har jeg mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har tenkt at jeg bare selger denne til fordel for noe annet, men den ligger nå ennå i boksen. Jeg digger fortsatt å bruke den, selv om den ikke får alt for mye armtid. Og jeg har faktisk dykket med den og den har mitt navn i garantikortet, men jeg er allikevel usikker på om jeg faktisk hadde savnet den?

Subjektiv KI kuriosa: Rolex Hulk refererer til Submariner 116610LV, lansert i 2010, som en del av den ikoniske Submariner-serien, først introdusert i 1953 og offentlig lansert i 1954. Submariner ble raskt en av de mest innflytelsesrike dykkerklokkene, kjent for sin vanntetthet, robuste konstruksjon og roterende bezel for å måle dykketid. Hulken fikk kallenavnet på grunn av sitt design med en grønn sunburst-dial og matchende grønn cerachrom-bezel, samt den kraftige 40 mm stålkassen, som noen mente kunne minne om superhelten Hulken sin styrke og farge. Til tross for en blandet mottakelse i starten, ble Hulken raskt populær for sitt unike utseende og etter hvert ganske ettertraktet.

De utgående:

Vis vedlegg 382385

Disse har jeg lagt ut på K/S og selges ved interesse uten at jeg kommer til å ta meg bryet med å legge de ut på Finn.no eller k***eriet. Speedmaster har jeg bestemt meg for å selge til fordel for en mindre Speedmaster, enten 321 eller FOIS. Time will show. Jeg liker veldig godt historien til Speedmaster, men jeg har aldri klart å slå meg til ro med lenken og de runde horna til 1861. Samtidig så liker jeg Speedmaster bedre i 40mm enn i 42mm. Ranger gir meg strengt tatt ikke all verden, og brukes egentlig kun når jeg like gjerne kunne brukt en G-shock.

På listen (klokker jeg på et eller annet tidspunkt planlegger å kjøpe):
  1. ALS Lange 1 i rosegull med hvit skive og månefase, fordi jeg trenger en dressklokke i gull samt en klokke som tikker boksen «haute horologie»
  2. JLC Master Ultra Thin Perpetual i stål eller hvitt gull, fordi jeg digger JLC og ultra thin serien samtidig som jeg trenger en klokke med en mer en avansert komplikasjon enn kronograf eller dato
  3. Daytona 116520 fordi jeg ikke har Daytona med stål-bezel og fordi Daytona rocker
  4. Speedmaster 321 «Ed White», fordi jeg digger Speedmaster og hele historien bak den uten at jeg klarer å slå meg til ro med 42mm kassen og fordi jeg digger flat link lengen og de skarpe hornene på 321 og fordi klokken er en fet kuriositet og et «conversation piece». PS: kan være nye FOIS erstatter denne, må få sjekket den ut IRL
Grails (end game):
  • ALS Zeitwerk: hallo, en mekanisk klokke med digital visning av tiden og med et skinnsykt nivå på finishinering er jo bare den ultimate «fuck off» klokken… take my money/kidney
  • Patek Philipe Nautilus 5712: fordi jeg er en overfladisk og materialistisk jævel
Holy shit for en bukett av kremklokker.
Den mil-spec'en altså :love::love:
 
  • Elsker
Reaksjoner: Heftos
Hektiske uker på jobb gjør at jeg knapt har fått lest i denne tråden, men samtidig som det er min tur til å forberede eget innlegg tenkte jeg det var på sin plass å lese igjennom andres bidrag. Sinnsykt mye flott her på forumet, slik som forventet. Kan nevne misunnelse i fleng, fra @Ban sin Panomatic Lunar (jeg måtte riktignok hatt normal størrelse..), til TT Explorer fra @Bgo80 og haute horlogerie som 5035j-en til @Johnsigans. Mange har godt spenn og mange ur i sine samlinger, men det er også noen fokuserte godbiter slik som @Fjordseiko sin håndfull, eller en følelsesladet trio fra @GrimReaper der spesielt Daytonaen er porno på høyt nivå.



Når det kommer til egen samling har jeg hatt en mer eller mindre fast tankegang i alle år. Hobbyen startet under studietiden, og av natur måtte den derfor begrenses litt i kroner og øre. Underveis i uendelige timer på TS, Youtube og øvrige fora fant jeg fort ut at joda, dyre merker og avanserte urverk er kult, men jeg bryr meg først og fremst om en kombinasjon av hjort per skudd, design og noe som passer meg og mine bruksområder. Har alltid funnet micromerker (hvertfall noen) gøyale å følge med på. Mange har blitt kjøpt og solgt, og noen har blitt værende. Har også vært innom større merker som Longines, Tissot, Seiko og trofaste Seamaster 2254 i samlingen, men ingen av disse består per i dag. Dette har også noe med et forsøk på konsolidering, etter inspirasjon fra andre tråder her på forumet.

