Lenge leve mokkakanne! Det er en veldig undervurdert måte å lage kaffe på. Forståelig nok, når italienske normer og oppskrifter mer eller mindre krever at man lager noe som smaker og føles som sand. Med litt grovkvernet og lysbrent, kombinert med en veldig forsiktig og tålmodig metode, mener jeg det blir nesten like intenst som espresso i smaken, uten å være bittert og kjipt. Deilig rituale.
Savner å lage det hver dag som jeg gjorde i studietiden. Jeg begynte å drikke ordentlig kaffe (ikke pulver) samme dag som jeg prøvde feinschmecker-espresso på Supreme Roastworks i Oslo. Kjøpte kvern og kanne, og hadde den deilige espressoen som ideal. Hadde intet alternativ, så finspisset metoden uten å lese på nett og gikk ut ifra at jeg gjorde det man skulle. Det var først da jeg fikk servert mokkakaffe av noen andre (som smakte helt forferdelig) at jeg lærte hvordan folk faktisk pleier å gjøre det. Tror jammen jeg er så inspirert i dette øyeblikk at jeg skal lage mokkakaffe til lunsjen! Har en varmeplate til induksjon et eller annet sted. Kjøpte Bialiettis induksjonsvariant, men induksjonsvarme er helt håpløst for min metode som avhenger av medium varme over ganske lang tid. Pulsen gjør at vannet er for varmt og samtidig flyter for ujevnt. Håper denne varmeplata fungerer som en buffer og kan gi litt jevnere varme.