Ser helt vanvittig godt ut den skorpa på siste bilde, sick.
Hvor stor bakegryte er det du bruker?
Da har jeg prøvd oppskriften din @PerØ.
Fare for at dette ikke blir siste gangen, knallgodt brød
Hm. Lurer på om man kan bruke en Schlemmertopf som "gryte"?
Hva gjør jeg da? Kun sette formen inn i ovnen til forvarming og deretter strør mel i før deigen "helles" i?Sclemmertopf og Raumertopf er ypperlig! Bare ikke legg gryta i vannbad først, slik man vanligvis gjør med leirgryter. Deigen setter seg dønn fast, og brødet må graves ut med meisel etter steking. Jeg har erfaring
Skal gjøre det. Gjorde feil med mengden mel når blandingen skulle opp i gryten. Brukte sikkert 10x mer enn nødvendigKjør på! Det artige er å eksperimentere med variasjoner i hva man blander inn av frø og krydder
Ta et bilde av resultatet neste gang. Artig å se
Hva gjør jeg da? Kun sette formen inn i ovnen til forvarming og deretter strør mel i før deigen "helles" i?
Skal gjøre det. Gjorde feil med mengden mel når blandingen skulle opp i gryten. Brukte sikkert 10x mer enn nødvendig
Hvordan vil det fungere å smøre gryten istedenfor å bruke mel?
Skal gjøre det. Gjorde feil med mengden mel når blandingen skulle opp i gryten. Brukte sikkert 10x mer enn nødvendig
Hvordan vil det fungere å smøre gryten istedenfor å bruke mel?
Det blir nok nytt brød på torsdag, fridag og det er meldt skikkelig drittvær. Prøver med litt mer vann denne gangen, og ikke så mye mel fra brett til gryte@Kenneth R Husk at poenget med grytebrød er at deigen skal være løs. Ofte er mine deiger så blaute at de renner mellom fingrene fra brettet til gryta! Jo løsere deig, jo saftigere brød....til en viss grense
Sånn ser deigen ut etter heving, ser det riktig ut @PerØ ?
Fredagens loff i bakgrunnen skal heve over natten.
Vis vedlegg 92303
Etter 38min under lokk på 250 grader.
Vis vedlegg 92304
Ferdig steikt. 14min uten lokk.
Vis vedlegg 92305
Nystekt er det nesten litt for godt Smaken er bra ellers også men skal nedjustere mengden havre og frø ørlite, smaker nesten litt lavkarbo/steinalderbrød dag 2. Skorpen har mye god smakSer veldig bra ut @Kenneth R ! Personlig liker jeg at deigen er enda noen hakk løsere for å få den saftigheten jeg vil ha, men resultatet ser jo smashing ut! Og smaken?
@SantaMonica den boken er gull! Feelgood fra perm til perm. Eneste «kokeboken» i hylla mi jeg har lest fra forord til slutt, og jeg har noen hyllemetre med mat-bøkerBoken du tipset om kom med fly fra Norge til NYC i dag @PerØ Gaven ble svært godt tatt i mot hos fruen i huset, så dette blir bra!!! Takk skal du ha
Vis vedlegg 94264