Oppskrift? Og smaksrapport?
syltet rødløk er sååå digg.
Til dette sylteglasset gjelder følgende oppskrift.
2 røde løk skjæres i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin hvis du ikke er stødig nok med kniven.
Legges så på sterilt glass.
Kok lake av:
1 dl eddik. ca. 7% av eplecidereddik, eller klar eddik fra Idun.
1,5 dl sukker
2 dl vann
juicen fra en hel sitron (ikke fra konsentrat)
1 ts salt
Slå laken over løken som er skjært opp og putt i par laurbærblad og ei litta stjerneanis. Sistenevnte kan slæyfes. Men jeg liker smaken av svak anis.
Protips: Vil man at løken skal bli enda mildere (altså mindre smak av løk), så kok løken forsiktig i laken i fem minutter, før alt helles over i glasset.
Når alt er i glasset. Skru lokket god på, å sett glasset på hodet. Altså med lokket ned. La så den avkjøles rolig. Når den er avkjølt så ser du at lokket er sugd innover. Da har du gjort alt riktig.
Så hva smaker dette?
Kan minne om syltet løk som er i sursild. Men denne oppskriften inneholder en hel del sukker, og grei mengde eddik. Så den er nok en del søtere, og snillere. Jeg bruker den til pølse, hamburger, og til taco. Til taco liker jeg gjerne å halvere mengden sukker til halvparten, og 2 dl eddik og 1 dl vann.
Nå er det bare å sylte i vei
@olem