Hotellet hadde ordnet med et veldig hyggelig bord som lå ved vindusrekken. Bordet var rundt å vi hadde full oversikt over hele rommet. På Nobu er dette ekstra artig siden mange "kjente annsikt" har Nobu som sitt favorittsted.
Har sikkert noe med at Nobu restaurantene eies av Robert De Niro, Nobuyuki "Nobu" Matsuhisa, Meir Teper, Drew Nieporent og Richie Notar.
Etter å ha blitt vist til bordet vårt, å bestilt drikke blar vi oss igjennom en enorm meny. Selv er jeg for enkle små menyer. Å helst en meny der man velger "set-meny". Så da ble det enkelt. Vi forteller hva vi liker. Å så bestemmer servitøren hva vi skal spise.
Første rett ble så "Yellowtail Sashimi med Jalapeno"
Første gang jeg har spist en så mør og delikat gulfinnet tunfisk. Dette er også den mest vanlige tunfiskarten som spises som sushi. Denne arten er til forskjell fra Blue fin tuna/makrellstørje ikke utrydningstruet. Så man spiser yellowtail med god samvittighet.
Fun facts om tunfisk
Makrellstørje kan svømme over 70 km/t.
Fram til 60-talet kunne man fiske makrellstørje i Oslofjorden.
Verdens dyreste makrellstørje ble solgt på auksjon på Tokyo's Tsukiji fiskemarked i 2012 for nesten 4 millioner norske kroner – det gir en kilopris på rundt 15 000 per kilo
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Tunfisk-solgt-for-nesten-10-millioner-kroner-7083903.html , kan fortelle at makrellstørjen er på full fart tilbake i norske farvann, jobber selv innen fiskeri og i år er det tatt sikkert + - 100 stk under makrellfiske i nordsjøen, (ikke fanget med vilje, dukker opp i lag med makrellstimer) En norsk fiskebåt kastet inn makrell men endte opp med 21 svære størjer i noten, disse havnet på flere bra sushi restauranter her til land bl.a nama i Bergen.