Samlingen per i dag består derfor av disse 4:
NB: Beklageligvis har mengden klokkebilder gått ned med åra så må ty til en kombinasjon av produktbilder og egne.

Beateren:
G-Shock DW-5600UBB

42 mm stor - 49 mm lug to lug - 13 mm tykk

Vis vedlegg 382451

Vis vedlegg 382452

Hva skal man si? Alle samlinger må ha en G-Shock, og dette er min favoritt med sine monotone palett. Ikke for stor og tåler alt jeg både ønsker og ikke ønsker å utsette egen kropp for av påkjenninger. Et regelrett kupp for tusenlappen der altså.

Hverdagsklokken/GADA:
Traska Commuter 38 Hunter green

38 mm stor - 46 mm lug to lug - 20 mm lugs - 10,5 mm tykk

Vis vedlegg 382424

Vis vedlegg 382439

Så.. hva liker jeg med denne?
Det første er fargen. Det andre er designet, størrelsen og hvor anvendelig den derfor er. Den perfekte GADA-klokken i mitt hode. Når denne ble lansert i 38mm størrelse i favorittfargen, bestilte jeg på flekken. Er den litt (for) lik en OP 36 i størrelse og uttrykk? Kanskje. Tilbyr denne microjustering på en 20-16 taper lenke med fullartikulerende ledd? Er stålet hardhetsbehandlet slik at den ser nærmest strøken ut, både lenke og kasse, etter flere måneders uvøren bruk? Tilbyr den fit og finish langt over det en kan forvente for 600 dollar? Ja til samtlige. Er den rimelig, robust og komfortabel nok til å bli med på alle livets mer eller mindre gjennomtenkte eventyr? Jepp.

Er for min del totalt uaktuelt å bruke 60k+ på en OP, så dette var aldri en vurdering mellom urene som sådan - men denne Traskaen ga meg altså nøyaktig det jeg var ute etter i et hverdagsur, både når det gjelder design, funksjonalitet og komfort. Alt dette til en rimelig aggressiv pris.

Diveren:
Halios Seaforth Series I Gilt Dial

41 mm stor - 47 mm lug to lug - 20 mm lugs - 12 mm tykk

Vis vedlegg 382437

Vis vedlegg 382438

Som nevnt var det en Seamaster 2254 i samlingen en stund. Ganske mange år faktisk. Samtidig hadde jeg denne i boksen. Med tiden så jeg at Halios-en faktisk vant armtiden. Dette skyldes nok en god blanding av faktorer. Størrelsesmessig og komfortmessig var de to ganske like - men giltskiven på denne ga den et lite fortrinn i de fleste hverdagslige anledninger. Synes også det er gøy at (spesielt første serie) Seaforth er produsert i ganske begrenset antall hvorav gilt dial kun var tilgjengelig på første generasjon. Et om ikke limitert, så hvertfall noe begrenset opplag som gjør at man neppe ser denne på andres håndledd.

Den er ellers ganske fleksibel når det kommer til reimer, der både på aftermarket lenke og lær/NATO benyttes. Ironisk nok passer Seamaster/Speedmaster-lenker tilnærmet perfekt, så tilgang på alternativer er solid.

Pen (hverdags)klokke:
Grand Seiko SBGV005

40 mm stor - 46 mm lug to lug - 19 mm lugs - 10 mm tykk
Vis vedlegg 382434

Vis vedlegg 382435

Lansert under Baselworld 2014 var dette en av de første Grand Seikoene jeg ble kjent med - og den ble værende et sted baki hamsterhjulet. En ikonisk kasse, edruelig størrelse (les: tykkelse) takket være det imponerende 9F-verket. Flott farge på skiven. Finish i toppklasse. Så må prikken over I-en være den anonyme luksusen som gamle logoen gir. Perfeksjon - sett bort fra at lenken er kjip for prisen (jeg ser på deg, spenne uten microjustering) og 19 mm lug width da. Heldigvis skal Steel reef lansere løsningen på førstnevnte problem snart.

Uansett, når GS endret logo tilbake i 2017/8(?) mistet jeg litt håpet om å noensinne eie denne med "riktig" logo.. Spol frem til 2021 og en tilfeldig runde innom Finn, så ramler jeg over en NOS SBGV005 med riktig skivefarge og logo. Skjebne? Yes.

Den ble åpenbart anskaffet og er stadig i flittig bruk. Ikke lenger NOS tilstand, men det er kun første ripen i Zaratsu-poleringen som gjør vondt. ;)

Pen (hverdags)klokke nr 2:
Loresum LS04

39,5 mm stor - 46,5 mm lug to lug - 20 mm lugs - 11 mm tykk

Vis vedlegg 382436

Vis vedlegg 382440

Hva? To pene hverdagsklokker? Det stemmer, fordi livet består av sykt mange hverdager på kontoret. Og hva er vel mer fornuftig, enn å bekle seg med en totalt ubrukelig komplikasjon, her kombinert med en skive som glitrer, for å distrahere seg selv maksimalt underveis i kontortiden? Skjebnen har til og med gjort det at dagen jeg ble tildelt i klokkestafetten er fullmåne - så måtte naturligvis avslutte med denne nyervervelsen.

