Vintips

Smakt den? Ser det er gode vurderinger og ok pris. Spennende område å hente vin fra.
Den er en munnfull, men på en god måte, synes jeg. Røde, mørke og tørkede frukter på smak. Både syre og tanniner, men 15 % gir litt sødmepreg likevel. Kanskje litt mye eik? Kommer nok til å kjøpe igjen.

Denne omtalen gjelder forrige versjon, men synes den kan passe.
 
Har dere tanker om investering i vin? Funker det å kjøøe inn, legge i vinskap, og så senere selge via Polets auksjon/Blomqvist?
 
Har dere tanker om investering i vin? Funker det å kjøøe inn, legge i vinskap, og så senere selge via Polets auksjon/Blomqvist?

Det kan man helt klart. Du må nok påregne både solide lagringsskap, men mest av alt en solid sum i vin. De mest ettertraktede er også vanskelige å få tak i. Videre, så vil det jo gjerne ta en del år før du kan vente reell avkastning. Det er nok mest å hente internasjonalt, men det mest ryddige er Blomqvist. Blir ikke mye avkastning på kun et par flasker, men noe blir det. Lykke til. :)
 
  • Liker
Reaksjoner: Siki
Takk for svar dere.
Jeg ønsker å lære mer og starte en plass, derfor har jeg funnet meg noen viner som et fint startpunkt.

Har dere kjennskap til Bouchard Pere Et Fils eller Blain-Gagnard eller Blain Batard?
Jeg plukket meg ut tre viner:
  1. https://www.vinmonopolet.no/Land/Fr...S757PzGCchSq3Pm49E_9AKjtW9O2VoxOYlywquzPyFytk
  2. https://www.vinmonopolet.no/Land/Fr...bGmSK9uxQxMuciKY2Ca1xJbHFhDpvNBqlRxU9h4XD9Q88

  3. https://www.vinmonopolet.no/Land/Fr...Qak_sKDwtAa3YM561teqSvMW3SYSslanp4EzkDs5z06OU

    Ifølge Wine searcher er det gode marginer på dem, jeg er usikker på hvor god de er ved lagring, men jeg stusser litt over at de fortsatt ikke er utsolgt og dermed ikke et så bra kjøp likevel?
 
Min samboer skal feire 30-års dag med veninnegjengen som teller 25 stk og skal kjøpe noe musserende til kvelden, hvit eller rosè til 150-200,- pr flaske. Noen som har noen gode tips ?
Dette er ifølge Merete Bø det som er nest best, etter Champagne men foran Cremant:
Kult at det finnes mange varianter av store flasker også av denne (men da går literprisen kraftig opp).
 
Hvitvinstips til klassisk rekesmørbrød? :) Prisklasse opp mot 300,-
576842A9-D6A8-407A-B5A2-492853FA90B8.png
 
Jeg var så heldig å bli servert Sassicaia 2009 nylig og snakket litt med sommelieren ang produsenten. Sassicaia har jo to småsøsken som er mindre kjent.
Etter litt googling så ser det ut til at det er denne: https://www.vinmonopolet.no/p/10407101
som er best av dem.

Er det noen her inne som har smakt den og kan dele noen tanker om den er verdt prisen, eller om den surfer litt for mye på storebror?
 

Vedlegg

  • B3766A5C-43C7-44F1-AF46-A53C766653BD.png
    B3766A5C-43C7-44F1-AF46-A53C766653BD.png
    109,2 KB · Visninger: 0
Jeg var så heldig å bli servert Sassicaia 2009 nylig og snakket litt med sommelieren ang produsenten. Sassicaia har jo to småsøsken som er mindre kjent.
Etter litt googling så ser det ut til at det er denne: https://www.vinmonopolet.no/p/10407101
som er best av dem.

Er det noen her inne som har smakt den og kan dele noen tanker om den er verdt prisen, eller om den surfer litt for mye på storebror?
Noen år siden jeg drakk denne sist, men kan bekrefte at den er knallgod!
 
  • Liker
Reaksjoner: gullet
Noen år siden jeg drakk denne sist, men kan bekrefte at den er knallgod!
Takk!
Da skal jeg gi den et forsøk ved neste «gode anledning», evt som gave i et av bryllupene i sommer. Er jo lov å håpe brudeparet åpner pakkene på nachspielet?