Dagens middag

Noen som har tips til en som har hatt flere mislykka forsøk på å bruke Nduja?
Jeg har forsøkt å følge oppskrift på både pizza og pastaretter, og bruker mindre Nduja enn oppskriftene. Allikevel blir det så altfor j**lit spicy. Uspiselig faktisk.
 
Seriøst svar: Hvilken er det du har kjøpt? Synes den fra Ask gård smaker lite annet enn røyk og spicy, ikke så veldig fan. Før fikk man tak i en på glass fra meny som var mindre spicy og smakte mer pølse, men husker ikke produsent og lenge siden jeg har sett. På pizza legger jeg på klatter/biter på strl men olivenstener, slik at man får små biter her og der. Da får man små kick i ny og ne uten at de blir for over powering.

Useriøst svar:mrgreen::
IMG_4795.jpeg
 
Seriøst svar: Hvilken er det du har kjøpt? Synes den fra Ask gård smaker lite annet enn røyk og spicy, ikke så veldig fan. Før fikk man tak i en på glass fra meny som var mindre spicy og smakte mer pølse, men husker ikke produsent og lenge siden jeg har sett. På pizza legger jeg på klatter/biter på strl men olivenstener, slik at man får små biter her og der. Da får man små kick i ny og ne uten at de blir for over powering.

Useriøst svar:mrgreen::Vis vedlegg 370110

Jeg kjøpte denne, første gang.

Er ikke redd for sterk mat, men denne synes jeg var ekstrem.
 
Noen som har tips til en som har hatt flere mislykka forsøk på å bruke Nduja?
Jeg har forsøkt å følge oppskrift på både pizza og pastaretter, og bruker mindre Nduja enn oppskriftene. Allikevel blir det så altfor j**lit spicy. Uspiselig faktisk.
Noen ganger er den jævla spicy. Typ en liten teskje er nok for en god porsjon spaghetti. Andre ganger er det mer som smørbar salami på skiva med litt kick. Må nesten smake på den hver gang.
 
  • Liker
Reaksjoner: Golfballen og holmby
Noen ganger er den jævla spicy. Typ en liten teskje er nok for en god porsjon spaghetti. Andre ganger er det mer som smørbar salami på skiva med litt kick. Må nesten smake på den hver gang.
jeg kan få lettere angst ved tanken på mat med ukjent hothetsinnhold etter å ha bodd i india i min grønne ungdom; en gang var jeg i bryllup med over 70 ulike hovedretter, og alle mine tenkte skalaer for styrke ble sprengt, og jeg ble nesten matparanoid etterfulgt av spisevegring i lange tider deretter; de andre 1000 gjestene derimot åt og slurpet og storkoste seg som om alt var like tannløst og mildt som norvegia og isbergsalat.

forøvrig vil jeg anbefale denne snille og aromatiske men ikke helt uskyldig sterke isot chili - en teskje er knallgodt sammen med en knivsodd cayenne i en simpel enmannsomelett på 3 egg :cool:

IMG_6921.jpeg

IMG_6922.jpeg
 
I dag blir det enkelt og godt. Benfri laksefilet til tining. Filitert ut fra hel fisk. Diverse rotgrønnsaker (sellerirot, pastinakk, gulrot, hvitløk, sjalottløk fra lokalt gårdsutsalg) i ovnen ca. 60 min, siste 15 min med laksefiltene liggende på toppen. Lettere enn å lage omelett.

20240707_131302.jpg
20240707_131307.jpg

Edit:

1000013231.jpg
1000013232.jpg
 
Redigert:
jeg kan få lettere angst ved tanken på mat med ukjent hothetsinnhold etter å ha bodd i india i min grønne ungdom; en gang var jeg i bryllup med over 70 ulike hovedretter, og alle mine tenkte skalaer for styrke ble sprengt, og jeg ble nesten matparanoid etterfulgt av spisevegring i lange tider deretter; de andre 1000 gjestene derimot åt og slurpet og storkoste seg som om alt var like tannløst og mildt som norvegia og isbergsalat.

forøvrig vil jeg anbefale denne snille og aromatiske men ikke helt uskyldig sterke isot chili - en teskje er knallgodt sammen med en knivsodd cayenne i en simpel enmannsomelett på 3 egg :cool:

Vis vedlegg 373787
Vis vedlegg 373788
Jeg er også veldig glad i disse mer 'runde' chilitypene fra Tyrkia og midtøsten. Veldig glad i aleppo pepper-flak.
 
  • Elsker
Reaksjoner: holmby