Flott størrelse i alle retninger, og en spennende skive i aventurine med de første skjelettviserne jeg har likt. Men grunnen til kjøp er jo naturligvis komplikasjonen. Månefase er kult, og stor månefase er enda kulere. 29,5 dagers månefase kan jo ikke hamle opp med nøyaktigheten til de virkelige avanserte. Leste med fascinasjon tråden til @chrbir på området, men nøyde meg altså med en simpel variant. Sant skal sies så bruker jeg aldri en klokke lenger nok til at jeg ser 30 dagers kontinuerlig bruk heller, så 0,0306 døgn avvik i måneden kan jeg leve med.

Hva blir neste? Vet ikke helt om jeg vil ha fler enn fire. Men om en til skal inn, frister Holthinrichs Delft, GO PanoLunar eller Beaubleu 20.24 stort.
Microbrands er ikke min greie. Stilige ur, men det kitler liksom ikke i skrotum hos meg.

En g-shock square må alle ha. Livet blir bare feil uten.

Helt rå grand seiko. Merkelig nok så har jeg aldri hatt en GS, men når jeg en gang skal anskaffe det så blir det med 9F verk. Uten sidestykke de beste quartz verkene som produseres i dag imho. Kjekt at ikke det er bare meg som syns at det var et feilsteg å fjerne seiko brandingen fra GS.
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: OBHaugland
@OBHaugland

Takk for en strålende presentasjon! Klokkeglede kommer i mange former, og det er godt du tar oss med ned på jorden igjen og gir oss bakkekontakt.

Det er interessant å se din tilnærming til hobbyen. Mikromerker har definitivt mye for seg, og for min del var Christopher Ward et merke som åpnet horisonten. Skjønt, det kan vel diskuteres hvorvidt de fortsatt er et mikromerke.

Jeg synes du har en herlig samling med en fin bredde. Mine favoritter er GS'en og Halios'en. Halios har jeg forsøkt å få kjøpt, men det er jo vanskeligere enn å kjøpe Rolex ny over disk. De er skikkelig fine, selv stod en Seaforth med gul skive lenge høyt på ønskelisten.

Loresum LS04 ligner jo en hel del på Christopher Ward sin C1 Moonphase, både i skive og månedisk. Jeg er selv fristet av sistnevnte, men er redd for st fraværet av timemarkører vil bli litt vel avantgarde for meg. Din har jo en hakket smekrere kasse også.

Jeg synes du fortjener en GO PanoLunar, de er utrolig fine! Den kan erstatte Loresum, så har du fortsatt fire (fem) klokker. Både Holthinrichs og Beaubleu er stilige. Ikke lett, men jeg ville holdt en knapp på Holthinrichs.
 
  • Liker
Reaksjoner: OBHaugland
Hektiske uker på jobb gjør at jeg knapt har fått lest i denne tråden, men samtidig som det er min tur til å forberede eget innlegg tenkte jeg det var på sin plass å lese igjennom andres bidrag. Sinnsykt mye flott her på forumet, slik som forventet. Kan nevne misunnelse i fleng, fra @Ban sin Panomatic Lunar (jeg måtte riktignok hatt normal størrelse..), til TT Explorer fra @Bgo80 og haute horlogerie som 5035j-en til @Johnsigans. Mange har godt spenn og mange ur i sine samlinger, men det er også noen fokuserte godbiter slik som @Fjordseiko sin håndfull, eller en følelsesladet trio fra @GrimReaper der spesielt Daytonaen er porno på høyt nivå.



Når det kommer til egen samling har jeg hatt en mer eller mindre fast tankegang i alle år. Hobbyen startet under studietiden, og av natur måtte den derfor begrenses litt i kroner og øre. Underveis i uendelige timer på TS, Youtube og øvrige fora fant jeg fort ut at joda, dyre merker og avanserte urverk er kult, men jeg bryr meg først og fremst om en kombinasjon av hjort per skudd, design og noe som passer meg og mine bruksområder. Har alltid funnet micromerker (hvertfall noen) gøyale å følge med på. Mange har blitt kjøpt og solgt, og noen har blitt værende. Har også vært innom større merker som Longines, Tissot, Seiko og trofaste Seamaster 2254 i samlingen, men ingen av disse består per i dag. Dette har også noe med et forsøk på konsolidering, etter inspirasjon fra andre tråder her på forumet.

Samlingen per i dag består derfor av disse 4:
NB: Beklageligvis har mengden klokkebilder gått ned med åra så må ty til en kombinasjon av produktbilder og egne.

Beateren:
G-Shock DW-5600UBB

42 mm stor - 49 mm lug to lug - 13 mm tykk

Vis vedlegg 382451

Vis vedlegg 382452

Hva skal man si? Alle samlinger må ha en G-Shock, og dette er min favoritt med sine monotone palett. Ikke for stor og tåler alt jeg både ønsker og ikke ønsker å utsette egen kropp for av påkjenninger. Et regelrett kupp for tusenlappen der altså.

