Den store Whisky-tråden

On the rocks eller neat?

  • On the rocks

    Stemmer: 86 22,9%
  • Neat

    Stemmer: 290 77,1%

  • Antall stemmer
    376
Må bare få lov til å skyte inn at Longrow langt fra er et eksperiment. Denne røkte varianten har Springbank laget en måned i året siden begynnelsen på 70-tallet. Den 18-åringen du har der er nå i femte utgave, første og andre utgave i 2008 og 2011 respektive var sannsynligvis kun lagret på bourbonfat. Tredje utgave i 2014 ble lagret på sherryfat, mens i 2015 var det en blanding av sherry og bourboinfat. Den nyeste utgaven dog som kom for 2 uker siden er lagret på rom og sherryfat.
Så løp og kjøp, dette er noe av det beste dere får tak i...........

Den VAR et eksperiment, derav formuleringen "et vellykket eksperiment". ;)

Fra produsenten:
"First distilled in 1973, Longrow is the result of an experiment carried out by our chairman, who set out to prove that an Islay style single malt could be produced on the mainland. Today, our heavily peated, wonderfully smoky whisky is available in three bottlings – Peated, Red and 18yo."
 
Henta 4 x MacAllan 12YO Sherry Cask tatt inn nylig på Polet i september. Den er bedre enn Fine Oak utgaven, og som mange sier; smooth. Sammenlignet med f.eks. Bunnahabhain 12YO (samme age statement), så er Bunnahabhain i omtrent akkurat samme prissegment (kroner 650) hakket mer spennende, og har litt svake salte undertoner som gjør den litt kul.

Sherry Cask er litt mer oljete (hvis man kan si det slik) enn Bunnahabhain 12YO. Jeg elsker litt "oljete" whisky. Har en D. Laing tapning av en MacAllan, og den er det mest "oljete" jeg har smakt. Elsker den. Samtidig er den også den lyseste whisky jeg noensinne har sett...

tl;dr - ville jeg kjøpt nye 4 flasker? Nei. Jeg ville kjøpt 2 Bunnahabhain 12YO og 2 MacAllan 12YO Sherry Cask, så jeg kunne variert mellom dem. :) Nå skal det nevnes i all fairness, at MacAllan er tappet ned til 40% - mens Bunnahabhain er tappet en del høyere i prosent. Det kan ligge noe vesentlig der...

Imidlertid er verden fortsatt "rettferdig", da ingen av dem er i nærheten av en Glengoyne 18YO (men den koster nesten det doble) og smaker mye mer intenst. Så er jo Glengoyne 18YO (og 25YO) p.t. min referansewhisky.

9152201-1.jpg


5926101-1.jpg
 
Fant nettopp ut at jeg er tom for Bunnahabhain. Min favoritt gjennom lang tid.
Den er lett å like for alle og enhver.
Var så dum at jeg satt frem en flaske sist vi hadde gjester til middag.
Den fikk bein å gå på for å si det sånn.:rolleyes:

Skal prøve å ta turen her:) Dette er dog en festival som har gått meg hus forbi alle årene jeg har bodd på vestlandet, så de har litt å gå på mtp. markedsføring :rolleyes:

Markedsføring?
Det er vel med whisky som det er med fine klokker.
De som vet, de vet...;)
 
Selv om innholdet har variert litt for mye, er jeg nå på 5 flasken med Arran 10 på få år.
Når den er god, gir den virkelig en knall fin fruktig opplevelse, og overgår klart sine 10 år i modenhet.
Men jeg har også hatt et par flasker som gikk mer i retning spritpreg og uferdig whisky.
Derfor med viss spenning jeg går til innkjøp av denne.

image_4.jpeg
 
Neste ut i kveld er Hazelburn 10. Trippeldestillert og litt mildere enn broren Springbank 10. Fruktighet mot det grønnere slaget iblandet vanilje og med Springbank sin typiske destillerikarakter. Tipper på ren bourbonfat lagring. Sprinbank 10 er likevel en både bedre og billigere whisky, godt jeg har to uåpnet i kjelleren.

image_5.jpeg
 
  • Liker
Reaksjoner: Pasop og Thore
Siste ut i kveld er Macallan 12 sherry cask. Måtte prøve denne.
En god gammeldags skikkelig Macallan skal være lagret på utelukkende sherryfat.
Samtidig litt for tidlig på høsten med kraftig sherrylagret whisky. Det blir litt "julete" for min del med all sherrypreget.
Vurderte å by på en flaske Macallan singel cask 1990 fra Eilan Gillan på Blomqvist sin auksjon nå i september. Den gikk for 1300 kroner. Ikke ille. Kostet 650 på polet for 8-9 år siden. En veldig god sak jeg hadde flere flasker av på den tiden.
Nei, tror jeg korker denne 12-åringen nå og sparer den til julenissen kommer.

image_6.jpeg
 
Morro hvor ulikt man kan bedømme en whisky. :) Selv synes jeg den der er nesten smakløs, så jul er ikke min assosiasjon.

Godt man har ulik smak.
 
Morro hvor ulikt man kan bedømme en whisky. :) Selv synes jeg den der er nesten smakløs, så jul er ikke min assosiasjon.

Godt man har ulik smak.

Ulik smak vet du. Jeg drikker hovedsakelig yngre maltwhisky lagret på bourbonfat, eller bourbonfat i kombinasjon med sherryfat (en kombinasjon gir ofte mest kompleksitet til yngre maltwhisky). Får jeg en sherrypreget whisky lagret på noenlunde ferske fat begynner jeg å synge julesalmer bare jeg lukter på korken. Spesielt så sent på kvelden som dette. Rosiner er jul for meg.
 
  • Liker
Reaksjoner: Loevhagen og Preacher
Ulik smak vet du. Jeg drikker hovedsakelig yngre maltwhisky lagret på bourbonfat, eller bourbonfat i kombinasjon med sherryfat (en kombinasjon gir ofte mest kompleksitet til yngre maltwhisky). Får jeg en sherrypreget whisky lagret på noenlunde ferske fat begynner jeg å synge julesalmer bare jeg lukter på korken. Spesielt så sent på kvelden som dette. Rosiner er jul for meg.
Godt tips. Det må jeg lete etter. Har du et tips til et startpunkt? Dvs. en du anbefaler. :)