60- og 70-talls dykkere, en tråd i klokke-pornografiens tegn (les: masse bilder)

Jeg spesielt glad i denne Favre-Leuba Deep Blue modellen fra 60-tallet. Av de tre som jeg eier, er dette min favoritt…

FLdb13.jpg
 
Er alle dykkerklokker (ur) fra denne tidsepoken laget som verktøy, eller begynte man alt her å se at sportslige klokker ofte ble brukt mest til desk diving?
 
På -60 og -70 tallet ble det fokus på "skindiving", noen produsenter gikk seriøst inn for klokker til yrkesdykkere mens mange satset på populærbølgen "dykkerur". Utviklingen gikk jo fort og det er ikke vanskelig å se forskjellen på hva vi i dag kaller en beater du kan bade med og hva som er et profesionellt dykkerur. I mine øyne er de fleste gamle dykkerur ikke egnet til bading selv med nye pakninger. Det er en grunn til at Omega, Jenny, Rolex med flere utviklet seriøse divere, dette medførte også at på denne tiden ble det ikke solgt så mange av dem grunnet størrelse og pris.
 
Noen som har noen formening på hvor realistisk det er å få en slik klokke vanntett nok til å kunne benyttes til bading om sommern?

Kjøpe ny krone og pakningene må vel være relativt standard greier?
 
Noen som har noen formening på hvor realistisk det er å få en slik klokke vanntett nok til å kunne benyttes til bading om sommern?

Kjøpe ny krone og pakningene må vel være relativt standard greier?

Med en trykktest kort tid før badesessongen og flittig skylling med ferskvann kan det la seg gjøre, men jeg hadde ikke tatt sjansen. Gå heller for en Watchco Omega, eller hva med en moderne tolkning av denne stilen dykkerur. For eksempel: http://www.helsonwatch.com/skindiver.php
 
Angående vanntetthet, leste om en som byttet glass og pakninger på en vintage Omega ploprof 600. Den besto 600m test med glans ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: flyback
Gjør hva dere vil. Jeg hadde ALDRI badet med en vintage diver. Uansett.

Her er forresten min nye Longines Diver, ref. 8224-4, kronograf, valjoux 72(6). :D

QbQIhYw.jpg

Verket er strengt tatt Longines cal. 332, hvor 72 var brukt som base-verk. Denne er på original lenke og er fra 1969. Muligens ikke upolert, men pretty damn close. ;)
 
Ikke tradisjonelle dykkere med dreibar bezel, men dykker er de likevel. To brødre her altså, ulike skiver men innvendig hos de begge tikker Lemania`s cal 3000. Kassene er også like, og av typen EPSA Super Compressor. Ikke oppgitt noen maks dybde på noen av de, men øverste og yngste av disse bestod trykktest til 100 meter med glans.