Hverdagsklokken/GADA:
Traska Commuter 38 Hunter green

38 mm stor - 46 mm lug to lug - 20 mm lugs - 10,5 mm tykk

Vis vedlegg 382424

Vis vedlegg 382439

Så.. hva liker jeg med denne?
Det første er fargen. Det andre er designet, størrelsen og hvor anvendelig den derfor er. Den perfekte GADA-klokken i mitt hode. Når denne ble lansert i 38mm størrelse i favorittfargen, bestilte jeg på flekken. Er den litt (for) lik en OP 36 i størrelse og uttrykk? Kanskje. Tilbyr denne microjustering på en 20-16 taper lenke med fullartikulerende ledd? Er stålet hardhetsbehandlet slik at den ser nærmest strøken ut, både lenke og kasse, etter flere måneders uvøren bruk? Tilbyr den fit og finish langt over det en kan forvente for 600 dollar? Ja til samtlige. Er den rimelig, robust og komfortabel nok til å bli med på alle livets mer eller mindre gjennomtenkte eventyr? Jepp.

Er for min del totalt uaktuelt å bruke 60k+ på en OP, så dette var aldri en vurdering mellom urene som sådan - men denne Traskaen ga meg altså nøyaktig det jeg var ute etter i et hverdagsur, både når det gjelder design, funksjonalitet og komfort. Alt dette til en rimelig aggressiv pris.

Diveren:
Halios Seaforth Series I Gilt Dial

41 mm stor - 47 mm lug to lug - 20 mm lugs - 12 mm tykk

Vis vedlegg 382437

Vis vedlegg 382438

Som nevnt var det en Seamaster 2254 i samlingen en stund. Ganske mange år faktisk. Samtidig hadde jeg denne i boksen. Med tiden så jeg at Halios-en faktisk vant armtiden. Dette skyldes nok en god blanding av faktorer. Størrelsesmessig og komfortmessig var de to ganske like - men giltskiven på denne ga den et lite fortrinn i de fleste hverdagslige anledninger. Synes også det er gøy at (spesielt første serie) Seaforth er produsert i ganske begrenset antall hvorav gilt dial kun var tilgjengelig på første generasjon. Et om ikke limitert, så hvertfall noe begrenset opplag som gjør at man neppe ser denne på andres håndledd.

Den er ellers ganske fleksibel når det kommer til reimer, der både på aftermarket lenke og lær/NATO benyttes. Ironisk nok passer Seamaster/Speedmaster-lenker tilnærmet perfekt, så tilgang på alternativer er solid.

Pen (hverdags)klokke:
Grand Seiko SBGV005

40 mm stor - 46 mm lug to lug - 19 mm lugs - 10 mm tykk
Vis vedlegg 382434

Vis vedlegg 382435

Lansert under Baselworld 2014 var dette en av de første Grand Seikoene jeg ble kjent med - og den ble værende et sted baki hamsterhjulet. En ikonisk kasse, edruelig størrelse (les: tykkelse) takket være det imponerende 9F-verket. Flott farge på skiven. Finish i toppklasse. Så må prikken over I-en være den anonyme luksusen som gamle logoen gir. Perfeksjon - sett bort fra at lenken er kjip for prisen (jeg ser på deg, spenne uten microjustering) og 19 mm lug width da. Heldigvis skal Steel reef lansere løsningen på førstnevnte problem snart.

Uansett, når GS endret logo tilbake i 2017/8(?) mistet jeg litt håpet om å noensinne eie denne med "riktig" logo.. Spol frem til 2021 og en tilfeldig runde innom Finn, så ramler jeg over en NOS SBGV005 med riktig skivefarge og logo. Skjebne? Yes.

Den ble åpenbart anskaffet og er stadig i flittig bruk. Ikke lenger NOS tilstand, men det er kun første ripen i Zaratsu-poleringen som gjør vondt. ;)

Pen (hverdags)klokke nr 2:
Loresum LS04

39,5 mm stor - 46,5 mm lug to lug - 20 mm lugs - 11 mm tykk

Vis vedlegg 382436

Vis vedlegg 382440

Hva? To pene hverdagsklokker? Det stemmer, fordi livet består av sykt mange hverdager på kontoret. Og hva er vel mer fornuftig, enn å bekle seg med en totalt ubrukelig komplikasjon, her kombinert med en skive som glitrer, for å distrahere seg selv maksimalt underveis i kontortiden? Skjebnen har til og med gjort det at dagen jeg ble tildelt i klokkestafetten er fullmåne - så måtte naturligvis avslutte med denne nyervervelsen.

