Dagens middag

Det er herved bestemt, pizza er nye søndagsmiddagen her i huset. Nå må jeg bare gå til anskaffelse av noen spennende oster og andre toppings.
7C4D07D7-3D93-4B7E-8A4F-3FD6D4A01555.jpeg
 
I dag plukket jeg med meg 1 kg entrecôte fra Ullgris / Mangalitsa gris fra REKO-Ringen St Hanshaugen. Slik jeg har forstått det er dette en lekkerbisken som behandles på samme måte som storfe med tanke på tilberedning.

Noen her som har forslag til vin, og eller tilbehør?:)
 
Schlägergården, nye restauranten til Björn Svensson på Lilleaker. Aldri spist på noen av hans tidligere restauranter. 100% episk.
Makrell med tomat og fennikel
803D6BE5-3398-440F-AF28-CC05157C985D.jpeg


Hvit Asparges med hylleblomst
C898D7D4-800E-436E-ABF5-C65D3833A28E.jpeg

Uer med Brokkoli
FB15D284-2873-4B6D-84BB-FEFFC6870938.jpeg

Sjøkreps med misoglace, steinsopp

823003FB-9F19-4138-81E0-7E41A12AEDE1.jpeg

Grillet lam med tang, grønnkål og østersemulsjon
0B677870-588F-4FFD-924A-D5AFAF8CDCBE.jpeg

Granskuddiskrem med rabarbra
7FA59AEB-8013-4C2F-9080-92654EF6AD15.jpeg

Ost <3
99BE91EF-D63D-41A7-B81D-AE8B7F4F10F5.jpeg
 
Redigert:
Feiret min bursdag i dag. :) Menyen var stekt scampi, kamskjell med Sandefjordsmør og litt rogen.
Hovedrett, hjortefilet, selleripure, hagens grønnsaker og stekt potet.

Med fantastisk vin til. Louis Roederer Cristal 2002 og Chateau Haut Brion 1982
IMG_20210728_185446.jpg
IMG_20210728_203512.jpg
 
Når det ikke finnes noen steder i nærområdet som lager fried chicken må man lage det selv. Første gang jeg frityrsteker noe som helst. Helt greit resultat, men ikke like crispy som jeg håpet på. Enkel coleslaw med eplesidereddik, litt honning, salt og pepper. Mye bedre enn de som er basert på majones imo.
87533D84-5D29-4268-9EAA-A67B88939BE9.jpeg
 
Mye grilling i sommer, og grilling av fisk som kveite og laks er min absolutte favoritt. En entrecôte er god den også.. men når man kan grille laks på stekematten noen minutter for å gi den en fin skorpe, og deretter la den grilles et par minutter til direkte over kullene? Helt nydelig. Gjerne med flambert agurk, kremost og dill ved siden, eller grillet purre, brokkoli og en dæsj hollandaise og sitron...!
IMG_20210801_185147.jpeg
 
Sprængt and, delvis etter Schønberg Erken.
DSC_0176~2.JPG


Lakesaltet i to døgn.
DSC_0167.JPG


Kokt/trukket i en og en halv time, og litt grill til de største bitene.
DSC_0173.JPG


Servert med appelsin- og safranglasert fennikel, rødløk med rødvin og honning, mos av nypoteter og selleri.
DSC_0174.JPG


Og en frisk sicilianer som ikke vet om den er rød eller rosé.
DSC_0169.JPG