Dagens middag

2kg Entrecote etter 24 timer på 50 grader sous vide, avsluttet med gassbrenner! Trodde den skulle være mindre "stekt" på 50 grader, men godt var det uansett..
kjwebr.jpg
 
  • Liker
Reaksjoner: AndreasLie og Teddy91
2kg Entrecote etter 24 timer på 50 grader sous vide, avsluttet med gassbrenner! Trodde den skulle være mindre "stekt" på 50 grader, men godt var det uansett..
kjwebr.jpg


Gud så lekkert!
Jeg har selv kjørt så lavt som 51 grader på tørrmodnet, og fått fantastiske resultater!

Hva slags brenner og gass bruker du? Hvordan blir skorpen? Etterlater gassen noe smak?
Vurderer innkjøp av gassbrenner:)
 
Bruker denne http://www.sousvidenorge.no/produkt/kjokkenutstyr/gassbrenner/sievert-handyjet og den er helt genial. Skorpen blir dødsbra og den etterlater seg ikke smak i det hele tatt. Brukte litt tid for å finne ut av hvordan resultatet skulle bli perfekt, og det er å tørke kjøttet grundig med kjøkkenrull før du begynner å brenne. Hvis du ikke gjør det bruker man bare tid å brenne bort fuktighet.. Anbefales helt klart!
 
  • Liker
Reaksjoner: Kristaafa og Teddy91
Burger av såkalt "gullkjøtt", tilberedt etter Heston Blumenthal sin metode, hvilket vil si at det kvernede kjøttet legges parallelt og snurres inn i plastfolie. Så kuttes passende "patties" som havner på grillen. Som man kan se av bildet under, er fibrene fortsatt parallelle. Resultatet ble den saftigste og beste burgeren jeg nok har smakt!
5DF67AA0-9FFF-4CFE-B0AD-8D7691E0773C_zpstifp12ff.jpg

DF023C1E-753C-4A89-82B9-4943E9C8D02D_zpsea5oxt2x.jpg
 
Hjemme alene for helgen. Hva er vel da bedre enn en skikkelig slaskekveld foran TV-en, med en real biffburger?! :D

Før:


Etter:


Husmoremne?


Obligatorisk:



Voilá, biffburger med bbq, avokado, cheddar, tomat, salat og rødløk :D

 
Redigert:
Er det noken her som liker tattar biff??
Like this:
12417761_1354980077860775_6718645546330730852_n.jpg

det var barre førrett til gårsdagens middag, men...
den var god!
kjøtt , det var rådyrbukk ytrefile, hakket, server med løk, suragurk (pols utgave, så kan det hende at det skulle hette syltaagurk ;) ) og obligatorisk eggeplomme. salt og pepper så klart!
ved siden av hjemmelaga steinalderbrød.
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla og DJDAN
Lårstykke av hjort, med asparges, persillerot, gratinerte poteter og madeira saus. Generøse mengder med en rødvin basert på cabenert og merlot, som passet veldig godt (mest flaks der :)). Hjorten er skutt i nærheten sv Høyanger i Sogn. Vi spiser ofte hjort, men denne gangen klaffet 'alt'. Var ikke så rå som bilde gir inntrykk av. Hmm kanskje en XO til dessert ;)


image.jpg