Flott størrelse i alle retninger, og en spennende skive i aventurine med de første skjelettviserne jeg har likt. Men grunnen til kjøp er jo naturligvis komplikasjonen. Månefase er kult, og stor månefase er enda kulere. 29,5 dagers månefase kan jo ikke hamle opp med nøyaktigheten til de virkelige avanserte. Leste med fascinasjon tråden til @chrbir på området, men nøyde meg altså med en simpel variant. Sant skal sies så bruker jeg aldri en klokke lenger nok til at jeg ser 30 dagers kontinuerlig bruk heller, så 0,0306 døgn avvik i måneden kan jeg leve med.

Hva blir neste? Vet ikke helt om jeg vil ha fler enn fire. Men om en til skal inn, frister Holthinrichs Delft, GO PanoLunar eller Beaubleu 20.24 stort.
Den GSen er så value atte fy! Liker månefasen på den siste, skiven blir flott når denne får såpass mye plass.
 
  • Liker
Reaksjoner: OBHaugland
@OBHaugland
Flott samling! Jeg er jo blant dem som ofte synes mikromerkene gir mye mening! Da de ble mer og mer vanlig, fikk jeg samme følelsen som da ølbryggeriene ble utfordret av mikrobryggeriene: endelig! Likevel er en stor forskjell at kvaliteten på mikroøl er vesentlig bedre enn industriøl, mens etablert klokkeindustri var og fortsatt er best på klokker. Du har jo selv en GS, så du vet jo hva jeg mener. Men at mikroklokkene har sin plass i vår verden, er det ikke tvil om, og jeg er svært støttende til din tilnærming. Derfor får samlingen din en stor tommel opp av meg!

Min favoritt av dine er GS-en, men jeg liker også Halios-en. Skikkelig kul! Har litt lyst å sjekke den ut, men akkurat nå for tiden er diver-behovet mitt allerede vært dekket.
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: OBHaugland og seiltid
@Dazed Tusen takk!!!

To herlige uker.
Mye inspirasjon, gode dialoger og flotte samlinger.
For meg «vant» @GrimReaper. Ingen konkurranse, men dine historier og tilknytning til klokkene tok kaka.

Og takk til alle andre som også bidro!
Lurer på hvordan samlingen min ser ut om et år;)
 
Hektiske uker på jobb gjør at jeg knapt har fått lest i denne tråden, men samtidig som det er min tur til å forberede eget innlegg tenkte jeg det var på sin plass å lese igjennom andres bidrag. Sinnsykt mye flott her på forumet, slik som forventet. Kan nevne misunnelse i fleng, fra @Ban sin Panomatic Lunar (jeg måtte riktignok hatt normal størrelse..), til TT Explorer fra @Bgo80 og haute horlogerie som 5035j-en til @Johnsigans. Mange har godt spenn og mange ur i sine samlinger, men det er også noen fokuserte godbiter slik som @Fjordseiko sin håndfull, eller en følelsesladet trio fra @GrimReaper der spesielt Daytonaen er porno på høyt nivå.



Når det kommer til egen samling har jeg hatt en mer eller mindre fast tankegang i alle år. Hobbyen startet under studietiden, og av natur måtte den derfor begrenses litt i kroner og øre. Underveis i uendelige timer på TS, Youtube og øvrige fora fant jeg fort ut at joda, dyre merker og avanserte urverk er kult, men jeg bryr meg først og fremst om en kombinasjon av hjort per skudd, design og noe som passer meg og mine bruksområder. Har alltid funnet micromerker (hvertfall noen) gøyale å følge med på. Mange har blitt kjøpt og solgt, og noen har blitt værende. Har også vært innom større merker som Longines, Tissot, Seiko og trofaste Seamaster 2254 i samlingen, men ingen av disse består per i dag. Dette har også noe med et forsøk på konsolidering, etter inspirasjon fra andre tråder her på forumet.

Samlingen per i dag består derfor av disse 4:
NB: Beklageligvis har mengden klokkebilder gått ned med åra så må ty til en kombinasjon av produktbilder og egne.

Beateren:
G-Shock DW-5600UBB

42 mm stor - 49 mm lug to lug - 13 mm tykk

Vis vedlegg 382451

Vis vedlegg 382452

Hva skal man si? Alle samlinger må ha en G-Shock, og dette er min favoritt med sine monotone palett. Ikke for stor og tåler alt jeg både ønsker og ikke ønsker å utsette egen kropp for av påkjenninger. Et regelrett kupp for tusenlappen der altså.

Hverdagsklokken/GADA:
Traska Commuter 38 Hunter green

38 mm stor - 46 mm lug to lug - 20 mm lugs - 10,5 mm tykk

Vis vedlegg 382424

Vis vedlegg 382439

Så.. hva liker jeg med denne?
Det første er fargen. Det andre er designet, størrelsen og hvor anvendelig den derfor er. Den perfekte GADA-klokken i mitt hode. Når denne ble lansert i 38mm størrelse i favorittfargen, bestilte jeg på flekken. Er den litt (for) lik en OP 36 i størrelse og uttrykk? Kanskje. Tilbyr denne microjustering på en 20-16 taper lenke med fullartikulerende ledd? Er stålet hardhetsbehandlet slik at den ser nærmest strøken ut, både lenke og kasse, etter flere måneders uvøren bruk? Tilbyr den fit og finish langt over det en kan forvente for 600 dollar? Ja til samtlige. Er den rimelig, robust og komfortabel nok til å bli med på alle livets mer eller mindre gjennomtenkte eventyr? Jepp.

