Dagens middag

@schmelck

Det må en nesten føle seg litt frem på, selve blandingen bruker jeg 1ss maizena 1dl. vann. Hvor mye du trenger kommer jo an på hvor mye mat det er snakk om og hvor tykk/tynn du selv liker det. :)
 
Redigert av en moderator:
I dag disket dama opp med middag.

And stekt i lukket ildfast form, dumplings, svisker og rødkål. Noe av det beste jeg spiser.

260D18DD-7B4C-4CB0-8C43-D8F9475C779C-2086-000000C335BC5B4C_zps09b3b138.jpg
 
Denne middagen serverte jeg forrige fredag til 9 venner i anledning min bursdag.
Til forrett serverte jeg asparges med serano skinke.

Hovedretten besto av okse indrefilet laget i sous vide, peppersaus, pommes anna, babygulrøtter og brokoli.

Indrefiltene ble krydret og vakumert med ett par klatter smør og lagt i sous vide i ca 3,5 time

20130214_214309.jpg


Klar for servering:
20130215_210850.jpg

Peppersausen ble laget etter denne oppskriften: Oppskrift på peppersaus - Slik lager du peppersaus - Spise
Og slik så det ut når jeg brant opp ett par desiliter cognac
861217_10152561045315254_1655047965_o.jpg



Pommes anna ble laget etter denne oppskriften: Disse potetene er helt supre - tema - Dagbladet.no

Desserten var en bringebær ostekake med brownie bunn pyntet med litt mørk og hvit sjokolade og pasjonsfrukt colis
Oppskrift på kaken: My Little Kitchen: Bringebærostekake med browniebunn
Sjokolademønsteret er bare smeltet sjokolade som jeg har tegnet med på ett kaldt stekebrett med plastfolie. Colis lager du ved å koke pasjonsfruktkjøtt og sukker til det er tykt og sile. Jeg tyknet den litt mer med maizena.

20130215_222557.jpg
 
Den var rå andreas!
Idag stod følgende til hovedrett.
DDEF06E8-42AC-40C6-A38E-0A7107547C01-11006-00000D1A6D54232C.jpg

Resultatet:
C79EC19D-C9BC-45B7-AE46-96BA17E290C4-11051-00000D1C679AA8E1.jpg


Innmari godt, om jeg skal si det selv:)

Nå setter jeg igang med dessert.... Mmmm

Ekstra koselig blir det når jeg har klart å få kjæresten hektet på mad men:)
 
61E2E99F-3088-487E-B3D7-4127B16CB971-11148-00000D2884674BDE.jpg

6D08A33F-C997-4946-B070-7E52F0D0F958-11148-00000D28960EE4D4.jpg

Sorbeten kommer fra tidssonens egen iskremsjåfør, så den har jeg ikke laget selv.
Fordømt god rett dette:)
 
Ikveld ble det and- og mangosalat.
9B44BC2A-0271-4F10-970F-9D2217B9AC16-1482-0000014DDEF49AEB_zps88e33e9d.jpg



Friskt og godt! Oppskriften finner dere her.

Skal sies at jeg ikke fulgte oppskriften helt. Jeg stekte andebrystene hel istedet for å kutte de opp i skiver på forhånd. 3 min på hver side og så hele pannen inn i ovnen i 5-6 min avhengig av størelsen på brystene!
 
Redigert:
Veldig bra kokebok, anbefales på det varmeste. Men ikke finn på å kjøpe den til den prisen, du får den kastet etter deg på mammutsalget. Oppfølgeren Mer er også veldig bra og Familiekokeboka av de samme forfatterne er kanskje den beste norske kokeboken på lenge. Skulle jeg bare hatt en kokebok, tror jeg det er den jeg ville valgt.
 
Ingen kulinarisk bravur idag, men fargerikt og godt var det. :)

1362171660984.jpg
 
Redigert av en moderator:
Takk!!! 3kg kalvestek. Ble mørt og godt, men hvilte nok litt lite, så piplet litt blod når man skar. Ble servert med rotfrukt-purre bestående av pasternakk, kålrot, potet og jordskokk.
Lagde Andreaslie sin whiskeysaus til:)
 
Dagens middag er på vei, Sous Vide, "budsjettversjon", har lagt inn 430g ytrefilet, vannet ligger stabilt på mellom 56,5-57,5 grader, tenkte å la de ligge i ca 2,5 time.
Blir oppdatert middagsbilde etterpå;)

5BAAEE9F-D301-4D31-9825-A421CC87AA3A-11113-0000098B2CDCB2AC_zps5e009acd.jpg
 
Voila....! Ble den møreste ytrefileten jeg noen gang har spist:) absolutt å anbefale, lett som bare det!

70C440E0-8D90-497C-9B46-159E4718B01C-11113-0000098C50DB402F_zps708f352d.jpg
 
Tok ikke bilder :(
Dagens var elgstek som sto 7,5 timer (tilfeldig) i ovnen på 65 grader. Brunet i panne først. Ble perfekt rosa.
 
Hmm, tiden vil vise :) Tenkte i utgangspunktet en 5-6 timer på 56 gr, og ikke heve temperaturen noe utover der, for å få den à point.... Dette er fremdeles litt på forskningsstadiet, men skal poste bilder av resultatet i kveld!

Kan forøvrig anbefale å sjekke ut http://www.vaccu.dk for de som skulle være interessert i sous-vide maskin, så er det noen tusenlapper å spare her kontra å kjøpe i Norge. 400 i frakt, refundert dansk mva, og knallservice.
 
Redigert: