Godt det bare er nesten danesten
Godt det bare er nesten da
Grattis nok en gang, meget pent.
Kjøpte selv en KitchenAid Artesian (300w) til madamen i gave for 11-12 år siden. Denne fungerer i grunn helt fint. Men legg merke til til følgende:
Vis vedlegg 33384
- Motoren sitter i hodet, altså er basen lett, noe som medfører at hele maskinen danser når den elter gjærbakst på 7-800 gram eller mer. Iflg dere Kitchenaid så er maks deigkapasitet 1 kg hvetemel eller 800 g sammalt mel.
- Bollen er liten. Snaue 4.8 liter
- Vær obs på at bolten som fester hodet til basen har en tendens til å skli ut etter noen runder med bruk. Se bildet under.
- Maskinen er relativt dyr i forhold til eks. Kenwood sin Chef. Men det spørs hvilket behov man har.
- Kjøttkvernen til Kitchenaid bruker jeg ofte. Helt ok. Men ikke noe mer enn helt ok.
Joule har jeg lest om. Sikkert helt super hvis den klarer å holde gjevn temperatur. Bruker faktisk mindre og mindre Sousvide. Blir egentlig mest brukt når vi har gjester og jeg har ordnet alt på forhånd. Spesielt når jeg lager and, kalkun eller gås. da er det helt overlegen. Men interessen for mer klassiske retter, og teknikker er der interessen er for tiden.
Husk at alt kan braseres (nesten)
Men skulle jeg anbefalt deg noe. Så må det bli Thermomix
Finn frem en god flaske vin, å les deg opp. Finnes knapt noen kjøkken som er verdt å nevne, som ikke har minst én Thermomix på arbeidsbenken. Den kan veie, mikse, kutte, male, elte, piske, tilberede, kontrollere varme, røre og emulgere.
@thomask , siden du vurderer Electrolux Assistent, hvorfor ikke sjekke ut originalen i stedet? Godt fornøyd med denne. Jeg er ingen Zilla på kjøkkenet, men har god tro på holdbarheten med roterende bolle kontra hode, og historien har vel vist at disse holder lenge. Funker mye bedre til bakst enn min gamle Kenwood.
http://assistent-original.se/en/
Grei å se på er'n også
Vis vedlegg 33431
Edit: ser at jeg laget essensielt samme innlegg for to år siden, men da er jeg ihvertfall enig med meg selv
http://www.tidssonen.no/forum/threads/kjøkkenutstyr-tråden-tips-triks-og-diskusjon-om-utstyr.27744/#post-406677
Ble en spontan "incoming" i dag. Skal poste noen bilder senere i dag. Eller senest i morgen.
De som vet, vet
Hold seg langt unna de Electrolux maskinene, Kina ræl.
Kitchenaid sine maskiner er fine og solide men dessverre topp tunge noe som gjør at de kan flytte seg på benken og i enkelte tilfeller velte. Dette er ikke problemet med de dyrere modellene (10000 og oppover).
Personlig foretrekker jeg kenwood sine titan modeller. Godt med kraft og stødige.
Men du har jo også de originale assistent maskinene ( tidligere solgt av Electrolux) med roterende bolle. Har begrenset erfaring med de nye men de er bygget etter samme prinsipp som de gamle og det var utrolig gode og holdbare maskiner ( ikke sjelden disse kommer inn på verkstedet på jobben, men disse er da gjerne ifra 80 og 70 tallet.)
Ser ut som Assistent kom i ny utgave i februar (http://assistent-original.se/nyheter/). Gi gjerne lyd om du kommer over denne utgaven i Norge.
Gratulerer så mye med utrolig flott PP!
Føler meg litt skyldig i at det ble for mye kjøkkenmaskin under en incoming-periode, beklager detteTvilsomt om du får kjøpt Ankarsrum Assistent hos Electrolux, for ordens skyld Ellers er det litt vittig at kjøkkenmaskindiskusjonen og Patek-gratulasjonene har sånn ca like høy frekvens her
(Gratulerer så mye, @Edzilla!)
Føler meg litt skyldig i at det ble for mye kjøkkenmaskin under en incoming-periode, beklager dette
Men for å kverulere ørlitegranne (vennskapelig, selvsagt); Electrolux Home selger Ankarsrum Assistent i butikkene sine, bare se her...
Men helt ærlig @Edzilla! Snakk om å være vill i nikkersen, FOR en klokke! Gratulerer så utrolig mye!