Er for min del totalt uaktuelt å bruke 60k+ på en OP, så dette var aldri en vurdering mellom urene som sådan - men denne Traskaen ga meg altså nøyaktig det jeg var ute etter i et hverdagsur, både når det gjelder design, funksjonalitet og komfort. Alt dette til en rimelig aggressiv pris.

Diveren:
Halios Seaforth Series I Gilt Dial

41 mm stor - 47 mm lug to lug - 20 mm lugs - 12 mm tykk

Vis vedlegg 382437

Vis vedlegg 382438

Som nevnt var det en Seamaster 2254 i samlingen en stund. Ganske mange år faktisk. Samtidig hadde jeg denne i boksen. Med tiden så jeg at Halios-en faktisk vant armtiden. Dette skyldes nok en god blanding av faktorer. Størrelsesmessig og komfortmessig var de to ganske like - men giltskiven på denne ga den et lite fortrinn i de fleste hverdagslige anledninger. Synes også det er gøy at (spesielt første serie) Seaforth er produsert i ganske begrenset antall hvorav gilt dial kun var tilgjengelig på første generasjon. Et om ikke limitert, så hvertfall noe begrenset opplag som gjør at man neppe ser denne på andres håndledd.

Den er ellers ganske fleksibel når det kommer til reimer, der både på aftermarket lenke og lær/NATO benyttes. Ironisk nok passer Seamaster/Speedmaster-lenker tilnærmet perfekt, så tilgang på alternativer er solid.

Pen (hverdags)klokke:
Grand Seiko SBGV005

40 mm stor - 46 mm lug to lug - 19 mm lugs - 10 mm tykk
Vis vedlegg 382434

Vis vedlegg 382435

Lansert under Baselworld 2014 var dette en av de første Grand Seikoene jeg ble kjent med - og den ble værende et sted baki hamsterhjulet. En ikonisk kasse, edruelig størrelse (les: tykkelse) takket være det imponerende 9F-verket. Flott farge på skiven. Finish i toppklasse. Så må prikken over I-en være den anonyme luksusen som gamle logoen gir. Perfeksjon - sett bort fra at lenken er kjip for prisen (jeg ser på deg, spenne uten microjustering) og 19 mm lug width da. Heldigvis skal Steel reef lansere løsningen på førstnevnte problem snart.

Uansett, når GS endret logo tilbake i 2017/8(?) mistet jeg litt håpet om å noensinne eie denne med "riktig" logo.. Spol frem til 2021 og en tilfeldig runde innom Finn, så ramler jeg over en NOS SBGV005 med riktig skivefarge og logo. Skjebne? Yes.

Den ble åpenbart anskaffet og er stadig i flittig bruk. Ikke lenger NOS tilstand, men det er kun første ripen i Zaratsu-poleringen som gjør vondt. ;)

Pen (hverdags)klokke nr 2:
Loresum LS04

39,5 mm stor - 46,5 mm lug to lug - 20 mm lugs - 11 mm tykk

Vis vedlegg 382436

Vis vedlegg 382440

Hva? To pene hverdagsklokker? Det stemmer, fordi livet består av sykt mange hverdager på kontoret. Og hva er vel mer fornuftig, enn å bekle seg med en totalt ubrukelig komplikasjon, her kombinert med en skive som glitrer, for å distrahere seg selv maksimalt underveis i kontortiden? Skjebnen har til og med gjort det at dagen jeg ble tildelt i klokkestafetten er fullmåne - så måtte naturligvis avslutte med denne nyervervelsen.

Flott størrelse i alle retninger, og en spennende skive i aventurine med de første skjelettviserne jeg har likt. Men grunnen til kjøp er jo naturligvis komplikasjonen. Månefase er kult, og stor månefase er enda kulere. 29,5 dagers månefase kan jo ikke hamle opp med nøyaktigheten til de virkelige avanserte. Leste med fascinasjon tråden til @chrbir på området, men nøyde meg altså med en simpel variant. Sant skal sies så bruker jeg aldri en klokke lenger nok til at jeg ser 30 dagers kontinuerlig bruk heller, så 0,0306 døgn avvik i måneden kan jeg leve med.

Hva blir neste? Vet ikke helt om jeg vil ha fler enn fire. Men om en til skal inn, frister Holthinrichs Delft, GO PanoLunar eller Beaubleu 20.24 stort.
Stilig og komplett samling. Littegrann overlapp kanskje, men sånn er det alltid. :) Hvis du skulle legge til noe, så er jo samlingen ganske konservativ. Hva med noe litt sprøtt? Studio Underd0g Watermelon? Neon-Swatch?
 
