Dagens middag

Rævva bilder, men idag bestod middagen av pasta med villsvin i rødvinsreduksjon.
3D2459A8-217D-47AE-B2FE-CCD8E1AB53D9-148-00000009EE8362A6_zps3942ffc3.jpg


Maten ble fortært sammen med to flasker Brunello.
BD18A534-FAA4-4348-BB59-D4A11570EA10-148-00000009F59DA66E_zps5bf80796.jpg


og

9CFC7176-4DFE-4D44-BD85-B59BB770FFB9-148-00000009E3EABEE1_zps8774f19b.jpg


God mandag!
 
@TomB du koker hele poteter eller båter med 1 ts natron pr 5 liter vann. Potetbåtene koker du i fem minutter.
Hell av, og få de i langpanne med olje over og under. Snu halvveis i steketiden ca 30 min på 210 grader midt i ovnen på varmluft.
Resultat er perfekte sprø poteter som er myke og gode inni.

Effekten av natron er at det gir potetene mye mer tekstur utenpå, dette påvirker ikke smak, men gjør at oljen fester betydelig bedre på potene og du får den ønskede konsistens.

Det skal sies at jeg stekte potetene akkurat litt for lenge idag, men det ble godt lell.

Regner med bilde av en rett med potetbåter imorgen;)

Bare for å være nerd: natron gjør utsiden på poteten litt basisk, og det gjør at maillard-reaksjonen går lettere. Altså man får en flott tynn, sprø skorpe, men myk og god inni. Det i tillegg til teksturen på overflaten gjør dette til veldig gode poteter :)
 
Redigert av en moderator:
Steinbit i dag.

Etter mye rødt kjøtt ble det stekt steinbitfile med fløtesaus -basis med tomatpurre og div, som toppes med en neve reker.
Nam,nam...
2C5F147F-CCCE-421E-AF61-46BF626050F3-3353-000003DCCBBF6280_zps47767126.jpg
[/IMG]
 
Kamskjell gresskarkjerner fenikkelfrø parmaskinke
495B12B8-0C2A-42C4-BC23-3B62D25B080F-27183-00001EED726DD441_zpsecd5cd05.jpg


Lammeskank
3AF037BE-AC9C-4C99-996E-4FE00B2B1335-27183-00001EED7DC920DE_zpscdb3f8a9.jpg


Ost med kirsebærsyltetøy
F853FCEA-6FCC-4D53-A5E6-ECC8A1C76F63-27183-00001EED91CCA812_zpsf7d82784.jpg


Hvit og brun sjokolademousse
C7375E8F-6BD8-4071-8D59-FFB64AA8FDE6-27183-00001EEDAEEE8437_zpsc9e95ac1.jpg


Øl, rødvin og dessertvin samt champagne å drikke til
 
Dagens middag bestod av hjemmelaget pizza med Jamie Olivers tomatsaus. Kjempe enkelt, og Gud så godt!
 
Skeptisk! :p

Finhakk løk, bladpersille, hvitløk og bland dette med extra virgin olivenolje, sitronsaft, salt, pepper og en svett vann. Avocado skjæres i tynne skiver.
 
Strengt tatt ikke en middag og en strengt tatt ikke dagens, men YOLO;



Stekt gresshoppe med syrlige eplebiter og chipotlemajones. Komponert av en av kokkene på Lysverket i regi av Studentersamfundet i Bergen.
 
På lørdag følte jeg det var lenge siden jeg hadde testet noe nytt så bestemte meg for å lage Heston Blumenthals tripple cocked chips. Disse passet perfekt til den super møre entrecoten jeg kjøpte på Annies i Mathallen og hjemmelaget bernaise.

Tripple cocked chips:
Del potet i staver og kok til de er møre (men ikke detter frahverandre)
La de dampe av på en rist og sett risten i frysern en times tid (kan godt stå lengre)
Varm en gryte med olje opp til 130 grader og friter potetene til de begynner å bli harde på utsiden (ca 5 min)
Ta ut potetene og la de renne av på et trøkepapir. Skru opp varmen på gryta til 180 grader.
Friter potetene en gang til til de er gyllenbrune utenpå (ca 5 min) og la de renne av på nytt. Dryss over salt og server!

Hvis du heller ikke har testet å lage bernaise selv, så er det også noe man burde kunne :)

20140301_221831.jpg
 
Dagens "middag" <- (merk hermetegn) ble svinenakke fra Helstrøm.

_MG_0581_zpseaa32b2a.jpg


_MG_0584_zpsf4008a49.jpg


_MG_0587_zps4e7a843c.jpg


_MG_0589_zpsb94c8283.jpg


Ikke så alt for mye i var det i pakken heller.

Hva skal man si? Skal jeg være pirkete så var sausen litt for bitter, svinet litt for smakløst og "stappa" litt for fettete, mn ellers nokså godt.