Ble en slik på meg i dag også - inspirert av tråden her!Men du kan finne denne.
Maken til kvalitet for pengene skal man lete lenge etter.
Fint at Rioja ikke er så hipt.
Vis vedlegg 183877
Ble en slik på meg i dag også - inspirert av tråden her!Men du kan finne denne.
Maken til kvalitet for pengene skal man lete lenge etter.
Fint at Rioja ikke er så hipt.
Vis vedlegg 183877
Hvit PX? Det har jeg bare smakt som sirupssherry før.
Da har du smakt sherry. PX sherry - og ikke samme drue som hvitvin. Noe helt annet. Sjekk den ut.Hvit PX? Det har jeg bare smakt som sirupssherry før.
Voldsomt med tekst - minner om et tittelblad fra 1700-tallet.Vis vedlegg 183981
Skal prøves, alltid interessant å prøve noe nytt.Da har du smakt sherry. PX sherry - og ikke samme drue som hvitvin. Noe helt annet. Sjekk den ut.
Prøvde Manzanilla sherry og PX sherry for en del uker siden. Som natt og dag. Men, den jeg åpnet i kveld er ikke sherry...
Ukens mest overraskende bekjentskap. Se her for ulike typer: https://www.dn.no/smak/vinsok?q=Ximénez-Spínola+
Vis vedlegg 183988
Det er det som er så kjekt; å prøve noe mer enn bare rødvin fra det alle skal ha: Burgund, Rioja og Barolo. Det virker som XS du henviser til benytter samme pre-produksjonsmetode som Amarone ved at man tørker druene i forkant, slik at sluttproduktet blir mer intenst.Skal prøves, alltid interessant å prøve noe nytt.
Men druen er nok den samme, bortsett fra at den tørkes før man lager de søteste PX-sherryene.
Ximénez-Spínola gjør i hvert fall et nummer av at alle deres viner er laget av PX, tørre som søte.
https://www.ximenezspinola.com/en/our-house/
Bestilte en av denne òg. Bare 4 g sukker pr liter, mot 22 i din.Det er det som er så kjekt; å prøve noe mer enn bare rødvin fra det alle skal ha: Burgund, Rioja og Barolo. Det virker som XS du henviser til benytter samme pre-produksjonsmetode som Amarone ved at man tørker druene i forkant, slik at sluttproduktet blir mer intenst.
Production
This wine is born from the over-ripening of the vine 21 days after the usual harvest, which means that the grapes, that remain uncut at the time of maximum water concentration, evaporate acquiring a natural degree and sweetness, without becoming extremely concentrated. The final yield of this wine is only 575 liters per ton of grape, although occasionally it could be higher if the weather favors an early maturation, without losing so much water.
It is fermented by controlling the temperature so that it can maintain residual sugar, and it is then aged on its own lees for 4 months in old American Oak barrels, which we previously vinified with our oxidative wines. During its aging in wood, we do a controlled “soft battonage”, avoiding the use of new barrels, so that the astringency and power of the Oak, together with the intensity of the process itself, do not make the final result lose elegance or balance.
The annual volume of bottles obtained varies depending on the weather conditions that may develop between the second half of September and the first half of October. In any case, so far, no more than 25,000 bottles a year have ever been obtained, part of which remains in the Winery to enhance its good performance. It is a white wine with two major conservation factors that make it particularly long-lasting: the high total acidity of the wine and the residual sugar, which mitigates the edges of aging on lees.
Spennende valg.Bestilte en av denne òg. Bare 4 g sukker pr liter, mot 22 i din. Vis vedlegg 184023
Så du hadde en slik, men de har visstnok ikke flere igjen. I følge nettsiden.Jeg har Vinmonopolet sin egen, og den holder lenge til mitt bruk.
Siste alternativ da altså.
Hvilken korkopptrekker benytter vinfolket?
Har hatt denne typen:
Har denne typen:
Vurderer denne:
For de som har drukket noen bedre flasker vin. Så trenger man egentlig bare tre trekkeren. Engentlig bare to.
Se her loffen.
Vis vedlegg 184055