Takk alle sammen, for en morsom runde!

Selvsagt lov å komme med små oppdateringer her i tråden, eller til og med å poste samlinger som "freelancer" i dagene som kommer.

Så prøver vi en ny runde om noen måneder igjen. :)
 
  • Liker
Reaksjoner: MikroKrone
Føyer meg inn i rekken med alle andre som har gitt tilbakemeldinger på denne tråden. Kjempegøy, engasjerende og ikke minst inspirerende! Det akkurat tråder som dette vi trenger for å få litt liv tilbake blant oss.

Takk @Dazed
 
Hektiske uker på jobb gjør at jeg knapt har fått lest i denne tråden, men samtidig som det er min tur til å forberede eget innlegg tenkte jeg det var på sin plass å lese igjennom andres bidrag. Sinnsykt mye flott her på forumet, slik som forventet. Kan nevne misunnelse i fleng, fra @Ban sin Panomatic Lunar (jeg måtte riktignok hatt normal størrelse..), til TT Explorer fra @Bgo80 og haute horlogerie som 5035j-en til @Johnsigans. Mange har godt spenn og mange ur i sine samlinger, men det er også noen fokuserte godbiter slik som @Fjordseiko sin håndfull, eller en følelsesladet trio fra @GrimReaper der spesielt Daytonaen er porno på høyt nivå.



Når det kommer til egen samling har jeg hatt en mer eller mindre fast tankegang i alle år. Hobbyen startet under studietiden, og av natur måtte den derfor begrenses litt i kroner og øre. Underveis i uendelige timer på TS, Youtube og øvrige fora fant jeg fort ut at joda, dyre merker og avanserte urverk er kult, men jeg bryr meg først og fremst om en kombinasjon av hjort per skudd, design og noe som passer meg og mine bruksområder. Har alltid funnet micromerker (hvertfall noen) gøyale å følge med på. Mange har blitt kjøpt og solgt, og noen har blitt værende. Har også vært innom større merker som Longines, Tissot, Seiko og trofaste Seamaster 2254 i samlingen, men ingen av disse består per i dag. Dette har også noe med et forsøk på konsolidering, etter inspirasjon fra andre tråder her på forumet.

Samlingen per i dag består derfor av disse 4:
NB: Beklageligvis har mengden klokkebilder gått ned med åra så må ty til en kombinasjon av produktbilder og egne.

Beateren:
G-Shock DW-5600UBB

42 mm stor - 49 mm lug to lug - 13 mm tykk

Vis vedlegg 382451

Vis vedlegg 382452

Hva skal man si? Alle samlinger må ha en G-Shock, og dette er min favoritt med sine monotone palett. Ikke for stor og tåler alt jeg både ønsker og ikke ønsker å utsette egen kropp for av påkjenninger. Et regelrett kupp for tusenlappen der altså.

Hverdagsklokken/GADA:
Traska Commuter 38 Hunter green

38 mm stor - 46 mm lug to lug - 20 mm lugs - 10,5 mm tykk

Vis vedlegg 382424

Vis vedlegg 382439

Så.. hva liker jeg med denne?
Det første er fargen. Det andre er designet, størrelsen og hvor anvendelig den derfor er. Den perfekte GADA-klokken i mitt hode. Når denne ble lansert i 38mm størrelse i favorittfargen, bestilte jeg på flekken. Er den litt (for) lik en OP 36 i størrelse og uttrykk? Kanskje. Tilbyr denne microjustering på en 20-16 taper lenke med fullartikulerende ledd? Er stålet hardhetsbehandlet slik at den ser nærmest strøken ut, både lenke og kasse, etter flere måneders uvøren bruk? Tilbyr den fit og finish langt over det en kan forvente for 600 dollar? Ja til samtlige. Er den rimelig, robust og komfortabel nok til å bli med på alle livets mer eller mindre gjennomtenkte eventyr? Jepp.

Er for min del totalt uaktuelt å bruke 60k+ på en OP, så dette var aldri en vurdering mellom urene som sådan - men denne Traskaen ga meg altså nøyaktig det jeg var ute etter i et hverdagsur, både når det gjelder design, funksjonalitet og komfort. Alt dette til en rimelig aggressiv pris.

Diveren:
Halios Seaforth Series I Gilt Dial

41 mm stor - 47 mm lug to lug - 20 mm lugs - 12 mm tykk

Vis vedlegg 382437

Vis vedlegg 382438

Som nevnt var det en Seamaster 2254 i samlingen en stund. Ganske mange år faktisk. Samtidig hadde jeg denne i boksen. Med tiden så jeg at Halios-en faktisk vant armtiden. Dette skyldes nok en god blanding av faktorer. Størrelsesmessig og komfortmessig var de to ganske like - men giltskiven på denne ga den et lite fortrinn i de fleste hverdagslige anledninger. Synes også det er gøy at (spesielt første serie) Seaforth er produsert i ganske begrenset antall hvorav gilt dial kun var tilgjengelig på første generasjon. Et om ikke limitert, så hvertfall noe begrenset opplag som gjør at man neppe ser denne på andres håndledd.

