Spent på tilbakemeldingene på denne. Del gjerne, når du har smakt.
Jeg er bortskjemt. Bortskjemt fordi Glengoyne 25 og Bunnahabhain 25 sparker såpass godt i fra seg med tanke på kraftige smaker (selv uten å være peated) - at andre blir litt kjedelige i forhold. Men, whisky må egentlig bedømmes og nytes en og en og det vil alltid være noe annet som er bedre.
Når det gjelder Aberlour Casg Annamh Batch #1, så kan jeg si følgende at den overrasker positivt. Nå er jeg ikke noe NAS-snobb, men er var for å kjøpe whisky uten tall på etiketten.
Relativt negativt: Den er ikke like smaksrik som de mer eldre jeg har i samlingen og smaken sitter ikke like lenge i.
Absolutt negativt: Ingen vesentlige til denne prisen.
Positivt: Jeg er veldig var for "fusel", så enten er pot stills til Aberlour veldig gode (inkl. dobbel destillering) eller så er det slik at denne NAS whisky på disse "spesielle" fatene er eldre enn man skulle frykte. Den lukter nydelig og følger stilen til en Aberlour jeg har hatt før. Det er ingen ulempe at Aberlour CAB#1 faktisk har bittelitt ettersmak av lakris. Det er en tiltalende ubestemmelig duft av Aberlour CAB#1 som jeg ikke helt fant utav før jeg grublet i går og i dag - og det er en for meg litt ukjent luktkomponent; peanøttsmør. Forskjellen på Old Pulteney 17 og denne Aberlour er at førstnevnte også smaker nøtter. Det gjør ikke Aberlour (mer lukt enn smak av peanøtter).
Aberlour tåler litt vann, da dette roer alkoholen litt. Både Aberlour her og Glengoyne er begge 48% og det herlige med sistnevnte er at det ikke merkes - men det gjør det med Aberlour.
Bør man anskaffe seg en Aberlour Casg Annamah Batch#1? Aner ikke hva andre vil, men jeg kjøpte to flasker og angrer forsåvidt ikke på det da jeg er en erfaring rikere. MEN: Man kan få 4 flasker Aberlour her istedenfor 1 flaske Glenngoyne 25 - så spørsmålet blir egentlig heller om man har mer
smaksglede av å kjøpe én dyrere og eldre whisky enn flere flasker med yngre whisky.
På
det spørsmålet er mitt svar; ja.
Aberlour i stetteglass og Glengoyne i Glencairn.