Den er ellers ganske fleksibel når det kommer til reimer, der både på aftermarket lenke og lær/NATO benyttes. Ironisk nok passer Seamaster/Speedmaster-lenker tilnærmet perfekt, så tilgang på alternativer er solid.

Pen (hverdags)klokke:
Grand Seiko SBGV005

40 mm stor - 46 mm lug to lug - 19 mm lugs - 10 mm tykk
Vis vedlegg 382434

Vis vedlegg 382435

Lansert under Baselworld 2014 var dette en av de første Grand Seikoene jeg ble kjent med - og den ble værende et sted baki hamsterhjulet. En ikonisk kasse, edruelig størrelse (les: tykkelse) takket være det imponerende 9F-verket. Flott farge på skiven. Finish i toppklasse. Så må prikken over I-en være den anonyme luksusen som gamle logoen gir. Perfeksjon - sett bort fra at lenken er kjip for prisen (jeg ser på deg, spenne uten microjustering) og 19 mm lug width da. Heldigvis skal Steel reef lansere løsningen på førstnevnte problem snart.

Uansett, når GS endret logo tilbake i 2017/8(?) mistet jeg litt håpet om å noensinne eie denne med "riktig" logo.. Spol frem til 2021 og en tilfeldig runde innom Finn, så ramler jeg over en NOS SBGV005 med riktig skivefarge og logo. Skjebne? Yes.

Den ble åpenbart anskaffet og er stadig i flittig bruk. Ikke lenger NOS tilstand, men det er kun første ripen i Zaratsu-poleringen som gjør vondt. ;)

Pen (hverdags)klokke nr 2:
Loresum LS04

39,5 mm stor - 46,5 mm lug to lug - 20 mm lugs - 11 mm tykk

Vis vedlegg 382436

Vis vedlegg 382440

Hva? To pene hverdagsklokker? Det stemmer, fordi livet består av sykt mange hverdager på kontoret. Og hva er vel mer fornuftig, enn å bekle seg med en totalt ubrukelig komplikasjon, her kombinert med en skive som glitrer, for å distrahere seg selv maksimalt underveis i kontortiden? Skjebnen har til og med gjort det at dagen jeg ble tildelt i klokkestafetten er fullmåne - så måtte naturligvis avslutte med denne nyervervelsen.

Flott størrelse i alle retninger, og en spennende skive i aventurine med de første skjelettviserne jeg har likt. Men grunnen til kjøp er jo naturligvis komplikasjonen. Månefase er kult, og stor månefase er enda kulere. 29,5 dagers månefase kan jo ikke hamle opp med nøyaktigheten til de virkelige avanserte. Leste med fascinasjon tråden til @chrbir på området, men nøyde meg altså med en simpel variant. Sant skal sies så bruker jeg aldri en klokke lenger nok til at jeg ser 30 dagers kontinuerlig bruk heller, så 0,0306 døgn avvik i måneden kan jeg leve med.

Hva blir neste? Vet ikke helt om jeg vil ha fler enn fire. Men om en til skal inn, frister Holthinrichs Delft, GO PanoLunar eller Beaubleu 20.24 stort.
Flott samling med mange fine klokker.
Hvilken lenke er det du har til Halios?
 
@Dazed Tusen takk!!!

To herlige uker.
Mye inspirasjon, gode dialoger og flotte samlinger.
For meg «vant» @GrimReaper. Ingen konkurranse, men dine historier og tilknytning til klokkene tok kaka.

Og takk til alle andre som også bidro!
Lurer på hvordan samlingen min ser ut om et år;)
Ja, dette var et supert initiativ, jeg har gledet meg hver dag til disse presentasjonene.

Og det var veldig mye bra og inspirerende her. Det beste hadde kanskje vært å si ingen nevnt - ingen glemt, men hvis jeg også skal trekke frem noen få basert på min subjektive oppfatning så var @GrimReaper et høydepunkt med en helt unik kobling mellom klokker og historier, i tillegg selvsagt til at klokkene i seg selv er fantastiske. Det er også en veldig fokusert samling, og det gjelder også neste jeg vil trekke frem, nemlig @Genta. Det er kanskje denne som har fått meg til å reflektere mest: Et utrolig bra resultat, jeg liker veldig godt klokkene du sitter igjen med både enkeltvis og helhetlig, og jeg har blitt veldig inspirert til å kaste et nytt blikk på min egen samling. Men som sikkert mange andre så et jeg splittet mellom «fokusering» og «gønne på». Og høydepunktet i sistnevnte kategori var @Heftos med en samling som virkelig tar pusten fra en!
 
  • Elsker
Reaksjoner: Heftos og Genta